• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het muzikale talent van de Curaçaose muziekwereld liegt er niet om de laatste jaren. De jury van de Cola Debrotprijs 2011 stond dan ook voor een moeilijke keuze, maar koos uiteindelijk percussionist Pernell Saturnino tot grote winnaar.

De percussionist staat bekend om zijn ritmes die variëren van folklore tot jazz tot Afrikaans. Vanaf zijn jonge jaren wist de muzikant al verschillende ritmes te beheersen en op zijn negentiende begon hij een studie aan de Foundation Institute of Music. In 1988 verhuisde het talent naar Boston om een studie te doen aan de Berklee College of Music. Hij maakte kennis met ritmes van Brazilië, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Puerto Rico en Trinidad en Tobago en sleepte verschillende prijzen in de wacht.

Ook lokaal actief
Het percussietalent van Saturnino, is niet de enige reden waarom de jury van de Cola Debrotprijs 2011 voor hem koos als winnaar. Behalve zijn samenwerking met verschillende buitenlandse muzikanten als David Sanchez en Paquito De Rivero, is hij op eigen bodem ook nog druk bezig. Op Curaçao speelt hij veel samen met lokale talenten en geeft hij muziekles aan jongeren op het eiland.

Prijs
Op 4 mei zal Saturnino de 43e Cola Debrotprijs uitgereikt krijgen. De Cola Debrotprijs wordt elk jaar uitgereikt aan een kunstenaar op Curaçao. Vorig jaar ging de erkenning naar de architect Willy Juliana.

www.versgeperst.com