• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De prachtige architectuur Willemstad treedt buiten haar grenzen. Na succesvolle voorstellingen op Curaçao, wordt de documentaire ‘Het nieuwe gezicht van Willemstad’ nu ook uitgezonden in Nederland. Volgens de flyers is de film ‘een kunstwerk waarin je vanaf het begin tot eind meegenomen wordt.’

Het nieuwe gezicht van Willemstad neemt je in de geschiedenis van onze multiculturele samenleving en architectuur. Gebouwen en luchtshots vertellen hun verhaal terwijl de vrolijke Carbische muziek op de achtergrond klinkt. De maker van de documentaire Alexandra Jansse ziet haar werk als ‘ode aan Willemstad en haar bewoners’. Ze hoopt dat de documentaire een inspiratie is voor bezoekers, studenten en professionals.

Waar en wanneer
Vriendengenootschap Nederlands Antillen en Aruba organiseert de middag op 1 mei in theater De Tobbe inVoorburg. De middag wordt geopend door de Curaçaose architect Chris Zwiers waarna de documentaire wordt uitgezonden. Jansse is aanwezig om na de voorstelling vragen te beantwoorden. De middag begint om 13.30 uur en een kaartje kost tien euro voor leden en vijftien voor niet-leden. Na de voorstelling is er plaats om bij te praten en een drankje te doen.


3 reacties op “Gezicht van Willemstad in Nederland”

  1. Pas maar op, Wiels staat met z’n moekel in Hanchi Punda te wachten op zijn kans.

  2. Mooi…….

  3. Hmmm. Laat ze het plaatje van GR-Isla eens zien, dan kijkt men toch een beetje anders. Het plaatje van Willemstad geeft dan een vertekend beeld van ons land Curacao.