• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Felix Pinedo reageert vandaag op het ingezonden stuk van Statenlid Omayra Leeflang.

In haar ingezonden stuk in de Amigoe van 6 september 2014 stelt honorabele parlementariër mevrouw Omayra Leeflang dat ik haar stelling bestrijd, “dat minister Whiteman het Parlement heeft misleid als hij stelt dat het landsbesluit voor de verlaging van de premie-BVZ gepensioneerden naar de Staten moet voor goedkeuring.”

In mijn ingezonden stuk van 5 september 2014 heb ik hetgeen mevrouw Leeflang beweert nergens verwoord. Ik heb me bewust niet in die politieke mengelmoes van woorden gemengd. De rode draad in mijn stuk ging over hetgeen in de Landsverordening Basisverzekering Ziektekosten (BVZ) en de Memorie van Toelichting staat vermeld in relatie tot hetgeen mevrouw Leeflang pretendeerde, namelijk dat een landsbesluit niet naar de Staten hoeft voor goedkeuring. Honorabele parlementariër mevrouw Leeflang heeft dit namelijk te absoluut gesteld, zonder te verwijzen naar hetgeen is vastgelegd in de landsverordening BVZ onder artikel 2 lid 5.

Ik heb tevens nergens de stelling genomen, zoals mevrouw Leeflang stelt, dat de verlaging van de premie BVZ pas omlaag kan als de kring der verzekerden wordt uitgebreid. Ik heb duidelijk aangegeven dat, indien ik het goed heb begrepen, het de bedoeling is dat in de reparatiewetgeving bepaalde groeperingen geëxonoreerd zullen worden en dat er tevens uitbreiding zal plaatsvinden met onder andere de ambtenaren en gelijkgestelden. Dus is er misschien sprake van een beperking en uitbreiding van de kring der verzekerden. Het gaat niet om hetgeen de minister of de advocaat van de overheid hebben (toe)gezegd. Het gaat erom wat er staat vermeld in de landsverordening BVZ en geëxpliciteerd in de Memorie van Toelichting ten aanzien van een landsbesluit in casu ter uitbreiding of beperking van de kring der verzekerden. Naar mijn mening is er sprake van een ontwerplandsbesluit dat door de regering naar de Raad van Advies (RvA) is verstuurd. Pas na ontvangst door de regering van de advies van de RvA zullen wij te weten komen wat dit ontwerp inhoudt. Dan pas zal het duidelijk worden of het ontwerp conform artikel 2 lid 5 BVZ naar de Staten moet of niet.

 

www.versgeperst.com