• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vanwege het tijdsverschil tussen Curaçao en Nederland kunnen de Nederlandse ochtendexamens niet tegelijkertijd worden afgenomen. De leerlingen van het Vespucci College gaan verplicht in quarantaine om te voorkomen dat vragen en antwoorden Curaçaose leerlingen bereiken.

Op het Vespucci College wordt volledig Nederlands onderwijs gegeven volgens de Nederlandse wetgeving. De Nederlandse middagexamens worden op het Vespucci College ’s ochtends afgenomen. De examens worden dus niet tegelijkertijd afgenomen met de examens in Nederland.

Quarantaine
De leerlingen die in quarantaine gaan worden om 20:00 uur verwacht bij het hotel. De leerlingen gaan tegelijkertijd naar binnen. “De telefoons moeten worden ingeleverd en er is geen toegang tot de computers. We zullen eerst nog een uurtje samen zijn om te ontspannen maar daarna moeten de kinderen echt naar hun kamer,” vertelt hoofd bedrijfsvoering Mieke Korevaar van het Vespucci College.

Contact
“De kamers zijn van tevoren gestript. Er is geen enkele mogelijkheid tot contact met de buitenwereld. De slaapkamers zijn bewaakt en hier blijven de leerlingen tot ze de volgende ochtend om 06:00 uur worden gewekt voor het examen dat om 07:30 in het World Trade Center begint,” aldus Korevaar.

Tevreden
Volgens Korevaar hebben de leerlingen geen problemen met deze avond. “We doen dit al 11 jaar op deze manier. De leerlingen weten als ze naar het Vespucci College gaan dat ze in laatste jaar een avond in quarantaine moeten. Ze vinden het zelfs leuk en een beetje spannend.”

www.versgeperst.com