• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Veel reisagenten zijn geïnteresseerd in een eventuele samenwerking met Curaçao. Dit was een gevolg van de presentatie van Ghatim Kabbara, directeur van Curaçao Tourist Board (CTB) tijdens het Euroal 2011 evenement. De delegatie heeft al veel vergaderingen met veel hotels gevoerd.  

De delegatie overlegde met de vicevoorzitter van de Melia Hotels International groep over mogelijkheden. Een van de grootste groepen uit de toerismesector, Grupo Globalia, heeft contact gehad met Kabbara en minister-president Gerrit Schotte.

Vergadering

Kabbara vergaderde met de eigenaar Juan Jose Hidalgo en marketing-directeur Cristina Hidalgo Gutierrez. Globalia liet weten veel interesse te hebben in een rechtstreekse luchtverbinding tussen Madrid en Curaçao die door hun eigen vliegtuigmaatschappij Air Europa uitgevoerd kan worden.

Ontwikkeling
Grupo Globalia toonde belangstelling om een hotel van de hotelketen ‘Be Live Hotels’ op Curaçao te bouwen. De Spaanse groepen Melia Hotels International en Globalia geven Curaçao een grote kans het toerisme verder te ontwikkelen.

Vervolg
Kabbara is momenteel bezig met een follow-up voor de verschillende contacten die hij heeft gelegd tijdens het congres. Spanje heeft veel belangstelling om de toerismesector van Curaçao te bezoeken en te verbreden.

4 reacties op “‘Spanje verbreedt toerisme Curaçao’”

 1. @chacho, dat weet je niet zeker, volgens mij vochten de Spanjaarden, de Portugezen, de Hollanders (en nog wat ander ongeregeld) om de “ladingen” te vervoeren.

 2. ja joh, bouw er nog een hotel bij…

  er is nog wel wat natuurgebied over!

 3. Rectificatie, beste Wimpiri. Volgens mij hebben we die one way tickets van Nederland gekregen.

 4. De Spanjaarden zijn maestro in het zeggen van mañana, ze zeggen er alleen niet bij welke mañana, soms denk ik dat wij dat van hun hebben overgenomen tijdens de reis van Afrika naar hier.