• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er wordt hard gewerkt op het Brionplein. Tenten worden opgezet en klimmuren worden gebouwd. Zaterdag gaan de Vlootdagen van start en zal Otrobanda veranderen in een groot Maritiem spektakel. Wat is er te doen tijdens deze dagen?

De opening van de Vlootdagen zal zaterdagmiddag niet onopgemerkt voorbijgaan. Compleet met de Curaçaose vlag en die van de kustwacht zullen de mannen de Julianabrug afdalen. Hiermee wordt het startsein gegeven voor twee dagen activiteiten in hartje Willemstad.

Maritiem Museum
De hoogste klassen van de onderbouw hebben de afgelopen tijd les gehad over de kustwacht en het Korps Mariniers. De kinderen hebben hierna hun best gedaan het werk op hun eigen, originele manier in beeld te brengen. Sommigen maakten een stript, anderen een tekening, boetseerwerk of een gedicht. Elke school koos een winnaar en zijn of haar werk is vrijdag tot en met zondag te bezichtigen in het Maritiem Museum in Punda.

Klimmuur en tokkelbaan
Het Brionplein is voor de gelegenheid omgetoverd tot activiteitenterrein. Bezoekers kunnen hier kijken hoe het er aan toe gaat bij de Marine. Er zijn demonstraties, maar bezoekers kunnen zelf ook aan de slag. Er is onder andere een jungle, klimmuur en een tokkelbaan. Het terrein is beide dagen open voor bezoekers.

Onderzeeër
Avonturiers kunnen hun hart ophalen. Onderzeeboot Hr.Ms. Dolfijn ligt dit weekend in de Curaçaose wateren en is open voor bezoekers. Omdat de boot maar een beperkt aantal bezoekers per rit mee aan boord kan nemen, wordt er gewerkt met toegangskaarten. De uitgifte van de kaarten is zaterdag om 12.45 uur voor de ritten van 13.00 en 15.00 uur en om 14.30 uur voor de ritten van 15.00 en 17.00 uur. Op zondag is de uitgifte om 10.15 uur voor de ritten van 10.30 en 13.00 uur, om 12.30 uur voor de ritten van 13.00 en 15.uur en om 14.30 uur voor de ritten van 15.00 en 17.00 uur.

Lopen via drie bruggen
Zondag belooft een sportieve dag te worden. Om 17.00 uur gaat de Koninginnerun van start vanaf Otrobanda. Via de Julianabrug, Wilhelminabrug en de Emmabrug finisht de loop uiteindelijk weer in Otrobanda. Om 18.30 uur wordt de winnaar bekendgemaakt.

Kerkdienst
Op de Matheywerf is het zondagochtend tijd voor een moment bezinning. Van 09.00 tot 10.30 uur zal vlootaalmoezenier Arlette Verweirde een Oecumenische kerkdienst houden. De muziek is in handen van zangkoor Youthful Spirit.

Avondprogramma
Beide vlootdagen worden tijdens zonsondergang feestelijk afgesloten met een vlaggenparade. Zaterdagavond zal Barry Hay samen met de Steelband van het Korps Mariniers zorgen voor muzikaal vermaak. Zondag wordt er om 19.15 uur een vuurwerkshow gegeven op het terrein.

www.versgeperst.com