• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

AMSTERDAM – De formatie Rootsriders, bekend van hun Tribute2BobMarley shows, heeft woensdag zijn tournee beëindigd. Tijdens de ‘Bob Marley’s Legend (A)Live’ afscheidstournee kwam Bob Marley tot leven in de gedaante van Curaçaose frontman Junior Tecla. Versgeperst.com was erbij.

Rootsriders is een Nederlands Caribische band die vijf jaar geleden ter ere van de vijfentwintigste sterfdag van Bob Marley is ontstaan. De band speelt voornamelijk nummers van Marley als eerbetoon aan hem. Daarnaast hebben zij ook een eigen repertoire. Woensdag 11 mei was het precies dertig jaar geleden dat de ‘King of Reggae’ overleed en er stond een groot concert in De Melkweg in Amsterdam op het programma.

Terugkerend festival
De tournee ‘Bob Marley’s Legend (A)Live’ startte dit jaar op 6 februari, de geboortedag van de man waar het allemaal om draait, en is geëindigd op zijn dertigste sterfdag, 11 mei. Tecla heeft al laten weten dat we op de sterfdag van Marley een jaarlijks terugkerend festival kunnen verwachten.

De Melkweg
Het grote reggaefestijn in de Amsterdamse Melkweg duurde ruim 4,5 uur. De avond begon met optredens van speciale gasten als Maxi Priest, Brinsley Forde en Ashwin Jaydee. Pas om 23.30 uur sprong Tecla op het podium om de bekendste nummers van de geëerde rastaman ten gehore te brengen. Ook speciale gast Giovanca liet op zich wachten, zij trad pas na middernacht op het Amsterdamse podium op. “Ik had verwacht dat de hele avond in het teken zou staan van nummers van mijn grote idool, maar dat bleek niet zo te zijn. Gelukkig heeft Junior het allemaal goed weten te maken aan het einde van de avond”, vertelde bezoeker Theo Bakker.

Anders voorgesteld
Ook reggaeliefhebber Julie Vreeman had de avond iets anders voorgesteld. “Ik dacht dat we van half negen tot elf uur meezingers te horen zouden krijgen, maar de artiesten waren vooral bezig met het promoten van hun eigen cd. Dat viel me eerlijk gezegd een beetje tegen. Het werd enorm laat, want pas na half twaalf kwamen Junior en Giovanca, de acts waar ik de hele avond op stond te wachten”.

‘Shake it’
Rootsridersbandlid Mitchell Brunings presenteerde de avond en wist het publiek goed op te zwepen. “Make some noice for the great Bob!”, riep hij regelmatig enthousiast. En hij vervolgde dan met de woorden: “If you feel it, then shake it!” Het publiek, dat varieerde van Marley’s eigen generatie tot de jeugd van nu, liet merken dat reggaemuziek nog steeds leeft. Brunings liet tijdens het live zingen van het nummer “So much trouble in the World” horen dat hij meer kwaliteiten heeft dan presenteren, dansen en achtergrondzanger zijn.

Goed doel
Een deel van de opbrengsten gaat naar het Moya kinderopvangcentrum in Swaziland. In 2008 bezochten de Rootsriders dit Afrikaanse land en werden zij gegrepen door het leed dat zij daar bij de kinderen zagen. Samen met Giovanca heeft de band het nummer ‘Children Cry’ geschreven. De Rootsriders hebben de cd ‘So much more’ gemaakt en ook de opbrengsten van deze cd gaan naar het kindertehuis. De bandleden doen vaker mee aan projecten voor goede doelen. Zo werken zij mee aan ‘Instruments4Africa’. Voor dit project worden instrumenten ingezameld voor kinderen in Afrika, zodat zij hun talenten verder kunnen ontwikkelen.

2 reacties op “Ode to the Great Bob Marley”

 1. Hoi Charlotte,

  Miskent talent heet dat… je schrijft lekker hoor ga zo door. Ben trots op je. En hoop meer van je te lezen. Jammer dat ik het optreden heb gemist. Zag er tof uit. Hoop dat dit een vervolg gaat krijgen. Dan ben ik er zeker bij.

  Gr. Peter

 2. Hey Chotje,

  Terug van weg geweest! Leuk verslag van de avond. Het filmpje is ook super. Hoop meer van je te lezen op versgeperst.

  xxx Martine