• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Zangduo Anita en EdCURAÇAO – Stel je voor: een lekkere cocktail in je hand, een Caribisch deuntje op de achtergrond en uitzicht op het strand en de zee. Klinkt helemaal als Curaçao toch? Nou, niet helemaal, maar het Nederlandse zangduo Anita & Ed heeft wel geprobeerd om met het nummer ‘Curaçao’ een lekker vakantiesfeertje te creëren!

Het zangduo maakte in januari een cruise door het Caribisch gebied. Tijdens deze tocht werden ze verliefd op ons eiland. Het tweetal kon dan ook niet wachten om al die opgedane inspiratie te verwerken in een nieuwe single. “We vonden in Nederland een lekker Caribisch deuntje en daar heb ik toen de tekst op gemaakt”, vertelt Anita.


Luister hier naar het gesprek wat Nick had met Anita van het duo Anita & Ed.

‘Curaçao rijmt goed’
De keuze om van alle Caribische eilanden Curaçao te kiezen, was voor het duo niet moeilijk. “Ik vind het echt een mooi eiland en het rijmt ook goed, Curaçao”, aldus Anita. En de rijm is terug te horen in het refrein van het liedje: ‘Curaçao, het eiland waar ik het meest van hou’. Daarnaast wilden Anita en Ed het Caribische sfeertje terug laten komen door gebruik te maken van zogenaamde steel drums in de muziek. “We willen het blije, zomerse gevoel echt aanwakkeren bij de mensen die ons nummer horen.”

Nog een keer terug
Het Zeeuwse tweetal zou graag nog een keer terug naar ons eiland komen. Anita: “We hadden tijdens de cruise maar één dag de tijd en dat is eigenlijk te weinig. Gelukkig hebben we wel de Handelskade, de pontjesbrug en het Sea Aquarium gezien. Maar ik zeg net tegen Ed, als wij nou een grote hit krijgen met ons nummer op Curaçao, dan willen we graag een keer komen zingen en dan hoeven alleen de reiskosten vergoed te worden, hahaha!” En om dat proces een beetje te helpen, hebben verschillende radiostations het nummer al toegestuurd gekregen.

Goed begin in Nederland
In Nederland leren mensen het nummer langzaam maar zeker kennen. “In Drenthe en Overijssel zijn we zelfs mega-superschijf bij een radiostation en dan worden we een hele week iedere twee uur gedraaid. En ook met Koninginnedag kregen we leuke reacties. We speelden het nummer en toen kwamen er ook een paar Antillianen voorbij lopen en zij vonden het helemaal leuk!”

Clip
Het nummer is sinds woensdag uit en de clip werd zaterdag gelanceerd. Curaçao is daar niet heel vaak in te zien en dat vindt het tweetal jammer. “We hadden zelf natuurlijk wel wat beelden gemaakt op het eiland, maar misschien dat die niet even zuiver genoeg waren om te gebruiken. Dus het grootste gedeelte is opgenomen aan het Nederlandse Noordzeestrand.

Kijk en oordeel zelf. ‘Curaçao het nieuwe nummer van Anita en Ed:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BYIw7ra3lOs[/youtube]

7 reacties op “Nederlands zangduo maakt nummer over Curaçao”

 1. Geweldig gezellig stel!! Altijd vrolijk!! Altijd goedlachs!!
  Anita en Ed. IK BEN TROTS OP JULLIE!!
  En bedankt,OOK namens de luisteraars van
  www.lokaleomroepkrimpen.nl
  Luister terug programma van 5 mei – 10.00-12.00

  Groeten en SUCCES!!! Harry Jacobs.

 2. Wat een mooi lied. Mooi 2-stemmig gezongen. Volgens mij het eerste liedje over Curacao in de volksmuziek gemaakt. Top gedaan hoor. Veel succes.

 3. Hahaha wat verschrikkelijk! Je kunt dit ook eigenlijk geen duo noemen, want Anita zingt alles en Ed deint een beetje mee en beweegt zijn mond, maar je hoort hem niet. Ik zat er helemaal klaar voor om even in de Caribische sferen te komen met dit nummer, maar helaas is dat niet gelukt … Ik vrees voor Anita en Ed dat er weinig mensen/bedrijven zijn die hier de reiskosten voor gaan vergoeden. Maar goed, toch succes gewenst!

 4. het was gezellig om dit leuke duo als gast te hebben bij Beachclub Perry’s Brouwersdam te Scharendijke. Hier heerst het caribisch sfeertje.

 5. Anita & Ed zijn de bom!

 6. Joy van den Haag, Een ding kan ik zeggen ,wat een mooi liedje zeg.

 7. Hoi
  ik ben jose polman uit Doornenburg /betuwe
  ben al 3 jaar mega super fan van
  ANITA EN ED
  Het is allemaal echt geweldig
  SUPERRRRRRRRRRRRRRRRR
  COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
  En vooral het nieuwe liedje over CURACAO
  en de clip allemaal een woord geweldig
  ik heb ook een anita en ed kamer
  vol met allemaal spullen van hun
  alle singles clips foto,s t,shirts petjes en vele meer dingen
  het zijn twee lieve kanjers anita en ed
  hoop nog lang tegenieten van hun optredens in het land

  groeten jose uit Doornenburg