• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Marinebasis Parera heeft deze week gulle giften uitgedeeld aan christelijk herstellingsoord Siloam en opvangcentrum Dios Yudami. Siloam ontving een cheque van 2.787 gulden. Dios Yudami kreeg tientallen spullen die in het centrum van pas komen.

Tot de geschonken spullen hoorden matrassen, computers en koelkasten. De uitblinker was echter een afgesloten aanhangwagen, al lang een wens van het opvangcentrum. De oude wagen werd door de afdeling Materieel Logistiek van de Marine opgeknapt tot een blinkende kar. Met de wagen brengt Dios Yudami het afval van de bezoekers naar de stortplaats.

 

Open armen
Het opvangcentrum in Punda heeft destijds veel te maken gehad met de gevolgen van orkaan Tomas. De giften werden dan ook met open armen ontvangen. “Het is heel fijn dat we zo geholpen worden door de marine. De mensen die hier komen, hebben zorg nodig. Nu kunnen we ze nog beter helpen en zorgen voor een goed onderdak”, aldus een gelukkige Yvonne Reenis, coördinator afdeling straatwerk van Dios Yudami.

11 reacties op “Gulle giften van Koninklijke Marine”

 1. Kijk mensen in Nederland hebben ze ook voedselbanken allemaal particuliere iniciatieven. Zelfs in Nederland kan jij ook niet verwachten dat de regering alles doet voor dit soort goede doelen. De regering laat zelf ruimte voor leuke particuliere iniciatieven en die heb je ook nodig in elk land. Zo zie je weer dat arrogantie van mensen als Jantje die ongepast reageren zonder er bij na te denken. Jantje moet ook niet vergeten hoe gul wij hebben gegeven na de watersramp uit 1954. America heeft ook gul gegeven aan het wederobouw van Nederland na de tweede wereld oorlog. Dus laat Jantje maar niet zeuren met zijn achterlijke praatjes.

 2. Ik heb in al die jaren nog geen een regering (huidige en voorgaande) gezien die geld beschibaar stelde voor dit soort doelen, het komt alleen maar van particuliere instanties en de USONA. De heren en dames politici zie je nooit…..die staan met hun vette lichaam een tweede of derde SUV uit te zoeken voor hunzelf en hun gezin……walgelijk!

 3. Wit geeft zwart terwijl wit zwart gemaakt wordt door zwart wat wit ziet van de domheid

 4. Hey Jantje, heel Korsou draait op NL geld.

  Hier is niets, als wij weggaan, rij jij weer op je ezeltje rond!!

  Kweek eens wat verstand!!

  Moeilijk hey, nadenken, alleen achter Wiels aanrennen, makkelijk hoor!!

 5. Klasse en goede daad!!

 6. Waarom worden er van die rare reacties geplaatst als iemand geld geeft aan een goed doel?

 7. @jantje, wees blij dat iemand het doet want de armen van Curacao hoeven niets te verwachten van de regering!

 8. Oh oh oh oh, het is ook nooit goed.

 9. o wat gul. gut o gut, wat zijn die hollandertjes toch de goedgeid zelve. goed volk hoor! die negertjes op de foto zullen zeker blij zijn met de o zo gulle giften van de hollandse bwana’s . zien jullie wel hoe goed, aardig en leuk wij wel zijn curacouse negertjes? wat een groot en versgeperst belangrijk nieuwsbericht, chapeau. 😉

 10. Eigenlijk kan dit niet want dit is kolonialistisch! Nos por mes!! Laat onze ministers maar wat minder reizen en dan kan dat geld voor dit soort doelen worden gebruikt! Met een pro volk regering die we nu hebben die alles voor het volk doet zou dit een goed idee zijn.. en de PS ministers mogen ook de helft van hun salaris schenken aan deze doelen!

 11. Prachtig!