• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Viola Gilbert kreeg na de geboorte van haar eerste zoon de interesse voor autisme. Haar zoon is autistisch. “Ik kon mijn zoon niet begrijpen.” Viola besloot daarom haar eigen stichting Fundashon Autismo Kòrsou (FAK) te starten. Versgeperst.com maakte een portret van deze vrouw.

2 reacties op “Leven met autisme”

 1. De overheid geeft waarschijnlijk geen subsidie omdat er al twee instellingen zijn die met kinderen met autisme werken, te weten SGR-Groep/verriet en het Savaanhuis. Er was dus geen hiaat in opvang. Wat deze nieuwe stichting doet is hoop bieden op genezing, terwijl psychiaters en psyhologen het er over eens zijn dat er op het moment nog geen remedie bestaat. De methoden van FAK zijn helemaal niet bewezen/beproeft, als mensen hierin mee willen en hiervoor willen betalen is dat prima. Zo zijn de meeste ontdekkingen gedaan. Maar de gemeenschap hoeft mijns inziens niet gelijk op te draaien voor de kosten van elk, door hoop ingegeven, experiment.

 2. Ik heb zelf ook een neefje die autisme heeft,de zoon van mn dochter!Hij is nu 18 jaar,woon nog thuis(in Nederland) en word dagelijks elke ochtend op gehaald door een busje om naar speciale school gebracht te worden.Ze doen daar leuke dingen met hem,gaan op pad met de trein,metro of bus,doen veel activiteiten,zelf tafel dekken,lekker snoezelen in de ballenbak enz
  Ik weet dat ie in zn eigen wereldje leeft,is daar op zijn manier ook gelukkig in.
  Is alleen jammer dat je niet echt contact kan hebben met hem,hij begrijpt mij niet en ik hem niet!
  Soms waren er wel eens momenten dat ie heel hard ging huilen en echt verdriet had,normaal zou je vragen wat is er aan de hand en een “”gezond””kind kan dan zeggen wat er aan de hand is,waarom die huilt,maar dat kan hij niet en dat is niet alleen rot voor ons,maar nog rotter en frusterende voor hem,omdat ie het niet kan uitleggen.En dan zijn er soms ook wel eens hele boze buien,nou berg je maar dan haha.
  Al met al ik vind het echt Super dat Viola Gilbert zo stichting heeft opgezet hier op Curacao.
  Want in Nederland is het al zo moeilijk te begrijpen wat Autisme is en kan me voorstellen dat dat het hier op Curacao nog minder is !Wens haar in ieder geval heel veel succes met haar stichting,klasse!!