• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De wereld van de kunst gaat deze maand letterlijk voor je open. Komend weekend en het weekend daarop gooien meer dan dertig lokale kunstenaars hun deuren open voor iedereen . Zij doen dit het kader van de Open Atelier Route 2011.

Komend weekend zal in Banda Ariba kunst de boventoon voeren. Schilderkunst, beeldhouwen, beelden, sieraden en veel meer is overal te bekijken. Volgend weekend is de eer aan Banda Bou. Ook hier krijgt het publiek een kijkje in de keuken van de kunstenaar.

Banda Ariba
Vrijdagavond wordt de Open Atelier Route feestelijk geopend met een groepsexpositie bij Gallery Alma Blou in Landhuis Habaai. Hierna zullen de volgende kunstenaars een weekend hun deur opengooien voor je: Ailsa Anastatia, Carlos Blaaker, Hortence Brouwn, Marianne Cats, Annemieke Dicke, Marcel van Duijneveldt,  Ariadne Faries, Yvonne van Gogh, Mirjam Griffioen, Tanya Haynes, Midzy Longuevergne, Ashley Mauricia, Tony Monsanto, Marlies Schoenmakers, Ellen Spijkstra en werk van 12 cursisten, Marja Tukker en Instituto Buena Bista.

Banda Bou
Volgend weekend staat Banda Bou op het programma. Je kunt binnenlopen bij de volgende kunstenaars: Herman van Bergen, Fonz Heijdens, Geerdine Kuijpers, Anna Oltheten, Arthur Oster, Suzet Rosaria, Jeroen Mischa Singer, Evelien Sipkes, Phillipe Zanolino & ZZ Team, Open Atelier voor kunstenaars/Esther Liesdek en De Bronsgieterij.

Exposities
Behalve de ateliers, is er in Gallery Alma Blou, Landhuis Bloemhof en de MonArt Gallery ook genoeg te doen en bezichtigen. In Gallery Alma Blou kan je je op 21 mei laten portretteren door kunstenares Hanneke Floor. De expositie Second Nature – Creative Exporessions zal sieren in Landhuis Bloemhof en in de MonArt Gallery is het werk van Ria Houwen te zien. Haar expostie Water wordt aangevuld met werk andere kunstenaars die meedoen aan de Open Atelier Route.

Tijden en info
De ateliers zijn elke weekend op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur non-stop geopend. Voor meer informatie over de Route kun je terecht op de website. Hier zijn ook voorproefjes te vinden van het werk van de kunstenaars.

Eerste foto: Zanolino – Yes I Am
Tweede foto: Mirjam Griffioen – Painted Sculpture
Derde foto: Ashley Mauricia – Stone Tribe Sculpture

www.versgeperst.com