• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De gevolmachtigde minister Sheldry Osepa had vanochtend een gesprek met de directeur van het Oranje Fonds, Ronald van der Giessen en de directeur van het Skanfonds, Henriëtte Hulsebosch. Osepa belooft dat hij bekendheid zal geven aan de mogelijkheden van de Samenwerkende Fondsen.

In het Caribische deel van het Koninkrijk zijn verschillende Nederlandse fondsen actief. Stichting Kinderpostzegels Nederland, het Oranje Fonds, Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars, Skanfonds en Fonds Sluyterman van Loo werken samen op Curaçao. Stichtingen of non-profit organisaties kunnen door samen te werken één aanvraag indienen als zij van deze fondsen een financiële bijdrage willen krijgen.

Renovatie Synagoge
De Samenwerkende Fondsen geven financiële bijdragen voor sociale projecten. In 2009 investeerden zij ruim 2.114.568 euro in 58 sociale initiatieven. Een voorbeeld van een project op Curaçao is de renovatie van de synagoge Mikvé Israel Emanuel in Willemstad. Het Skanfonds droeg 60.000 euro bij aan deze renovatie.

Appeltjes van Oranje
Op 17 mei zal de gevolmachtigde minister ook de uitreiking van de Appeltjes van Oranje bijwonen, een prijs die jaarlijks door het Oranjefonds wordt toegekend aan organisaties die zich inzetten voor de jeugd en sociale cohesie. De prijs wordt uitgereikt door Prinses Máxima op het Koninklijke Paleis Noordeinde. Dit jaar is het thema ‘Kunst beweegt’. De Curaçaose Stichting Teatro KadaKen is genomineerd en komt hiervoor naar Nederland. Op de dag van aankomst, 16 mei, worden zij door de Gevolmachtigde Minister ontvangen op het Kabinet van Curaçao.

3 reacties op “Mogelijkheden voor Fondsen”

  1. Wie zijn de contact personen op het eiland

  2. Ook voor Wiels geldt “pecunia non olet” !

  3. De regering wil niets met nederland te maken hebben en toch gaan ze praten voor fondsen.. maar Wiels dit is neokolonisme!! zeg er wat van!