• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De plannen voor het Amstelterrein zijn bekend. Het schiereiland zal weer teruggebracht worden in de oude staat waardoor er een eiland ontstaat. De architecten hebben het duurzame ontwerp van het eiland gebaseerd op de baan van de zon, de wind en de luchtvochtigheid in de omgeving.

“Er zit een wereld van verschil tussen het ontwerp van een gebouw op Curaçao of in Nederland”, laat Lyongo Juliana van Lyongo Architecture weten. “In Nederland wil je de warmte binnenhouden en op Curaçao juist buiten.” De energievoorziening van het gebouw zal voor een deel bestaan uit een zonnecollectoren en de koude lucht in de gebouwen wordt herbruikt om de kosten voor koeling te drukken.

Gebouwen
In de gebouwen zal onder andere het kantoor van Aqualectra komen. Het exterieur van de gebouwen op het eiland bestaat uit een geperforeerd wit scherm dat het gebouw transparant moet maken. De verdiepingen verspringen om schaduw te creëren op de terrassen.

Inheemse planten
De omgeving van de gebouwen zal rijk zijn aan inheemse flora. “Inheemse planten en bomen passen goed in de omgeving en zijn onderhoudsvrij, laat architect Juliana weten. Over de gehele lengte van het eiland loopt een weg waar lokale fruitbomen worden geplant. Deze weg loopt tevens naar het ‘vasteland’. Het eiland krijgt verschillende pleinen tussen de gebouwen.

tekening: oeverzaaijer.nl

6 reacties op “Plan Amstelterrein bekend”

 1. @Lucho, Het volk denkt anders over deze superregering.. niet eens 1000 man om steun te betuigen.. dus neer dan 99 procent! ja 99 procent van het volk is het dus ONEENS!!

 2. GOH! JJ dat is een HEEL Goed idee!

 3. Zou het geen ideale plek zijn voor een nieuw ZIEKENHUIS ???

 4. Vergeet het maar stelletjes dieven. Jullie hadden moeten schrijven dat het boeven project is gestopt. Nog een succes van onze super regering,amen.

 5. Eindelijk een normaal eigentijds gebouw. Op Curacao zijn we zo gewend geraakt aan nepgevels (Salina Galleries, Hato, Renaissance) en slecht gebouwde gebouwen, dat zo’n modern gebouw snel buiten de boot valt.

 6. OOoh schattig, het eiland krijgt verschillende pleinen, dat is waarschijnljik architecten sales praat voor parkeerplaatsen. Of komt iedereen te voet dan wel zwemmend.