• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over 12 weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zonder meer zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Chucho Valdés.

Dixie, Danzón en Cha-cha-cha, aangevuld met Cubaanse en Afrikaanse muziek; het zit allemaal in Chucho’s Steps, het laatste studioalbum van Chucho Valdés en zijn Afro-Cuban Messengers. De Jazzband speelt op 3 september tijdens het Curaçao North Sea Jazz Festival in het WTC.

Chucho’s Steps
Het bijzondere album van Chucho won in 2011 de Grammy Award for Best Latin Jazz Album. Het bestaat uit acht verschillende thema’s, die elk passen binnen een aspect van de Afro-Cubaanse Jazz. En dat betekent een mix van muziekstijlen, samengebracht tot een sluitend geheel. Volgens Chucho zelf het resultaat van een zeven jaar lange ervaring met muzikale experimenten.

Chucho’s roots
De energieke muziek verbergt Chucho’s leeftijd misschien, maar de Cubaanse pianist, componist en bandleider is al 70 jaar oud. Hij begon zijn muzikale carrière met zijn Cubaanse Latin Jazzband Irakere. De groep heeft in de loop der tijd een hele rits albums uitgebracht, waarvan er vier met een Grammy werden beloond. Op 3 september brengt Valdés het beste van de Afro-Cubaanse Jazz met zijn Messengers naar Curaçao.

www.versgeperst.com