• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – In de aanloop naar en tijdens de Caribische Vlootdagen vindt er een muzikaal programma plaats, waarin de Steelband Korps Mariniers een prominente rol speelt.Tijdens de vlootdagen treedt de steelband op samen met de brassbands ‘Universal’ en ‘Happy Peanuts’, marineband ‘Vibe’ en met zanger Barry Hay.

Muziek vormt een zeer belangrijk onderdeel tijdens dit maritieme evenement. Naast twee mini concerten op de Mathey Werf, zal de steelband van het Korps Mariniers ook een belangrijke acte de présence geven op diverse locaties op het eiland. Dat gebeurt op verschillende manieren. Eén daarvan is een rondgang langs enkele snèks, toko’s en een winkelcentrum.

Muziekworkshop
Een andere bijzonder onderdeel is de muziekworkshop in samenwerking met de Akademia Di Musika Edgar Palm. Een prachtige kans voor iedere muziekliefhebber om samen met een professionele militaire steelband te spelen. De steelband, die zijn oorsprong kent in het Caribisch gebied, bestaat uit een tiental muzikanten die de muzikale ambassadeurs vormen van de Koninklijke Marine en het Korps Mariniers. De steelband speelt onder andere rumba, bossanova, calypso, salsa en lambada.

Programma
De militaire muzikanten spelen op woensdag 18 mei van 14.30 tot 16.00 uur bij Toko Willibrodus en van 18.30 tot 20.00 uur in de wijk Barber. Op donderdag 19 mei zijn ze van 14.30 tot 16.00 uur te zien en horen bij Pop’s Place (Caracasbaaiweg) en van 20.00 tot 21.30 uur in het Riffort te Otrobanda.

Workshop
Op dinsdag 17 mei van 18.30 tot 22.00 uur is er een gelegenheid om samen met de steelband te spelen in een speciale workshop. Deze vindt plaats in de muziekschool Akademia Di Musika Edgar Palm aan de Koninginnelaan te Emmastad. U kunt zich daarvoor aanmelden bij Carolina Nicolaas via het telefoonnummer 737-3510. Tijdens deze workshop worden de beste muzikanten geselecteerd voor een speciaal optreden tijdens de Caribische Vlootdagen op zondag 22 mei.

www.versgeperst.com