• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over 13 weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zonder meer zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Rubén Blades.

Songwriter, advocaat, acteur, politicus en muzikant. De Panamese Rubén Blades is van alle martkten thuis, maar op 3 september beperkt de duizendpoot zich in tot de muziek. Tijdens de eerste avond van het North Sea Jazz Festival sleept hij het publiek mee in zijn wereld van latin jazz en en salsa.

Hit
Blades werd in 1948 geboren midden in Panama City. Het jonge talent begon al vroeg met het schrijven van liedjes en zong ook zelf ook al menig nootje mee. Op latere leeftijd waagde hij zich aan rechtenstudie die hij met succes afrondde. Zijn eerste echte hit scoorde de muzikant in 1977 met het nummer Pablo Pueblo.

Grammy
Hierna barstte de muzikale carrière van Blades los. Hij zette prachtige prestaties neer met onder andere Sting, Elvis Costello, Lou Reed en Eric Clapton. Met de albums Escenas en Antecedente, La Rosa de los Vientos, Tiempos en Mundo sleepte hij zelfs Grammy’s in de wacht.

Latin Music
Hoewel Blades ook Engelstalige albums produceerde en zelfs rocknummers op zijn naam heeft staan, is hij voornamelijk bekend om zijn Latin Jazz klanken en prachtige teksten. Zaterdag 3 september staat het multitalent op de planken van het WTC.

www.versgeperst.com