• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Details merk je niet altijd op. Sommige dingen zie je pas als je iets van heel dichtbij bekijkt. De jongeren van La Tentashon maakten foto’s van auto’s, de straat en elkaar waarin close-ups centraal stonden. De beelden vormen samen met muziek, beweging en tekst de voorstelling CLOSE-UP.

Als je iets goed bekijkt, zie je iets anders dan je had verwacht, zie je dingen die je niet met het blote oog ziet. Ook kan je juist het perspectief verliezen en alleen over het geheel fantaseren of speculeren. Wat blijft er over als je inzoomt op jezelf? Wat is echt? De jongeren van La Tentashon gingen op zoek naar wat een close-up zou kunnen zijn.

Muziek, beweging en tekst
Samen met theatermakers Merlijn Claassens en Hanna Timmers vertaalden zij het begrip Close–up naar beweging, leerden zij hoe muziek een ingang voor theater kan zijn en maakten een geluidsdecor van geluiden die zij opvingen in de stad. Het uitgangspunt was vaak een close-upfoto die de jongeren hadden gemaakt. Samen met de teksten die zij schreven vormt dit alles een geheel in de voorstelling.

Voorstellingen
De première van CLOSE-UP  is morgen bij La Tentashon. De voorstelling is Papiaments gesproken, maar er zijn scripts verkrijgbaar in het Nederlands waardoor het stuk voor iedereen goed te volgens is. CLOSE-UP begint morgen en zondag om 19.30 uur. Kaartjes kosten 10 gulden. Na dit weekend is het theaterstuk op de volgende momenten te zien:
Donderdag 9 juni om 19.30 uur
Zondag 12 juni om 19.30 uur
Zaterdag 18 juni om 19.30 uur
Zondag 19 juni om19.30 uur
Zaterdag 25 juni om 19.30 uur
Zondag 26 juni om 19.30 uur

www.versgeperst.com