• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Het is tijd voor een positieve boodschap en die is afkomstig van Joseph Hart.

Beste lezer,
Na al die artikelen over de misdaad, denk ik dat het goed is om u een positieve boodschap te sturen om bij te dragen tot een gevoel van hoop bij ons volk. Want er zijn wel degelijk positieve dingen aan het plaatsvinden op Curaçao!

De overheid heeft unaniem een motie aangenomen om misdaad te bestrijden door preventieve maatregelen om onze probleemjongeren en -gezinnen te helpen, in nauwe samenwerking met de kerk, schoolbesturen, vakbonden, sport- en ouderorganisaties. Dit jaar al wordt er begonnen met de uitvoering van dit project!

Bovendien is de overheid gestart met betere preventieve controle en corrigerende activiteiten door doelmatige training van het politiekorps, hechtere samenwerking tussen de verschillende organisaties belast met defensie en orde handhaving en ook door toepassing van meer geavanceerde apparatuur ten bate van toezicht en vergaring van relevante gegevens.

In Otrobanda heeft ‘United Nations Development Project’ een project gerealiseerd met de inspirerende titel: “Een Handelsbekwaam Curaçao: met betrokken mensen, bevlogen geesten ten behoeve van een beter Curaçao!”

Een andere reden waarom ik vandaag positiever ingesteld ben is het toenemend aantal reacties op mijn wekelijkse boodschappen waarin bezorgdheid, maar ook suggesties voor oplossingen worden aangedragen voor de problemen die ik opsom. Mijn dank hiervoor! Ik doe een dringend beroep op u, geachte lezer, om uw mening te berde te brengen, hetzij in de media of via mij. Want ook uw mening en suggesties zijn van belang en kunnen helpen!

Ik heb nog meer positieve informatie, vooral voor de wijkorganisaties. Zonder de wijk te noemen – dat moeten de bewoners zelf doen – ben ik op de hoogte van een project dat nu in uitvoering is, waarbij men probeert het contact onder de wijkbewoners en met hun ‘centrum’ te optimaliseren door middel van het internet. De bewoners kunnen een training volgen hoe gebruik te maken van internet, terwijl er gezocht wordt naar middelen om meer gezinnen te voorzien van computers of iPad. Dit zal niet alleen het contact onder de bewoners verhogen, wat meer eenheid zal bevorderen, maar opent ook de mogelijkheid om online cursussen aan te bieden en op deze wijze ons volk meer vorming aan te bieden.

Deze ontwikkeling heeft zelfs een nog ingrijpender gevolg, wanneer we beseffen dat ons onderwijs al is begonnen met de toepassing van internet en dat binnen afzienbare tijd al onze scholen grotendeels afgestemd zullen zijn op ‘online learning’.

Deze ontwikkelingen zijn redenen voor optimisme, omdat op deze wijze de mogelijkheid wordt geschapen om meer mensen aanvullende vorming aan te bieden, wat betere vooruitzichten op een baan biedt. Des te meer wanneer we beseffen dat de beheersing van communicatietechnologie (het gebruik van internet) de beste kansen op emplooi garandeert! Een volk dat goed ontwikkeld is in de toepassing van moderne technologie, zal investeerders aantrekken die geïnteresseerd zijn in het bieden van internationale dienstverlening of die geavanceerde instrumenten willen maken, wat een gedegen kennis en vaardigheid van de werknemer vereist.

Tenslotte nog dit. De overheid heeft opdracht gegeven voor een grondige analyse van de specifieke problemen van onze woonwijken om hierdoor doelgerichte acties te ondernemen ter oplossing van de problemen waar dit nodig is. Dit is zeer goed nieuws! Beste lezer, ofschoon we nog heel wat te doen hebben, zijn we wel op de goede weg en zullen wij er wel degelijk in slagen onze gemeenschap te zuiveren om een rechtvaardige en duurzame toekomst voor ons allen te scheppen!

3 reacties op “Ingezonden: Tijd voor een positieve boodschap!”

 1. Op aktie komt reaktie. Positief-Negatief
  De maatregelen die de overheid genomen heeft ,-of gaat nemen betreffen hoofdzakelijk het voorkomen van “de kleine misdaad”. De jeugd van de straat houden, preventief controleren etc etc. De bovengenoemde plannen en voornemens zijn positief mits de uitvoering daarvan ook werkelijkheid wordt.

  De grote misdaad echter wordt niet aangepakt .
  Voorbeelden; Illegaal terreinen in bezit nemen, Illegaal bouwen, Illegaal stroom en water aftappen, illegaal dumpen van vuil (waarom is de wet nog steeds niet aangepast?)
  Bedrijven worden amper gecontroleerd op afdracht van belastingen en sociale premies, ja er worden aanmaningen verstuurd maar die verdwijnen in de vuilnisbak. Waarom grijpt de Ontvanger niet eerder (lees direkt) in als betaling achterwege blijft?
  Diezelfde overheid die in gebreke blijft met de voorlichting en inning van de ziektekosten premies.
  Wanneer en hoe worden bedrijven gecontroleerd op hun inkoopfacturen (in vergelijking met de leveranciers) Wordt bij buitenlandse leveranciers navraag gedaan? Is er controle op creditnota’s waarvan het bedrag op buitenlandse bankrekeningen gestort wordt? (ter voorkoming van invoerrechten cq o.b.)
  En zo kunnen we nog wel diverse voorbeelden naar voren brengen. Als op bovenstaande misstanden meer controle zou zijn zou er een aardig kapitaaltje beschikbaar komen om de armoede te bestrijden waardoor we een beter Curaçao tegemoet kunnen zien.

 2. Leuk dat iemand probeerd een positieve boodschap te brengen alleen weten we uit ervaring dat alles wat de overheid aan opdrachten geeft uiteindelijk op niets uitloopt en er een hoop geld verdwijnt in de zakken van juist die overheid ..

  Ik sta zelf helemaal achter de Actie van de overheid tegen wapens e.d. maar als het maar tot eind van dit jaar duurd heeft het weinig zin omdat dit iets is wat altijd zo moet zijn, Overal politie en controles en niet een korte periode wat nu helaas wel gaat gebeuren zoals zo veel acties.

  Moet overigens wel vermelden dat ik vind dat het politie corps de laaste 10 jaar ontzettend veel vooruitgang heeft geboekt in zowel het vangen van criminelen als omgang met de burger.

  Ben van mening dat computers en ipads uitdelen en iedereen op het internet krijgen niet de sociale contacten vergroot in een wijk maar eerder uit elkaar haalt kijk alleen naar alle whatsappende mensen die niet eens meer omhoog kijken maar voortdurend op huh eigen schermpje turen al zitten ze samen in een bar zie je allemaal verlichte koppen die naar een telefoon staren inplaats van met elkaar te praten en te lachen.
  Sterker nog : zelfs op het werk van vele bedrijven zie je de service achteruit gaan omdat werknemers met de kop in een telefoon zit te appen of pingen en als je ze om hulp vraagt krijg je boze of geirriteerde blikken.

  De informatie voorziening en online learning is natuurlijk wel weer een plus punt en zal zeker bijdragen aan een kennis golf en groei van de bevolking.

  Er zijn inderdaad goeie dingen gaande maar zolang er kleine kinderen het bestuur over dit eiland hebben ( en dan bedoel ik de huidige en vorige regeringen die als kleine kinderen staan te schreeuwen tegen elkaar en roepen ik ben president en ik ben de baas je moet doen wat ik zeg ) blijft een ding het zelfde.. zoveel mogelijk geld in eigen zakken stoppen ten koste van hun eigen volk.

  En dat is helaas de bittere realiteit op dit eiland .. er zijn veel mensen die willen maar zoals altijd de slechten verpesten het voor de goeden.

 3. Inbraak terwijl je slaapt
  Hoe veilig is het eiland
  je wordt wakker je telefoons je laptops je portemonnee
  sleutels en alles van waarde wordt meegenomen
  ondanks dat je in een beveiligde resort verblijft
  Hoe moet je je verder beveiligen
  ze worden niet opgepakt en gaan hun gang dat boeventuig
  een dief heeft geen gezicht het kan iedereen zijn
  minister van justitie alstublieft geef ons een veilig curaçao