• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het is weer tijd voor oranje hoeden, glitters en vlaggen! Morgen vieren wij de verjaardag van de Koningin en dat pakken we groots aan. Door de hele stad staan er van ‘s morgen vroeg tot ‘s avonds laat activiteiten gepland om er een groot feest van te maken. Wat is er te doen?

Een Koninginnedag zonder een KoninginneNach kan natuurlijk niet. Het feest wordt vanavond dan ook goed ingeluid bij Mambo Beach. Op deze KoninginneNach zorgt DJ LN voor oerhollandse sferen op het tropische strand. De leukste immitatie van prins Willem Alexander of prinses Maxima wint bovendien een leuke prijs.

Stalletjes en kindermarkt
Wie leuke spulletjes wil scoren, moet zaterdag vroeg uit de veren. Door heel Punda zijn vanaf ‘s morgens stalletjes te vinden met tweedehands spullen. Op de Scharlookade wordt tot 12.00 uur de kindermarkt gehouden waar kleintjes hun oude speelgoed of andere spullen verkopen.

Kinderfeest en Brassband
Het kinderfeest op de Scharlookade liegt er niet om. Behalve de markt, komen goochelaar Tom Presti en Pipo de clown langs, worden er zumbalessen gegeven en gaan de heupen los op de kinderband Arte Famia. Tussen 12.30 en 13.30 uur is het tijd voor het tussenprogramma met Zumba en de Curaçao Percussion Brassband.

Popfestival op Scharlookade
Na 14.00 uur barst het Oranje Pop Festival los op de Scharlookade. Aan Latin Soul Groove de eer om het festival te openen. Om 15.00 uur neemt The Lions Band het roer over waarna youtube-heldin Skylar Dayne van 16.00 tot 16.30 het podium laat schudden. Om 16.30 uur geeft rockformatie Third Rock een spetterende show op de Scharlookade om hierna plaats te maken voor rock coverband Charming Bastards. Big Band Dennis Aalse staat om 18.30 uur klaar voor wat fijne pop en rock ‘n roll n nummers. Van 19.00 tot 20.00 uur zingt Jill Frans met haar Jillyz Band de sterren van de hemel. Het Festival wordt van 20.00 tot 21.30 uur in stijl afgesloten door Daylight Robbery met Junior Tecla.

DJ’s in het Wilhelminapark
Het programma in het Wilhelminapark liegt er ook niet om. Om 13.00 uur zorgt DJ Maarten Schakel voor tropische sferen met een gevarieerde set van urban tot house tot classics. DJ Jack neemt het om 14.30 uur over. De DJ won in 2005 en 2006 de Heineken DJ Competition en is de fijne kneepjes nog lang niet kwijt. Van 16.00 tot 18.00 uur zorgt DJ Carlito voor een knallende afsluiting in het park. Het feest wordt hierna voortgezet op het Wilhelminaplein. DJ Tico draait hier van 18.00 uur tot in de late uurtjes de beste nummers.

Activiteiten in de Nieuwestraat
Ook in Pietermaai wordt Koninginnedag groots aangepakt. De hele dag door zijn er activiteiten voor jong en oud. Terwijl kids zich vermaken met spelletjes, kunnen ouders meedingen naar prijzen met bingo of de boekenmarkt bezoeken. Ook is er muziek, eten en kun je genieten van een drankje op een van de terrasjes. De Nieuwestraat wordt speciaal voor de feestdag afgezet.

Orange Rock bij Villa Maria
Voor de echte rockers onder ons is Villa Maria morgen omgetoverd tot het centrum van rock, metal en punk. Vanaf 13.00 uur kan het klokje rond gerockt worden op de klanken van negentien verschillende bands. Kaartjes zijn voor 25 gulden te koop bij Coca Cola bij de Nieuwe Haven, Tatoo Phoenix in Punda en via telefoonnummer 6779230. Aan de deur betaal je 5 gulden meer.

14.00: Kim (Rock)
14.30: Tied Up (Rock)
15.00: Roots of all Evil (Metal)
15.30: Competition (Freestyle)
15.45: Project Without a Name (Rock)
16.15: Competition (Freestyle)
16.30: Sin Berguenza (Punk)
17.00: Competition (Freestyle)
17.15: Matanismo (Papiamentstalige Rock)
17.45: Competition (Freestyle)
18.00: Third Rock (Rock)
18.30: Competition (Freestyle)
18.45: Acoustic Meanings (Acoustic Rock)
19.15: Competition (Freestyle)
19.30: Force Band (Reggae)
20.30: Charming Bastards (Rock)
21.15: Mescalina (Spanish Metal)
22.30: Candy 66 (Rock from Venezuela)

Royal Classics bij Mambo
Koninginnedag kan vanaf 22.00 uur feestelijk worden afgesloten bij Mambo Beach. Tijdens Royal Classics draaien DJ’s Maarten Schakel, Fai Oz, LN en Erik de beste hits voor je. De muziek wordt bijgestaan door grote videoschermen waarop de videoclips te zien zijn. Royal Classics kost 10 gulden entree.

6 reacties op “Wat te doen op Koninginnedag?”

 1. Hahahaha oh god.. Sinterklaas is inderdaad een heel groot racistisch kinderfeest. Krijg je die eindeloze discussie weer.. Ik ken geen enkele Nederlander dat de zwarte pieten vergelijkt met donkere mensen en deze dus zien als slaven. Maar goed, als we alles zo gaan verdraaien, laten we ze dan paars maken in de komende jaren!
  Verder.. eigen wijken?! Dus er bestaat een wijk op Curacao waar alleen Nederlanders mogen wonen?? Of zijn er wijken waar gewoon meer Nederlanders gaan wonen, gewoon op grond van inkomen en omgeving? Net zoals de donkere wijken in NL? Niks geen racisme dus.. Net zoals barren en stranden, dat sommige plekken meer aantrekkelijk is voor een bepaald soort burger betekent niet dat anderen er niet mogen komen..
  Het punt van toelatingsregelingen begrijp ik niet, ik zou niet weten waar je op doelt dus voor mij ook een waardeloos argument.
  Tot slot het feit dat veel lokale bevolking niet is opgeleid en hierdoor geen baan kan vinden is dit ook niet het gevolg van racisme, maar simpelweg onmacht. Het is namelijk veel beter om lokalen aan te nemen in je bedrijf (goedkoper en blijven tenminste niet voor korte periode) maar als er geen goed geschoold personeel aan wordt geboden, houdt dit op heh..

  Dit is dus precies wat Ferdinand bedoelde met ‘aannames’.. Wanneer houdt deze belachelijke haat naar Nederlanders op?! Er zijn altijd uitzonderingen maar over het algemeen heeft de geemigreerde Nederlander het beste voor met het eiland en zijn bewoners, dus waarom zijn we nu opeens niet meer welkom?!

 2. @Ferdinand, Sinterklaas, eigen wijken, stranden en barren, toelatingsregelingen, niet aannemen van lokaal personeel.. moet ik nog doorgaan??

  @gerrit, kijk maar naar de twee referendums. waarbij 48 procent NEE stemde.. en bij de ja stemmers haal daar de makambas en latinos maar af.. dan blijven er nog heel weinig ydk over die Ja gestemd hebben.Tijdens het WK was ook niet voor niets heel Curacao voor Brazilie en tegen Nederland!

 3. Wensjo, het wordt tijd dat types zoals Wiels en jij de Nederlanders op dit eiland met rust laten. Ik heb ook mijn persoonlijke mening over bepaalde type NL’ers maar om deze mensen continu aan te vallen is nergens voor nodig. Geschiedenis is geschiedenis, laat maar los kerel. Ik ben ook Curacaoenaar, volgens Wiels een tweekopige monster (in NL opgeleid) maar desondanks kan het mij niet schelen wat hij uitkraait. Ik zoek mijn kansen op en grijp deze met beide handen vast. We leefden vóór Wiels misschien langs elkaar maar wel in vrede met elkaar. Jammer dat een aantal mensen op deze klip vatbaar zijn voor de onzinnige uitlatingen van onze verwarde politicus. En om jou even een handje te helpen…..ik heb nog niemand binnen mijn vriendenkring negatief over de NL’ers horen praten. Dus ik weet niet waar jij je veronderstelling vandaan haalt.

 4. Wensjo… geef ons EEN enkel voorbeeld van racisme door de Nederlanders (die jij in je onnozelheid “Makamba’s” blijft noemen). En dan heb ik het niet over aannammes of veronderstellingen, maar feiten in de vorm van een veroordeling door een rechtscollege binnen het Nederlands koninkrijk. Oh, wat blijft het nu stil…

  Hoe harder jij spuugt op Nederlanders, hoe harder ze JOU uitlachen. Never bite the hand that feeds brother…

 5. Wensjo zoek eens de verkiezingsuitslag op zodat je kan zien hoeveel personen op PS hebben gestemd. Dus ga niet zo generaliseren!

 6. Raar hoor.. Meeste YDK zijn zeer anti-Nederlands ingesteld.. Echter gisteren zach ik ze massal in oranje..

  Misschien moet Wiels dit feest maar verbieden.. Waarom de Koningin vereren als je onafhankelijk wil worden van die racistische makambas!