• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Playa Kalki is vorige week na een grondige opknapbeurt weer opgeleverd. Onlangs kondigde het Curaçao Tourism Board (CTB) aan de stranden van Curaçao op te knappen nadat de regenperiode veel schade had aangericht. Grote Knip, Kleine Knip en Playa Jeremi waren eerder al opgeknapt.

Playa Kalki wordt naast toeristen door veel lokale mensen bezocht. De bedrijfsleiding van Kura Hollanda Lodge, een hotel dat vlakbij Playa Kalki gelegen is, is enorm tevreden met het goede werk. “Playa Kalki ziet er na lange tijd weer goed uit en het is aangenaam vertoeven.”

Onderhoud
Na Grote en Kleine Knip, Play Kalki en Playa Jeremi moeten Playa Daaibooi, Playa Sonesta en Caracasbaai nog opgeknapt worden. Het CTB gaat na het afronden van de werkzaamheden samen met de Landbouw, Veeteelt en Visserij op zoek naar een gestructureerde opzet in verband met het onderhouden van de stranden.

15 reacties op “Playa Kalki grondig opgeknapt”

 1. @ Getty, is het jou al bekend dat bij iedere koper (Makamba, Amerikaan of Colombiaan or whatever) een verkoper moet zijn ?

 2. @Sylvia, afhankelijk van het “gebruikte zand”, wordt santu mula gebruikt, heb je helemaal gelijk, zie de moord op Blauw Baai. Wordt er santu laman gebruikt, zou er een kleine mogelijkheid voor succes in zitten. Maar uiteindelijk zal alles over de blauwe rand in de diepte verdwijnen.
  Don’t hold your breath voor actie van Carmabi, ten tijde van Blauw Baai speelden ze ook de drie aapjes, see nothing, hear nothing and say nothing.

 3. @Ferdinand, jou expertise over de stranden van Aruba raken kant nog wal, korter samengevat, je kletst uit je nek.

 4. @Sylvia: Vrijwel alle stranden op Aruba zijn (net als hier) min of meer aangelegd…

 5. euro staat bijna op 2.5 .

 6. voor Sander,
  Ik weet niet waar je woont, maar wij verdienen nog steeds in Ant gld , en geen euro,s dus 5 gulden is voor hier geen 2 euro.

 7. Geweldig dat de stranden worden opgespoten met zand om het geheel een luxe uitstraling van witte stranden en blauwe zee te geven. Maar is dit de natuurlijke uitstraling van deze baaien geweest in het verleden. Nee. Alleen Aruba bezit mooie witte stranden vanwege de beschutte ligging van de baai.

  Ik ben benieuwd naar onderzoeksresultaten van instituten zoals Carmabi over het effect van het kunstmatig opspuiten van baaien in combinatie met de aanwezige koraalriffen in de nabijheid.

  Ik heb laatst gesnorkeld bij Playa KAlki en was bijzonder teleurgesteld over de hoeveelheid aan afgestorven en afgebroken koraal die daar lag. Op een polletje levend koraal na. Niets iets om Canta makamba te doen.

  Betalen voor het gebruik van een baai. Ik heb daar geen moeite mee. Schone toiletvoorzieningen en voldoende beveiliging zowel op het strand als bij je auto.
  Verder zijn baaien als knip bij mijn weten nog steeds vrij toegankelijk.

 8. Je kunt naar Daaibooi… en de zwijnenstal is ook gratis…

 9. Tja,
  zal bij de eerste de beste golfslag wel weer weggespoeld zijn, al het kunstmatig aangebrachte zand.
  Dat is weer heel positief voor ons koraalrif, wat een mooie deken krijgt van dit zand. de keer daar op, is het rif weer verder weg dan nu, dus zullen de golven nog meer schade aanbrengen en zo blijven we door gaan. en iedere keer weer meer “zand erover”

  ach ja……

 10. Jammer dat er zoveel haters zijn die deze krant lezen…

  Moeten jullie eens kijken wat er gebeurt wanneer het gros van de NL stranden betaald gemaakt wordt… Dan gaat iedereen daar op zijn achterste benen staan. OP CUR vindt men het echter de gewoonste zaak van de wereld…
  Ik kom al 35 jaar op CUR en vindt het belachelijk dat er voor zoveel stranden betaald moet worden.
  Wanneer je in andere landen komt (en dat doe ik) dan zie je dat dat helemaal niet de normaalste zaak van de wereld is dat er betaald moet worden voor een strandbezoek.
  Kijk maar naar bestemmingen als Bali, Thailand, Vietnam, Malaysia, Verenigde Staten etc… Daar zul je lang moeten zoeken om een betaald strand te vinden en ook daar worden de stranden onderhouden. Vaak nog beter dan op CUR zelfs…

  Of het nu YDK zijn of niet die de stranden verkopen… het is gewoon in essentie niet goed om dat op zo een grote schaal te doen en de gewone man te dwingen zijn heil te zoek op Caracasbaai of die andere paar openbare strandjes die overgebleven zijn…

 11. Dames, heren,

  we hoeven echt niet zo lelijk tegen elkaar te doen. Er zijn idd mensen die niks waarderen, en het kan een YDK een NL een USA’er zijn…noem maar op…waar ze ook vandaan komen, het zijn mensen die geen kaas gegeten hebben van normen en waarden..wat heel jammer is.

  Punt is nu dat er een leuke en goede actie is gehouden…en onze baai ziet er weer fantastisch uit. Over dat betalen, kom je er niet meer onderuit. En wat mij betreft, blijft het zo… het helpt het onderhouden en schoonmaken van bepaalde stranden…en je hoeft lang niet voor alle stranden te betalen…

  het is een gecompliceerd thema/geval…maar laten wij die beter weten in ieder geval ook beter voorbeeld geven. Actie aplaudiseren!!! En wanneer het kan, meehelpen…

  much luv peeps ♥

 12. hallo Getty,
  als je voor een strand 5 gulden (2 euro) moet betalen is dat niet te duur.
  want het strand wordt meestal netjes onderhouden er is toezicht (beveiliging)
  als je naar gratis stranden gaat is het er vies en gevaarlijk want de meeste YDK hebben nog nooit gehoort van opruimen of de troep die ze menemen weer mee terug nemen naar huis.
  en op Jeremi kan je ook nog door een YDK berooft worden.
  dus wat mij betreft mogen er meer strandjes betaald worden.
  en het zijn niet de makamba”s alleen die daar schuldig aan zijn.
  Santa Barbara beach is door een groot Amerikaans bedrijf (HYAT) gekocht van de YDK regering.

 13. Getty, Je eigen mede YDKi verkopen de stranden.. dus ga daar aub klagen!!

 14. Hallo beste mensen.
  Ik ben een yui di Korsouw en ik woon in Nederland al 23 jaar.
  Het is een heel goeie actie om de stranden een beurt te geven….Applaus voor julli.
  Maar is er wel een strand waar ik gratis wel kan en mag zwemmen.Als ik met vakantie ben !
  Want ik hoor dat er heel veel stranden zijn nu niet meer gratis,waarom ?
  Laat de Makamba`s niet alles weg kopen aub
  Danki
  Getty

 15. Vond ik vroeger echt het mooiste strand, alleen was er weinig beschutting. Ik hoop dat de regen nu even ver weg blijft, anders kunnen ze weer opnieuw beginnen….