• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Feria Rotaria wordt voor de 21ste keer op het Brionplein gehouden. Zonder twijfel is de Feria Rotaria een mooie activiteit om met het hele gezin te bezoeken. Er kunnen verschillende spelletjes worden gespeeld en spullen gekocht.

Daarnaast kan er lekker worden gegeten en gedronken. Daarmee wordt ook nog een bijdrage geleverd aan het goede doel. Dit jaar is de keuze gevallen op Fundashon Autismo Kòrsou (FAK). FAK geeft therapie en begeleiding aan kinderen en jongeren met autisme.

Autisme
De kinderen krijgen een speciaal dieet op basis van gluten-, caseine en suiker vrije producten. Dit is noodzakelijk omdat veel kinderen met Autisme of aanverwante aandoeningen zoals ADHD, allergisch zijn voor de genoemde stoffen. Ook biedt de stichting begeleiding aan ouders, familie, vrienden en onderwijsinstellingen van kinderen met autisme. FAK verstrekt verder ook informatie over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van autisme.

Donatie
Fundashon Autismo Kòrsou was een initiatief om meer inzicht en kennis te brengen in de aanpak, begeleiding en stimulering van kinderen en jongeren met een autisme spectrum stoornis op Curaçao. Dit vooral omdat er op het eiland weinig geschikte hulp, centra en scholen voor deze doelgroep bestaat, waar zij intensieve therapie, begeleiding & stimulering kunnen krijgen. De donatie die FAK zal ontvangen zal vooral aangewend worden voor de inrichting en aanschaffing van materiaal voor de begeleiding van de kinderen en jongeren.

Spelletjes
Er zijn bij de Feria Rotaria heel veel spelletjes, geschikt voor mensen van alle leeftijden, waarvoor maar een geringe bijdrage wordt gevraagd.Nieuw bij de spelletjes dit jaar is de kop van Jut. Vorige jaar zijn de Game Room en de Dunkpool geintroduceerd. Deze zijn er dit jaar weer vanwege de daverende succes vorig jaar. Ook is bij de Feria Rotaria weer de  mogelijkheid voor kinderen om een ritje achterop een motor te maken bij de Easy Riders. Verder zal het Rad van Avontuur (Wheel of Fortune) weer draaien, waarbij ook mooie prijzen vallen te winnen.

Feria Supermarkt
Een ander populaire attractie van de Feria Rotaria is de Feria Supermarkt, waar een grote variëteit aan etenswaren, planten, meubels en kleding en andere producten tegen lage prijzen worden aangeboden. Vanaf half negen zijn er verschillende dranken, broodjes en pastechi’s te koop. Er zijn maaltijden en hapjes uit alle hoeken van de wereld te proeven. Dit jaar is er voor het eerst ook sushi. Hiervoor wordt een speciale ruimte met airco ingericht.

www.versgeperst.com