• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een vleugje Frankrijk is neergedaald op ons eiland. De hele week staat Luna Blou in het teken van Franse films en ook dit weekend waan je je nog in Franse sferen bij het theater. Op het programma van La Tentashon staat een nieuwe editie van de talentenjacht Luna Yen.

Bertrand, een bekende Parijse advocaat, reist naar Monte Carlo om een vrouw te verdedigen die wordt verdacht van de moord op haar minnaar. Omdat het slachtoffer banden had met de Russische maffia krijgt Bertrand tegen zijn zin een kordate bodyguard toegewezen. Wanneer de advocaat in de ban raakt van een sexy weervrouw, ruikt de bodyguard onraad. La fille de Monaco is een mix van comedy met een vleugje Hitchcock, geregisseerd door Anne Fontaine. De Franse film is Spaans ondertiteld en vrijdagavond om 18.00 uur te zien bij Luna Blou. Kaartjes kosten 13.50 gulden.

Je crois que je l’aime
De rijke industrieel Lucas wordt verliefd op pottenbakster Elsa. Hij snapt niet hoe het kan dat zo’n mooie vrouw nog single is en huurt een privédetective in om het uit te zoeken. Als Elsa hierachter komt, zijn de poppen aan het dansen. De Franse film is Engels ondertiteld en geregisseerd door Pierre Jolivet. Je crois que je l’aime is morgenavond om 20.00 uur te zien bij Luna Blou. Kaartjes kosten 13.50 gulden.

Luna Yen
Om de twee maanden wordt een Luna Yen (Volle Maan) georganiseerd bij La Tentashon. Dit is een open podium waar aanstormend talent de kans krijgt om te laten zien wat ze in huis hebben. Luna Yen is het enige open podium op Curaçao waar jongeren hun talent presenteren in een competitie. Uit elke editie wordt een winaar gekozen die later in het jaar meedoet aan de eindcompetitie van Luna Yen. Zaterdagavond om 20.00 uur is het weer tijd voor Luna Yen in La Tentashon. Kaartjes voor de Papiamentstalige competitie kosten10 gulden.

Kacho mes ta biba miho
Isolde en Martiza zijn boezemvriendinnen en trekken er regelmatig samen op uit. Elke dag leven zij er op los tot ze heftige ruzie krijgen. Isolde wordt uit huis gezet en smeekt haar eenzame blinde buurman om onderdak. Isolde doet er alles aan om Martiza terug te pakken en uiteindelijk betalen beide vrouwen een zware rekening. De Papiamentstalige voorstelling is zondag om 20.00 uur te zien bij Luna Blou. Kaartjes kosten 27.50 gulden.

CLOSE-UP
CLOSE-UP is een voorstelling waarin beweging, muziek en tekst een theatraal geheel vormen. De jongeren van La Tentashon hebben onder begeleiding van twee ervaren theatermakers zelf het materiaal voor de voorstelling ontwikkeld en een verhaal gemaakt. Een verhaal over ver weg zijn en dichtbij willen komen. Over dingen die je met het blote oog niet kunt zien. Over details. Maar ook over zo dichtbij zijn dat je niet meer goed ziet waar je naar kijkt. De Papiamentstalige voorstelling is zondag om 19.30 uur te zien bij La Tentashon. Kaartjes kosten 10 gulden.

www.versgeperst.com