• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De pre-production van Tula. The Revolt had gisteravond een verrassende start. Minister van Economische Ontwikkeling Nasser el Hakim kondigde vlak voor het event aan over de brug te komen met de eerste miljoen dollar om de film te financieren.

“Dit was een fantastische start van de avond”, laat producent Dolph van Stapele weten. De minister kwam voor het event ‘zakendoen’  met de producent. “Hij gaf aan dat het er niet om gaat wat Curaçao wint met de film, maar om wat het eiland verliest als de film niet zou doorgaan.”

Overheid positief
Eerder ontving Van Stapele ook al positieve signalen vanuit de overheid. “Ik heb al een gesprek gehad met premier Gerrit Schotte en minister van Cultuur Lionel Jansen. Zij stonden ook achter het project, maar waren niet in staat het te financieren. Hakim kan dit kennelijk wel. Volgens hem is deze film iets dat ‘moet gebeuren’.”

Kippenvel
Nadat de toon door Hakim was gezet, verliep ook de rest van de avond goed. “Er waren zo’n honderd man, het was goed vol. Junior Tecla liet de gasten met kippenvel achter tijdens het zingen van de titelsong Aurora Cries. We hebben nog geen directe toezeggingen van andere investeerders, maar wel erg veel geïnteresseerden. De kop is er nu in ieder geval af!”

Educatie
Online network Elysiants organiseerde gisteren samen met de producenten een fundraising voor de film. “Het belangrijkste was om meer bewustheid te creëren. De film is van economisch, sociaal en educatief belang voor het eiland. Ik denk dat we gisteren een goed platform hadden om deze boodschap over te brengen.”

 

Inpressie van Tula. The Revolt

11 reacties op “Eerste miljoen voor Tula-film toegezegd”

 1. Goed idee. Ik wil ook aandelen kopen. America heeft zoveel films gemaakt over de slavernij Holland over de Koningshuis. Curacao en Suriname hebben ook het recht zo’n film te laten over hun historische verleden. Goed initiatief gewoon doorzetten. Armoede heb je overal ter wereld op dit moment niet alleen op Curacao, ook in America en Holland. Dit is geen regeringsinitiatief maar een particulier initiatief. Sukses met de film.

 2. Zoals Hakim al zei, zijn ministerschap is een commercieel plusje voor zijn brillenzaak. Hij sponsort dus ook uit eigen zak die Tula film. Of heb ik het verkeerd begrepen ?

 3. Ik had al een keer gevraagd of een “voedingsdeskundige” eens kon uitrekenen hoeveel en hoelang onze met honger naar school gaande kinderen van dit miljoen gevoed zouden kunnen worden.

  Het zal niet bij onze regering zijn opgekomen om zichzelf deze vraag te stellen want deze kinderen kunnen nog niet stemmen, maar given time !

 4. Hoewel ik niemand het initiatief om een historische film te maken (Tula of ….) wil ontnemen is de regering helemaal dolgedraaid in haar beslissingen. Aan het uitgavenbeleid (zo er al een beleid zou zijn, waar ik… zwaar aan twijfel!) valt geen touw vast te knopen. Ad hoc beslissingen en dan vaak ook absurde prioriteiten. Als ook Schotte (die ik trouwens alleen maar in beeld zie als “lintjesknipper” bij openingen van bedrijven) hier achterstaat (terwijl hij zelf of zijn minister van cultuur geen geld kan vinden???) moet het doek voor deze regerig maar snel vallen! Opnieuw verkiezingen en laat de “beste” dan maar winnen (maakt mij niet uit wie, als het maar een capabele “club” is!).

 5. Hakim je bent wel heel snel met het uitgeven van andersmans geld, is die milljoen van Curacao of van je eigen optica?.

  Weer zo een minister die geen flauwbenul heeft van prioriteiten stellen.

  Hardwerkende mensen moet je belonen, en cultuur is niet jou portafolio wat heb jij hiermee te maken. Waar blijven de goedkope fruit en groenten?. Grappenmaker dat ben je, een daarom bij de eerst volgende verkiezing vlieg je er uit samen met de rest van de onbekwame ministers en strooipoppen.
  YWN

 6. Weer een miljoen van onze belastingcenten down the drain. Kijk als we miljarden over hadden zou zo’n frivoliteit niet eens opvallen.

 7. Ik las net dat er 2 miljopen tekort is bij de scholen,dat daarom de ouders alsnog schoolgeld moeten betalen!!! Leg die 1 miljoen daarbij en ga op zoek naar een andere miljoen en laten sponsors die film gaan sponseren!!! I

 8. Hakim moet die 1 miljoen die hij aan deze film wil geven aan de uitzendkrachten van Curacaose Dok Maatschappij geven die al 10 jaar hun loon niet hebben ontvangen.

  Deze week gaf hij aan deze mensen dat er geen geld is en de volgende dag geeft hij 1 miljoen van onze belastingcenten weg aan een film.

  Hij kan beter zijn geld investeren in de Curacaose economie, in de dok in plaats van in een, naar mijn menig wel belangrijke film.

 9. ik vind het erg fijn dat er geld los komt, maar ik vraag mij af hoe het zit dat als de Minpres en de minister van cultuur afhoudend reageren dat een andere minister wat helemaal niks te heeft met het onderwerp met maar liefst 1 miljoen dollar voor de proppen komt……….is dit ook z’n DAE, goedkoper fruit stunt?

 10. en waar haalt Hakim deze 1 miljoen vandaan? Gemeenschapsgeld?

 11. Als moeder ben ik natuurlijk erg trots . Hoe kan ik dit bericht via email versturen?