• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Drie rumoerige levens van schilders laat Teatro Luna Blou zien deze week. De kunstenaars worden geteisterd door hun omgeving, verboden liefdes en alcoholverslaving. Behalve deze voorstelling, staan er nog drie andere op het programma.

“Niet het aftellen is begonnen, maar het optellen”, stelt comedian Seth Gaaikema. “Het optellen van de heerlijke mogelijkheden die je hebt als 71-jarige rebel.” Seth viert zijn vijftigjarig theaterjubileum met de nieuwe onemanshow ‘ Het mooiste komt nog’. In de theatershow in de vorm van een minimusical verrast de taalvirtuoos ons met een actueel en pittig programma over de maatschappij, liefde en gezond verstand. De onemanshow is vanavond te zien om 20.00 uur. Kaartjes kosten 35 gulden.

FILM: Ava en Gabriel
Eind jaren veertig wordt de Surinaamse schilder Gabriel gevraagd een muurschildering van de heilige maagd Maria te schilderen in een kerk op Curaçao. De schilder heeft echter een zwarte maagd in gedachte. Wanneer hij de jonge onderwijzeres Ava vraagt model te staan, is de maat vol. Gabriel komt in de problemen met Ava’s geliefde, de lokale bevolking en de kerk. De Papiamentstalige voorstelling is Nederlands ondertiteld en morgen te zien om 18.30 uur. Kaartjes kosten 13,50 gulden.

Lága nan, famia nan tá, abo keda fó
Twee zussen die op de vuist gaan om één van hun kinderen, een stiefvader die misbruik maakt van zijn stiefdochter en moeders die het niet willen weten. Lága nan, famia nan tá, abo keda fó is een komische voorstelling over familieconflicten. De moraal van de voorstelling: Blijf buiten familiezaken, brand je vingers er niet aan! De Papiamentstalige voorstelling is zaterdag om 21.00 uur en zondag om 20.00 uur te zien. Kaartjes kosten 27,50 gulden.

Mente a kue ala
Mente a kue ala is het verhaal van een gezin dat het zwaar te verduren krijgt. De vader van het gezin wordt ernstig ziek, zijn geestelijke vermogens verslechteren en hij raakt hierdoor vervreemd van zijn omgeving. Hij heeft geen idee meer van afstanden en plaatsen en kan zijn eigen kinderen niet meer herkennen. Dit gebeurt in Mente a kue ala. De Papiamentstalige voorstelling is zondag om 15.00 uur te zien. Een kaartje kost 30 gulden.

FILM: Pollok
Het verhaal van een succesvolle Amerikaanse schilder die met moeite de top bereikt. Hij wordt echter gekweld door een hevige alcoholverslaving. De voorstelling is in het Engels met Nederlandse ondertiteling en dinsdag om 18.00 uur te zien. Kaartjes kosten 13,50 gulden.

FILM: Frida Kahlo
Het verhaal over het onstuimige leven van Frida Kahlo. Wanneer zij op achttienjarige leeftijd een busongeluk krijgt, raakt ze zwaar gewond. Tijdens haar revalidatie begint ze te schilderen en wordt ze ontdekt door kunstenaar Diego Rivera. Het stelt trouwt en keert na lange tijd vanuit de Verenigde Staten terug naar Mexico. Hier wordt Frida smoorverliefd op een andere man. Een film met onder andere Salma Hayek, Alfred Molina en Antonio Banderas. De Engelstalige film met Nederlandse ondertiteling is dinsdag om 20.00 uur te zien en een kaartje kost 13,50 gulden.

www.versgeperst.com