• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Zoals eerder beklimt Arthur Donker de barricaden voor homorechten en richt hij zich tot Winnie Raveneau.

Nog geen vijf minuten nadat Frank Hotslag, de manager van het Floris Suite Hotel, het programma van de komende Gay Pride Week van aanstaande september had aangekondigd, stond mevrouw Raveneau van Pueblo Soberano al in de media met haar bijbel te zwaaien en de nodige verwensingen te doen naar de gaygemeenschap en het gouvernement, wat zelf vergelijkbaar is met Sodoma en Gomorra. Ze probeerde hen ervan te overtuigen dat ze de regels van de bijbel moesten volgen en het bachanaal moeten verbieden.

Ze zocht steun bij de vereniging van leiders van de verschillende sektes op het eiland en samen waren ze op de televisie, radio en alle andere roddelblaadjes die je maar kan bedenken. Het scheelde niet veel of ze waren in de nieuwsbrief van het dierenasiel. Waarom? Omdat volgens hen in de bijbel staat dat homoseksualiteit verboden is en dat wij ons maar moeten houden aan wat er in de bijbel staat want dat is de ware weg!

Kijk als je daarmee begint dan gaan die twee haren op mijn hoofd recht overeind staan. Ik denk namelijk nog steeds, en dat heb ik altijd gedacht, dat die hele bijbel een bundel kampvuurverhalen zijn en dat Jezus de eerste David Copperfield was die illusies liet zien waardoor mensen dachten dat het wonderen waren. Ik heb een show in Las Vegas gezien van een goochelaar die zo in een zwembad op het water liep terwijl mensen onder hem door zwommen, dus die truc van Jezus is ook al achterhaald. Nou nog die truc met broodjes en sardientjes die ik elke week zie op die religieuze kanalen van TDS. Sekteleiders die halfdode mensen weer genezen, dus dat kunnen we tegenwoordig ook al.

Als wij ons toch zo krampachtig vast moeten gaan houden aan de bijbel volgens mevrouw Raveneau, dan moet de hele economie van Curaçao   zaterdag plat gaan, want we mogen niet op zaterdag werken. Staat in de bijbel. Dan mag ik ook mijn dochter verkopen, staat ook in de bijbel, en o wee als ik spek eet bij mijn ontbijt dat is helemaal een doodzonde strafbaar met de brandstapel. Zelfs als je kleding draagt van twee verschillende materialen, zelfs dan ga je op de brandstapel.

Maar mevrouw Raveneau, als lid van onze prestigieuze regering zal ook moeten weten dat in de allereerste regel van onze grondwet staat dat wij niet mogen discrimineren op basis van ras, geloof, huidskleur, sekse en geaardheid. Dus ik snap het niet dat een parlementslid niet weet dat waar ze mee bezig is discriminatie is – en dus strafbaar.

Maar ja we zijn vaker gewend dat die club van Pueblo Soberano de hele boel bij mekaar scheldt en beledigt zoals leider Wiels dat deed en tegenwoordig zusterlief dat ook overgenomen heeft en men met de scheldkanonnades van de partij moeten doorgaan om toch nog die paar zieltjes die achtergebleven zijn na de dood van broertjelief proberen te houden. Dus de volgende slachtoffers zijn de gays en de homo’s natuurlijk, een makkelijke groep om aan het kruis te spijkeren.

Maar wat mij het meeste irriteert en die vraag stel ik al jaren, en er is niemand die mij een antwoord kan geven, is: waar komen wij vandaan? Dat verhaal van Adam en Eva en Kaïn die zijn wapen niet wilden inleveren tegen 100 gulden en die Abel om zeep heeft geholpen, als zij met z’n drieën met de mensheid zijn gestart dan begint die hele bijbel al met incest en kan ik moeilijk geloven dat diezelfde bijbel tegen homoseksualiteit kan zijn. Maar ja ik ben maar een simpel mens die blijft lachen op deze klip. Zo te zien zijn de wonderen deze wereld nog niet uit zolang mevrouw Raveneau met haar bijbel blijft zwaaien.

12 reacties op “Ingezonden: De pot verwijt de ketel”

 1. @
  Zo te zien uit jouw slot reactie, zal jij je vermoedelijk moeten blijven irriteren tot St. Juttemis toe en misschien nog verder ook en tevens continue blijven lachen op deze klip!
  Over de oer-geschiedenis van de mens, om het te begrijpen behoor je iets te weten over occulte metafysica anders kom je niet uit. Indien gezegd wordt: de lichammen van Adam en Eva waren astraal etherisch en niet geslachtelijk en de wijze van voortplanting was deling of knopvorming. Dan zou jij zeggen: kan zijn ja ja! Ik vermoed toen jij tot de conclusie kwam, drie mensen alleen op aarde, Adam, Eva en Kaïn,
  Dat deze figuren vergelijkbaar waren als mensen uit jouw eigen omgeving, daarom “incest”.
  Jouw wonderbaarlijkheid zit hierin, vergelijkingen vanuit het heden met het oer verleden, dat jij absoluut onbekend moet zijn en vreemd is, om daaruit conclusies met zekerheden te trekken. Het kan best zijn, dat men uit het oerwoud afkomstig is, dierlijk georiënteerd, eigen leven noch dat van anderen respecteert en daarom geen wapens wenst in te leveren tegen Fl 100,–.
  Of er inderdaad tere etherische wezens als Adam en Eva, Kaïn en Abel onderworpen waren aan fysieke sex, zoals heden het geval is, en dat incest tot de mogelijkheden behoren, moet meer dan één of twee haartjes op het hoofd doen rijzen, immers fysieke sex was toen nog niet aan de orde met die etherische lichamen! Door voortplanting als plantaardige celdeling, zoals het geval bij Adam aangenomen werd, waardoor Eva kwam, moest ook mogelijk geweest zijn, niet alleen bij Eva zelf, maar ook bij Kaïn en Abel en Seth en daarmee al, door deze snelle vegetatieve multiplicatie zal die “incest” die jij beweert, zeer twijfelachtig geweest zijn. Zelfs nu dat de namen beperkt bleven tot Adam, Eva, Kaïn en Abel en Seth is de verwarring groot, laat staan dat er meer hermafrodieten namen als Briet Mila Levi Mirjan en Ayala en Cohe werden genoemd!
  Tussen de ontwikkeling van de oer vegetatieve voortplanting methode en de corporele sex, liggen vermoedelijk miljoenen jaren, dat elke vergelijking vanuit het heden met het oer verleden, onzeker en onmogelijk is. Kennelijk is dit jouw probleem niet. Met gemak maakt jij zulke scheve vergelijkingen en bovendien trekt jij zeer rare conclusies daaruit ook nog! Geen wonder dat jij geïrriteerd raakt en tegelijker tijd blijft lachen op deze klip. Dikwijls brengt diep lachen, tranen met zich mee, en dat hoeft niet eens een wonder te zijn!

 2. Ik heb er geen bezwaar tegen als Arthur Donker thuis kerkdiensten of homo feestjes wilt houden. Houdt het prive en niemand zal zich gekwetst voelen. Ik begrijp niet waarom godsdienst fanaten en homo’s zich altijd aan iedereen willen opdringen.

 3. Extremisten met hun bijbel of Koran in de hand vind ik net zo eng als de homo’s in de gayparades. De bijbelsen en de homo’s mogen zich uitleven thuis, in hun kerken en hun clubjes. Maar houdt ze astublief weg uit het openbaar! Er lopen al genoeg rare mensen rond.

 4. En toch mag ik deze strijdlustige mevr. Raveneau. Ze is geen ja-knikker of meeloper. Mevr. heeft haar eigen mening zoals iedereen. Blijkbaar mag mevr. haar mening niet geven. Ze wordt zeer onsportief door de massa (hier) ”vertrapt.” En we hebben het over ”vrijheid van meningsuiting?” Blijkbaar geldt vrijheid van meningsuiting niet voor iedereen. Chapeau voor Winnie!

 5. Winnie heeft waarschijnlijk het gevoel, dat ze de nieuwe Anita Bryant is.
  Met de bijbel in de hand ter strijden trekken tegen alles wat in haar ogen fout is.
  Maar ik heb haar nog niet gehoord over de tienerzwangerschappen en de vele bysides, die dit eiland rijk is.
  de halve politiek is corrupt en hangt van stiekukheid aan elkaar.
  Kortom, ze is erg selectief in haar haat…???
  Iemand heeft onderzoek gedaan naar homo haat.
  Deze kwam tot de conclusie dat de mensen die homo”s haten, vaak zelf deze gevoelens hebben.
  Daar hebben ze het erg moeilijk mee (geloof, familie), dus ze gaan andere homo”s, die wel leuk leven haten.
  @Pukkie
  Je hebt gelijk, de bijbel is al 10 maal herschreven en is echt een kampverhalen boek geworden.
  Jezus accepteerde iedereen, alleen in de oude boeken zoals leviticus en deutronomium staan allerlei haatteksten net als in de koran, moet je die teksten gewoon overslaan.

  Ik heb ook het boek van Zecharia Sitchin gelezen en eigenlijk is deze ontstaans theorie meer logisch dan het hele boek genesis.

  voor mensen met belangstelling:
  Zoek even in you tube: bram vermeulen in den beginne
  dan kan je het verhaal van Sitchin eens bekijken in een voordracht

 6. @andres

  ik bespeur homofobie
  u die de bijbel door de strot kreeg geduwd tijdens de opvoeding
  hoeft ons niet te vertellen hoe we ons dienen te gedragen op een boot tijdens en gayparade
  en de 10 geboden veeg ik me reet al helemaal mee af.

 7. Quote; “Maar mevrouw Raveneau, als lid van onze prestigieuze regering zal ook moeten weten dat in de allereerste regel van onze grondwet staat dat wij niet mogen discrimineren op basis van ras, geloof, huidskleur, sekse en geaardheid.”
  Wel eens de 10 geboden gelezen? Heer Donker? Ja, daar staan zaken in die u niet mag doen. Doodslaan, stelen, etc.etc. Waarop is de grondwet eigenlijk gebaseerd?
  Of je het eens bent of niet met uw stelling maakt niet uit. In een gemeenschap heb je je te houden aan bepaalde fatsoensnormen. Homo of lesbienne, ook zij dienen zich te houden aan de fatsoensnormen. Heeft u de gay-pride van Amsterdam gezien? U gaat toch met Carnaval ook niet half naakt op een wagen staan om te laten zien dat u hetero bent.
  Ook homo’s en lesbo’s dienen zich fatsoenlijk te gedragen. Dat er een bijbel bijgehaald wordt past in het geheel niet als u daar geen verbintenis mee heeft. Zij die wel een geloof hebben worden door uw opmerkingen echter wel gediscrimineerd. Laat ieder in zijn of haar geloof gelukkig zijn.
  NB. De zevende dag wordt algemeen als de zondag aangenomen. De joodse gemeenschap gebruiken de zaterdag als sabbat.

 8. Ja te pas en te onpas wordt de bijbel erbij gehaald om iemands ideeën (meestal waanideeën) te bevestigen. Zo ook deze Ravenau. Nou Ravenau ik probeer te leven naar de tien geboden, als jij dat nou ook zou doen we would live in a better world. Gelukkig hebben politici een korte houdbaarheidsdatum en de geschiedenis heeft ons inmiddels geleerd dat wij dat zowel letterlijk als figuurlijk kunnen opvatten.

 9. Ben het met de schrijver eens dat discriminatie tegen homo’s fout is en dat de Raveneau & Co. hypocriet zijn, maar in zijn “ludiek” stukje missbruik hij deze voorvallen om zijn grote aversie tegen het geloof (of religieuze mensen) te demonstreren. Lees het maar eens over. Hij discrimineert ook. Een soort gevalletje van, de pot verwijt de ketel.

 10. Ik ben het volledig met je stelling eens. Ieder mens met welk geloof, geaardheid, kleur of ras heeft recht op leven!
  Blijkbaar zijn er medemensen op Curacao die, zodra men tegen hun ingaat meteen van de hoge toren beginnen te schreeuwen over discriminatie of kolonialiseren, maar zelf de kennis niet hebben dat ze begrijpen dat ze zelf de grootste discriminator zijn! Ik begin langzaam maar zeker met je mee te lachen op deze klip!!

 11. @ schrijver
  mooi verhaal helemaal mee eens ,het zou verboden moeten worden politiek en religie te mengen

  wat betreft jezus,die liep nimmer op het water,(natuurlijk niet want dat kan helemaal niet maar)het was petrus die vanaf de boot het moest proberen

  de meeste mensen kennen alleen het verhaal van mozes die de zee deed splijten……..

 12. De bijbel is inmiddels 10-tallen keren herschreven en vertaald. Steeds werden de in dat tijdperk gangbare overtuigingen in die nieuwe bijbel verwerkt. Neem het dus allemaal niet te letterlijk. Isis uit het verre Egypte werd als godin steeds afgebeeld met een kind op de arm. Lijkt sprekend een Mariabeeld, maar dan een paar duizend jaar ouder. De kleitabletten uit Sumeria, die het verhaal van Gilgamesh vertellen, vertellen feitelijk het verhaal van de schepping zoals in het boek Genesis. maar die spijkerschrift tabletten zijn vele duizenden jaren ouder, dan de oorsprong van de Bijbel. Lees verder eens een paar boeken van Zecharia Sitchin en ontdek dat de geschiedenis wellicht heel anders is gegaan, dan de bijbel ons laat weten. Zwaai dus niet lichtvaardig met de bijbel als boek van de waarheid.