• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURACAO – Kris Berry werd 28 jaar geleden geboren op Curaçao. Na een aantal jaren op Sint Maarten, de middelbare school op Curaçao en een periode in Barcelona, vestigde de zangeres zich in Nederland. Deze zomer staat ze voor het eerst op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

“De jazzvocaliste is een rijzende ster met haar sprankelende mix van Caribische klanken, smeuïge country en swingende rhythm & blues”, vertelt de organisatie van NSJ in een omschrijving van de Caribische zangeres. Berry zal samen met haar band op 8 juli het podium van de havenstad beklimmen.

Soul & Jazz Talent
In 2010 begon Berry met het schrijven van haar eigen liedjes. Gitarist Paul Willems wond er geen doekjes om en nodigde haar meteen uit in de studio. Hierna werd de band uitgebreid met contrabassiste Jet Stevens, percussionist Claus Tofft en gasttrompettist Coos Zwagerman. Eerder dit jaar werd het zangtalent uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent.

1 reactie op “Curaçaos talent op NSJ in Nederland”

  1. Kris Berry heb ik voor het eerst gehoord en dat ene liedje hier op jullie you tube. Het klink heel mooi en prachtig. Maar in Nederland zal zij flink moeten gaan opboxen tegen Caro Emerald. Welke ik beschouw als een van de beste Jazz zangeressen uit deze tijd in Holland. Caro zingt ook geweldig mooi. Met veel passie brengt ze haar nummers voor het publiek. Je krijgt er kippenvel van als je haar ziet en hoort zingen. Jammer genoeg heb ze deze dagen last van wat poliepen in haar keel waardoor ze even uit de rulatie is. In ieder geval wens ik haar veel sukses toe met haar Jazz carriere.