• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Liefde en familietaferelen zijn de grootste onderwerpen die deze week in de theaters van Curaçao getoond worden. Het theater toont een humoristische vaderdagspecial over familiezaken en laat in andere voorstellingen de liefde de boventoon voeren.

In de vaderdagspecial van Lága nan, famia nan tá, abo keda fó van Pachi Damon krijgen twee broers en zussen slaande ruzie over een kind. Damon toont in deze zinderende voorstelling de verschillen in sommige families en wil duidelijk maken dat je maar beter buiten familiezaken kunt houden. Het publiek wordt regelmatig bij de acties tijdens de voorstelling betrokken. Omdat het vaderdag is wordt er veel muziek getoond en een leuk cadeautje uitgedeeld. De voorstelling vindt zondag om 15.00 en 20.00 uur plaats en kaarten kosten 35 gulden. 

CLOSE-UP
CLOSE-UP is een voorstelling waarin beweging, muziek en tekst een theatraal geheel vormen. De jongeren van La Tentashon hebben onder begeleiding van twee ervaren theatermakers zelf het materiaal voor de voorstelling ontwikkeld en een verhaal gemaakt. Een verhaal over ver weg zijn en dichtbij willen komen. Over dingen die je met het blote oog niet kunt zien. Over details. Maar ook over zo dichtbij zijn dat je niet meer goed ziet waar je naar kijkt. De Papiamentstalige voorstelling is zaterdag en zondag om 19.30 uur te zien bij La Tentashon. Kaartjes kosten 10 gulden.

Deliciosa Paloma
Of je nu in Algerije een bouwvergunning nodig hebt of gewoon een schouder om op uit te huilen, er is maar één adres. Weldoenster Madame Aldjeria heeft namelijk overal het antwoord op. Samen met enkele jonge, verleidelijke medewerksters die zij eigenhandig opleidt, lost zij alle problemen op waarmee het hedendaagse Algerije te kampen heeft. Niets is te gek of te moeilijk voor deze dame en haar assistentes. Eén van haar pupillen, de danseres Paloma, heeft haar zinnen gezet op Rayid, de zoon van Madame Aldjeria. De liefde is alleen niet zo makkelijk te krijgen. De voorstelling vindt maandag om 19.00 uur plaats in Luna Blou. Kaartjes kosten 20 gulden maar dan krijg je er wel Franse wijn en kaas bij geserveerd.

Comme les autres
Emmanuel en Philippe leken het perfecte stel. Emmanuel wilde graag een kind maar Phillipe niet. Emmanuel besluit om er voor te gaan ook al weet hij dat hij hiermee Philippe kan verliezen. Hoe mZe waren het perfecte verliefde stel, nou bijna dan. Emmanuel wilde een kind maar Philippe niet. Op een dag besluit Emmanuel om er toch voor te gaan, ook al kan hij hiermee Philippe verliezen. De kwestie wordt alleen bemoeilijkt aangezien ze homoseksueel zijn. De voorstelling wordt dinsdag om 18.00 uur getoond in Luna Blou en kost 13,50 gulden.

La graine et le mulet
De 61-jarige immigrant Slimane Beiji (Boufares) wordt na 35 jaar trouwe dienst op een scheepswerf in het kleine havenstadje Sète, bij Montpellier, ontslagen. Zijn zoons raden hem aan naar Tunesië terug te keren, maar de stugge en zwijgzame Slimane besluit van de premie een boot te kopen die hij wil veranderen in een restaurant. Afwisselende grappige, aangrijpende en bijtende scènes laten de personages opmerkelijk effectief tot leven komen. De film is dinsdag om 20.00 uur te zien in Luna Blou en kost 13,50 gulden.

Masz na imie Justine
Tijdens het leven met haar grootmoeder in Polen, wordt een jonge vrouw verliefd. Haar vriendje is charmant en stelt voor dat ze gaan reizen door heel Europa. Het vriendje blijkt niet zoals hij lijkt te zijn en de jonge vrouw wordt verkocht als prostituee bij de oversteek naar Duitsland. De vrouw probeert te overleven en zichzelf te bevrijden terwijl de ontvoerders haar proberen te breken in een leven van dienstbaarheid. Op donderdag om 18.00 uur kunt u deze meeslepende voorstelling voor 13,50 gulden aanschouwen in Luna Blou.

Khamsa
De 11-jarige Marco, alias Khamsa ontvlucht het opvanghuis naar zijn zigeunerkamp bij Marseille. Hier droomt Marco van fortuin door hanengevechten. Het slechte gezelschap waarin Marco verzeild raakt, bestemt zijn lot. Deze sociaalrealistische probleemvoorstelling van regisseur Dridi is donderdag in Luna Blou te zien. Kaartjes kosten 13,50 gulden.

www.versgeperst.com