• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over tien weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zonder meer zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Roberto Fonseca.

Als kind van muzikale ouders werd muziek er met de paplepel ingegoten voor deze Cubaanse jazzpianist. Hoewel hij aanvankelijk net als zijn oudere broer de drums bespeelde, verruilde hij dit op latere leeftijd voor de piano.

Jong
Fonsesca experimenteerde op jonge leeftijd al met verschillende muziekstijlen. Hierdoor stond hij op 15-jarige leeftijd al op Havana’s Jazz Plaza Festival in 1991 waar hij Amerikaanse jazz met Cubaanse ritme combineerde.

Studie
Deze Cubaanse jazzpianist studeerde in Cuba aan de Instituto Superior de Arte waar hij afstudeerde als componist. Zijn eerste album En El Comienzo, werd een groot succes en werd genomineerd voor de Cuba’s Best Jazz Album 1999. Dit succes resulteerde tot twee extra solo-opnames en een tour over de hele wereld.

Toonaangevend
Fonsesca ging de hele wereld over, gaf 400 concerten en speelde naast grote legendes als Manuel Guajiro Mirabal en Manuel Galbán. Hij speelde op de meest prestigieuze locaties als Frankfurt Alter Oper, Plais des Congrès in Parijs, de Albert Hall in Londen, Beacon Theater in New York en Sydney Opera House.

www.versgeperst.com