• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “Jullie zijn yu’i Kòrsou waar wij trots op zijn.” Deze woorden sprak gevolmachtigde minister Sheldry Osepa tijdens een diner in de ambtswoning voor onderscheiden Curaçaonaars en de genomineerde Stichting Teatro KadaKen voor een Appeltje van Oranje.

Op Koninginnedag werden Noraly Beyer en Roseline Leerdam-Bulo in Amsterdam en Nilca Hendriks-Sint Jago in Alkmaar onderscheiden.
Noraly Beyer, voormalig presentatrice van de Wereldomroep en het NOS Journaal kreeg een onderscheiding als Ridder in de orde van Oranje-Nassau voor haar werk op cultureel gebied.

Humanitaire hulp
Roseline Leerdam-Bulo is voor haar werkzaamheden op maatschappelijk-sociaal gebied onderscheiden als Lid in de orde van Oranje-Nassau. Haar speerpunten zijn onder andere diversiteit, een betere positie voor de allochtone vrouw en investeren in de jeugd. Nilca Hendriks-Sint Jago ontving de onderscheiding als Lid in de orde van Oranje-Nassau voor haar werk op gebied van humanitaire hulp. Zij heeft jarenlange opvang en begeleiding verzorgd voor Antilliaanse studenten en gezinnen.

Homoseksualiteit
Stichting Teatro KadaKen bekend van het toneelstuk ‘E dekonstrukshon di Edsel K.’ werd door het Oranje Fonds genomineerd voor een Appeltje van Oranje omdat ze gevoelige onderwerpen als homoseksualiteit bespreekbaar maken. Ondanks dat de theatergroep niet gewonnen had waren acteurs Eurshley Davelaar, Norma Cova-Jimenez en Kurt Schoop op uitnodiging van het Oranje Fonds naar Nederland afgereisd om de uitreiking bij te wonen. “Helaas hebben jullie het Appeltje niet mogen ontvangen, maar genomineerd zijn is al een grote eer. Jullie hebben uitgeblonken en dat maakt ons trots”, aldus Osepa.

1 reactie op “‘Yu’i Kòrsou waar wij trots op zijn’”

  1. Kan me er wel iets bij voorstellen dat onze regering mooi weer speelt met andermans veren (zo’n opstekertje kunnen ze wel gebruiken). Vraag me tegelijkertijd af wat het standpunt van onze regering is ten opzichte van die maloten die hun onderscheiding onder veel publiciteit in het Forti kwamen teruggeven ?