• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het programma van Luna Blou en La Tentashon barst bijna uit zijn jasje. Vier voorstellingen worden afgespeeld op het witte doek van de theaters. Behalve de allerlaatste voorstelling van Curaçao, zijn er voorstellingen van Wanted, Al Sur De La Frontera en Lága Nan Famia Nan Tá Abo keda Fó te zien.

Twee zussen die op de vuist gaan om één van hun kinderen, een stiefvader die misbruik maakt van zijn stiefdochter en moeders die het niet willen weten. Lága nan, famia nan tá, abo keda fó is een komische voorstelling over familieconflicten. De moraal van de voorstelling: Blijf buiten familiezaken, brand je vingers er niet aan! De Papiamentstalige voorstelling is zaterdag om 21.00 uur te zien en zondag om 20.00 uur.

Al Sur De La Frontera
Oliver Stone neemt het in de film Al Sur De La Frontera op voor Zuid-Amerikaanse presidenten. Hij is het zat dat figuren als Hugo Chávez en Eva Morales worden afgeschilderd als dictators door de media en steekt er een stokje voor. Stuk voor stuk maakt hij korte metten met leugens die op de wereld zijn geholpen. Stone gaat na wat er zich écht afspeelt in de achtertuin van de VS. De Spaanstalige voorstelling is dinsdagavond om 19.00 uur te zien. Een kaartje kost 13.50 gulden.

Curaçao
De documentaire Curaçao gaat over de afstand tussen Antilliaanse en Nederlandse bewoners op ons eiland. De film liet aardig wat stof opwaaien en was één van de best bezochte documentaires ooit uitgezonden in Luna Blou. De laatste voorstelling van Curaçao is donderdag om 19:30 uur. Tickets kosten voor 13.50 gulden.

Wanted
In het theaterstuk ‘Wanted’, opgevoerd door theatergroep ‘Pispèin’, loopt een groep jongeren weg van huis. Ze worden verdacht van inbraken en daarom zit de politie hen op de hielen.  Het merkwaardige bij deze inbraken is dat ze alleen de heilige boeken uit de huizen stelen: de Bijbel, de Koran, de Tenach, de Veda.Dit Papiamentstalige stuk wordt opgevoerd in La Tentashon. De premiere is zaterdag om 20.oo uur. Zondag is de voorstelling te zien om 19.00 uur. Kaartjes kosten tien gulden.

www.versgeperst.com