• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –  Fundashon Alzheimer Kòrsou is toegelaten tot de Alzheimer Diseas International (ADI), een overkoepelende organisatie die wereldwijd 78 lidlanden heeft. Het ADI werkt aan het wereldwijd verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen met dementie en dat van hun familie.

In juli 2009 hebben twee vertegenwoordigers van de Fundashon Alzheimer Kòrsou een congres in Londen bijgewoond, georganiseerd door ADI. Dit congres was de eerste stap om lid te worden van de wereldwijd opererende organisatie. Een organisatie kan na twee jaar actief te zijn geweest en voldaan te hebben aan alle vereisten, in aanmerking komen voor het lidmaatschap van ADI.

Lezingen
In verband met de viering hiervan hebben zij een avond met lezingen gehouden in het Hilton Hotel. Het onderwerp was ‘De verschillende gezichten van Dementie’, dit is wereldwijd het thema in 2011. De sprekers van de avond waren Drs Milangela Plate ( Psychogerontoloog), Drs Martha Atienzo (Neuropsycholoog),  Monique Thomson ( Logopodist) en Drs Pytha Jessurun ( Psychiater).

Doel
Het bestuur van Fundashon Alzheimer Kòrsou bestaat uit Haydée Clementina ( Voorzitter), Rodney Stewart ( vicevoorzitter), Chanerika Hellement (secretaris), Angeline Manuel ( Penningmeester), Benedict Bito, Glenn Matroos en Martha Atienzo. Het doel van Fundashon Alzheimer Kòrsou is het helpen van de gemeenschap in Curaçao die aan de ziekte van Alzheimer lijdt.

www.versgeperst.com