• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De naam Peter van Leeuwen is onlosmakelijk verbonden met Stichting Schoon Milieu Op Curaçao (SMOC). Toch heeft de 55-jarige Van Leeuwen ook een normale baan, een gezin en een berg hobby’s. Versgeperst.com sprak met de milieustrijder over SMOC, zijn leven, liefde en het eiland dat zijn hart stal.

[scribd id=57551049 key=key-nb02npya8kewfpykus4 mode=list]

8 reacties op “De persoon achter Peter van Leeuwen”

 1. Zo’n petervanleeuwen plein bestaat al,Sander, het hangt denk op zijn kamer, want dat heb ik hem jaren geleden al eens kado gegeven. Waarom? Omdat ik als Peter’s zus ook mee maak hoeveel hij zich inzet voor de mensen van Curacao vooral de mensen die onder de rook van de Isla wonen, soms door emoties overmand, boos omdat er van alles beloofd wordt en opgelegde sancties aan de PDVSA gewoon niet nagekomen worden. De meestal lakse houding van de Ned. regering. Mooie praatjes/beloftes op het eiland, maar eenmaal in necderland gaat het dossier in de onderste la waar nooit meer nagekeken wordt, zo lijkt/blijkt. Vooral voor Peter om moedeloos van te worden. Ik denk dat ieder ander allang het bijltje erbij neergegooid zou hebben, ondanks veel tegenslag/werking bleef/blijft hij zich inzetten, geeft niet op , een perfectionist, de meeste van zijn vrije tijd gaat in SMOC zitten, maar dat hindert hem niet. van elk succesje geniet hij al. Af en toe heb ik hem horen zeggen: ik kap ermee!!!Maar Peter zal niet rusten voordat de PDVSA zijn verplichting nakomt, zo niet dan maar weg en er een mooi gebied van maken, wat veel werkgelegenheid voor de mensen van curacao zal opleveren dus ook inkomsten. En wat Antoinette betreft, inderdaad een perfecte combi want zonder haar had hij het niet gekund zijn steun en toeverlaat ook. Achter elk succes van de man staat een sterke vrouw zeggen ze toch? en inderdaad zo is het ! Hou vol, want gelukkig genieten jullie er ook volop zoals het interessante stuk wat je geschreven hebt al aangeeft. Zelfs voor een leek te begrijpen. Joke van Leeuwen (Delft)

 2. Dank voor de leuke reacties! Ik kom net terug van een zitting van 7 uur… SMOC vs de Overheid (die niet handhaaft). Morgen om 8 uur gaan we verder. Het lijkt wel werken..;-)

 3. @Peter
  Een mooi voorbeeld van iemand die WEL zijn nek durft uit te steken voor misstanden op ons eiland!
  Zie verder helaas nog weinigen die zich “Yu di Korsou” noemen die ook hun nek durven uitsteken. Zijn nog teveel angsthazen en struisvogels op het eiland! Kom onder je steen/boom bandaan en zet je in voor een beter leefbaar Korsou. Doe het voor je kids die onze erfenis moeten meedragen.

 4. Proficiat Peter Ga zo door Advies….Lees ook de GENIALE ANARCHIE van Boeli van Leeuwen… mijn bijbel over Curacao.. Het zal je sterken. Groeten Opa Wim Grol

 5. Goed dat er een “Peter” is, een peetoom die het kind “Curacao” beschermd en bewust maakt van de gevolgen van verkeerd beleid. Mijn geheugen begint op Curacao en mijn jeugd heb ik doorgebracht op het eiland. Het eiland kan weer de status van “Paradise” krijgen als iedereen bewust is van de gevolgen die optreden als je onvoorzichtig omgaat met je leefomgeving. Kijk naar de vervuiling om je heen (overal dumpafval).
  Begin met goed onderwijs en investeer in de jeugd door hen bewust te maken van hun eigen kracht en doe een appél op hun trots voor hun eiland.
  Als directeur van een aantal scholen in Rotterdam richt ik mij speciaal op die uitgangspunten in de begeleiding van Yu di Korsow. Het werkt.
  Blijf doorgaan Peter (maar niet ten koste van alles) en maak gebruik van het scholenveld om de jeugd te betrekken bij de strijd om een leefbaar eiland.

  Hans, Rotterdam

 6. Tja de MAN krijgt al jaren veel geld van de isla.. daarom zijn ze anti oeter van leeuwen tot racistische aanvallen aan toe. De MAN zou moeten worden aangeklaagd voor moord omdat ze actief de ISLA steunen.

 7. ik hoop dat er ooit nog eens een Peter van Leeuwen straat of plein komt….
  ik ben blij dat er mensen zijn zoals hij, die doorzetten en lef tonen tegen tegenstanders zoals PDVSA en onze diverse coalities….
  want onze regeringen van de afgelopen tijd hebben helemaal niets gedaan, zij zijn echt schuldig aan 18 doden per jaar.
  ik verdenk ze er van geld te krijgen van de PDVSA, want anders kan ik niet begrijpen dat dit steeds getolereerd wordt.

 8. ga door Peter, we staan achter jou EN je gezin.