• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op de derde dag na zijn kruisiging stond Jezus op uit de dood. Christenen herdenken deze dag door Pasen te vieren. In de landbouw markeerde Pasen het begin van de lente.  Iedereen heeft zo zijn eigen invulling van het paasfeest. Versgeperst.com vroeg de voorbijganger over zijn of haar paasviering.

“Ik doe er niet aan mee”, antwoord de 28-jarige Mary. “Kerst vier ik wel, maar ook niet om de gedachte erachter. Meer om een fijne tijd met familie en vrienden te hebben. Pasen zegt me daarentegen echt niks. Ik ga lekker genieten van mijn vrije dagje op het strand.”

Naar de kerk
De 23-jarige Jason gaat het paasfeest wel uitgebreid vieren. “We gaan eten met familie en herdenken Jezus. Een beetje hetzelfde als met kerst, alleen is hij nu natuurlijk opgestaan in plaats van doodgegaan. Eerste paasdag zijn we naar de kerk gegaan en vandaag gaan we met een groep barbecueën op het strand.”

Kinderfeestje
“Ik heb overal eitjes verstopt”, vertelt de 42-jarige Jeanette. Ze is moeder van drie kinderen en pakt het paasfeest uitgebreid aan. “We nodigen vriendjes en vriendinnetjes uit en houden een grote picknick in de tuin. Tijdens de picknick mogen de kinderen zoeken naar de eitjes en deze beschilderen. Dit doen we al jaren.”

Heerlijk eten
Irene (19) is op stage en viert Pasen met vrienden. “Op zulke dagen mis ik mijn familie wel. Lekker in de tuin tijdens de eerste lentedagen! Met mijn huisgenoten proberen we er het beste van te maken. Gisteren hebben we heerlijk gegeten met z’n allen en vanmorgen hebben we een paasontbijt gehouden. Iedereen had iets gekookt. Het was lekker en super gezellig.

1 reactie op “Hoe vier jij Pasen?”

  1. Paasvieren is herdenken en blij zijn dat er meer is als hemel en aarde. Delen met vrienden en familie en vooral stil staan wat echt belangrijk is.