• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker neemt stelling tegen religieuze bezwaren tegen de Gay Pride.

Ik sta nog steeds versteld van hoe dom sommige parlementariërs zich op de televisie kunnen uiten over kwesties waar ze totaal geen verstand van hebben en hun domheid proberen te verbergen achter een boek dat de bijbel heet, waarvan niemand mij kan vertellen wie dat ooit geschreven heeft en wat ik nog steeds als een bundel kampvuurverhalen beschouw.

Mevrouw Winnie Ravenau was weer een keer op de televisie. Niet alleen namens zichzelf, maar zij dacht ook te mogen spreken namens het hele volk. Ze uitte  haar ongenoegen over de Gay Pride die voor de derde keer door Floris Suite Hotel wordt georganiseerd.

Ze beroept zich op de bijbel die homoseksualiteit afkeurt. De regering zou ook datzelfde standpunt moeten innemen en de Gay Pride als een gevaar voor de gemeenschap moeten zien. Ze tekende, net als de heer Said Flores van de raad van kerken, allerlei doemverhalen op van losbandige hordes met aids die het hele eiland zullen corrumperen en als het ware onze klip zouden veranderen in een tweede Sodoma en Gomorra!

Deze mensen schuilen achter de bijbel. Hetzelfde boek dat, laten we eerlijk zijn, met moord, doodslag en incest begint. Kaïn heeft Abel naar het walhalla geslagen en toen bleven alleen Kaïn, Adam en Eva over toch? Waar komen wij dan vandaan? Heeft iemand met Eva zitten happy houren op een goede vrijdag in de Rainbow Bar in Floris Suite Hotel misschien? Homoseksualiteit mag niet, maar moord en incest mag wel?

Deze mensen zijn vergeten dat het diezelfde raad van kerken samen met het gouvernement en de bisschop tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben besloten dat er een kamp moest komen waarin alle prostituees moesten gaan zitten. Dat was het begin van Campo Alegre, wat zij toen niet beschouwden als Sodoma en Gomorra! Het was toen wel goed. Maar homoseksualiteit is nog steeds uit den boze?

Waarom hebben ze het daar niet over? Dat is toch een levend bewijs van Sodoma en Gomorra of zijn ze bang dat ze daar hun eigen zwaar katholieke partners zullen vinden, zowel de mannen als de vrouwen (op dinsdag) die dan braaf ‘s zondags in de kerk Jezus van het kruis afbidden. Wat een stelletje hypocriete, domme, achterbakse, zielige, onwetende mensen!

Hebben we echt geen grotere problemen dan homoseksuele mensen af te kraken? We hebben een levensgroot probleem met incest hier op Curaçao, we hebben (nog steeds) een probleem met pastoors en andere semi-heilige figuren die kleine kinderen seksueel misbruiken, is dat geen groter probleem dan een kleine groep, 2,3 procent van de bevolking volgens de heer Said Flores, die homo zijn te discrimineren en te achtervolgen?

Ik ben hetero en heb een hekel aan mensen die andere mensen discrimineren (want uiteindelijk is dat het) omdat ze ‘anders’ zijn of doen dan wat jij denkt dat niet in jouw stramien past, omdat het jou vanaf je geboorte ongevraagd ingepompt is, omdat je geen stem had en voor jou werd besloten dat dat de juiste weg was die je voor de rest van je leven moest volgen. Ik weet er alles van. Toen we besloten om onze dochter niet te laten dopen maar af wilden wachten totdat zij zelf kon beslissen of ze katholiek of moslim of protestants wilde worden, was het huis ook te klein en waren mijn ouders ook hoogst beledigd. Stel je voor zeg, wat zouden de buren hier niet van denken!

Mevrouw Raveneau, meneer Flores, domheid is geen handicap, dat is een keuze! Ik blijf lachen op deze klip. Geen wonder dat mensen ons als een derdewereldland beschouwen, want zelfs de paus heeft over homo’s gezegd: Wie ben ik om te oordelen?’

39 reacties op “Ingezonden: Domheid is een keuze”

 1. R.Willems heeft het als ik me niet vergis over het boek “de Geheime Leer” van Madame Blavatski. Dat hoeft niet persé, want in het spoor van Blavatski volgden nog een aantal theosofische schrijvers, die haar leer onderschreven. Willems schrijft zich best te kunnen voorstellen dat ‘velen samen met jou’ (ook Arthur niet) er nooit van gehoord hebben.

  Daar ben ik het enigszins mee eens. Want de waarheid gebiedt te schrijven dat de originele ‘Geheime Leer’ van Blavatski ontzettend moeilijk is om te lezen, laatstaan te begrijpen/doorgronden. Men moet er echt zin in hebben, en dan nog betwijfel ik of er lezers zijn die Blavatski’s Leer echt zullen begrijpen. Dus ik kan me best voorstellen dat er maar weinigen geïnteresseert zijn en er dus inderdaad nooit van gehoord hebben.

  Echter, tegenwoordig kan iedereen aan dat soort boeken (kennis) komen, ze worden in pocketvorm verkocht, maar inhoudelijk stelt het niet zoveel voor als het origineel..
  In de jaren 80 v.d.vorige eeuw kwam ik toevallig in het bezit van een originele versie van de Geheime Leer, eerste druk in oud Nederlands, uitgegeven omstreeks 1908. Het betrof een kadootje van de bejaarde opa van m’n eerste vrouw aan. Een dik boek van bijna 900 á 1000 (vergeelde) paginas. Tot mijn spijt heb ik in goed vertrouwen het boek uitgeleend maar nooit weer terug gekregen. Trouwens, ik zou het nooit van m’n leven hebben kunnen uitlezen, het is een superzware pil van een boek. Ben nu wel over het verlies heen.

 2. @Martijn,
  Jij schrijft het correct, maar vat het kennelijk verkeerd op:
  Er staat: Als het beeld van God schiep Hij HEM; man en vrouw dus hermafrodiet……
  Jij leest: Als het beeld van God schiep hij man en vrouw wat er niet staat (dit was veel later door de evolutie), bovendien ontken je de overbrugging van het vegetatieve naar lichaamlijk van vlees en bloed. Incest wat jij beweert was absoluut uitgesloten: immers bij plantaardige voortplanting kan je bossen en velden vol krijgen in snelle tempo, wat incest overbodig maakt, bovendien hoe stel je sex voor bij die weke wassige lichamen in wording, die de tijd nog nodig hadden om te kunnen volgroeien tot stevige skeletten. Geen wonder dat zo’n mens gemakkelijk meer dan 1000 jaar wordt gelijk een boom. Ik kan mij best voorstellen dat jij nog nooit hierover gehoord (trouwens Arthur ook niet) hebt en velen samen met jou, omdat wie zal het in zijn hoofd halen zoiets te gaan onderwijzen. Eva is uit een rib van Adam gekomen, klinkt meer netjes en niet zo bizar en zo verteer je het lachend, zo verkoopt het beter.
  Mij is het onduidelijk of je het nu bizar vindt of niet, hoewel je eindigt met het is toch bizar, maar het leven zelf is bizarder dan je denkt, Martijn! Kaïn kwam even kijken en weg was Abel!

 3. @ Willems
  Genesis 1:27 ->God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen. Mannelijk en vrouwelijk lijkt me duidelijk verwijzen naar geslachten. Je idee van ongeslachtelijke voortplanting bij de oermens heb ik nog nooit eerder gehoord. De lezing van Arthur dat er dus incest plaats heeft gevonden, lijkt me daarom ook niet van onwetendheid getuigen en al helemaal niet van een bizarre interpretatie. Wat natuurlijk niet wegneemt dat het wel bizar IS…

 4. Zeer gedurfde vraagstelling Arthur!
  “de mensen schuilen achter de bijbel. Kaïn had Abel vermoord en toen bleven alleen Kaïn, Adam en Eva over. Waar komen wij vandaan?”
  Je kan duidelijk hier merken dat Arthur zijn kennis van de fraters heeft meegekregen: onvolledig (sex bestond toen nog niet en moest nog uitgevonden worden)!
  ‘Terwijl Adam bezig was vaste vorm aan te nemen, begon hij zich ook in tweeën te delen. M.a.w. hij was een “hermafrodiet”(tweeslachtig)
  die zich op niet-geslachtelijke wijze voortplantte (Genesis 1:27).
  Eva kwam dus via plantaardige voortplantingsmethode uit Adams lichaam, gevormd uit het wasachtige kraakbeen waaruit Adams skelet bestond. Ook het nageslacht van Adam en Eva plantte zich niet-geslachtelijk voort.
  In een lang vervlogen tijdperk, ontwikkelde de mens vanuit het vegetatieve. De penis van figuren uit de mythologie zag altijd uit als plantvorming. Toen de penis in verdere ontwikkeling vlees werd, werden ook de menselijke botten stoffelijk en hard. De schedel werd iets wat half-levend, half dood was, wat neerkwam op: het begin van de dood, de geboorte van het “denken” was. Tevens kwam er ook een einde aan de parthenogenese (zonder bevruchting) voortplanting. De mens gaf zich toen over aan dierlijke seksualiteit die tot heden het geval is.
  (Arthur, ik kan het niet bewijzen, dat het inderdaad, echt zo was gegaan, omdat ik niet erbij was).
  Tenslotte, als “domheid” iets met “homo” te maken heeft, was het beter en interessanter indien de auteur dat verband even had toegelicht en weerlegd!

 5. Jee, wat ben ik een gezegend mens dat voor mij iedereen gelijk is.
  Je krijgt het mee, dank u Pa&M,, en geeft het aan je kinderen door.
  That’s what it is all about.
  Respect, zelfreflectie, wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik enz
  Ik ben geen heilige hoor, zit ook barstensvol fouten die ik erken.

  Ok prettige week allemaal.

 6. Als ik lees dat de “meerderheid van de bevolking goed katholiek is en dus….” vraag ik me af of onder katholieken geen homoseksualiteit voor komt. Ik weet zeker dat dit wel het geval is, zelfs onder geestelijken.
  Als domheid al een keuze kan zijn, is dat met homoseksualiteit beslist niet zo. God en Darwin hebben uitgemaakt dat de hele natuur een groot experiment is met een grote verscheidenheid in alle soorten. Ondanks de bijbel hebben we dat allemaal te respecteren.

 7. @ Luc. Janssens. Als je er werkelijk van overtuigd bent dat God bestaat, dan heb je geen bijbel nodig om te geloven dat God bestaat.

  Een Cruijffiaanse opmerking.

 8. Als je er werkelijk van overtuigd bent dat God bestaat, dan heb je geen bijbel nodig om te geloven dat God bestaat.

 9. De resterende aantal,zullen wel zo binnenstromen,
  want Arthur Donker heeft gewoon mega-groot gelijk!

 10. Net als Nardy wordt hieronder ook mijn naam door een fake wanna be Marcel gebruikt.

  Maar Donker kan tevreden zijn: 30 reacties. Nog 20 en hij neemt zijn vrouw mee uit eten, zo heeft hij haar beloofd.

 11. @Bas, tja de bijbel ooit ontstaan uit mooie verhalen bij een kampvuur.
  leuk boek om een keer te lezen, maar ga er nou niet vanuit dat dit de regels zijn voor een volk 3000 jaar later.
  inderdaad als alle overspeligge mensen gedood zouden worden, blijft er niet veel over op het eiland.
  mensen die nog steeds dit sprookjes boek letterlijk willen nemen, zijn waarschijnlijk in hun jeugd gehersenspoeld door de nonnen en de fraters.
  dit gebeurt nog steeds in de islamische landen, waar kinderen van 4 jaar al naar een koran school moeten.
  je ziet het nu in Irak wat dit opleverd.
  het geloof is een gevaar voor de geestelijke gezondheid van de mensen..
  Het geloof predikt liefde maar zaait haat???

 12. Goed punt om het punt over het doden te noemen. Mevrouw Ravenau moet maar eens goed het bijbelboek Leviticus lezen; toevallig het boek dat meestal aangehaald wordt om aan te ‘tonen’ dat homoseksualiteit door god verboden is.
  “Bijvoorbeeld, leviticus 20:10. Een man ook, die met iemands huisvrouw overspel zal gedaan hebben, dewijl hij met zijns naasten vrouw overspel gedaan heeft, zal zekerlijk gedood worden, de overspeler en de overspeelster.”

  Als Curacao streng naar de bijbel leeft, gaan we binnenkort afscheid nemen van een groot deel van de bevolking.

 13. In plaats van blerend,modder naar elkaar toe te gooien,
  kunnen sommigen, zich beter zorg maken om hun
  grijpstuiverjes-baan,en proberen het verschil te maken
  op deze klip,genaamd Curacao.
  Bravo Mr.Donker!

 14. @nardy(de echte), misschien is er nog een Nardy???
  @antonio, deze titel slaat ook op jouw,: domheid is een keuze…

 15. Geen idee wie er onder mijn naam post, maar onder is NIET mijn mening noch mijn taalgebruik.

  Arthur Donker heeft gelijk. Homofobie zou allang tot het verleden moeten behoren. Discriminatie past niet meer. Blij dat er iemand pal voorop staat.

 16. Arthur Donker heeft gemerkt dat dit non-onderwerp om mij onbekende redenen veel reacties los maakt, en daar kickt deze man op.

  Ieder kwartier telt hij de reacties en als er weer 2 bij zijn gekomen kraait Donker het uit van vreugde en groeit hij 2 centimeter.

  Wat een vermoeiende man.

 17. @ Roberto

  Dus je respecteert de religieuze zienswijze van ISIS ook ?
  (geestelijk -de homo’s vermoorden is niet minder erg dan fysieke moord zoals ISIS doet.

  Het is maar goed dat we mensen zoals Arhur Donker hebben. Hoed af voor hem!

  ps schrijf je meer stukjes over andere,nog belangrijkere, maatschappelijke kwesties op dit moment (zoals hr. Donker dat doet ) of is dit thema een speerpunt van je aandacht?

 18. @Roberto,
  ey ta palu gayo. 😆
  ik heb echt niets aan jouw donderpreek toe te voegen!

  @Sakiwebu schreef op 13-08-2014 om 9:56;

  “Wel grappig dat dhr.Donker toch nog even moet laten weten dat hij hetero is. Zou hij het toch niet zo fijn vinden als men zou denken dat hij homo ‘is’ ?”

  Wauw Sakiwebu, het is jou ook opgevallen, je slaat zowaar ff de spijker op Donker’s kop dat het misschien wel zeer doet! Dezelfde vraag kwam ook bij mij op. Ja hoor, het komt wel eens voor dat verschillende mensen los van elkaar op dezelfde gedachten, ideeën of vragen komen,
  Maar ik vroeg me na het lezen van zijn stuk ook af waarom hij zo angstvallig liet weten dat hij hetero is, dus geen homo…
  Wel, dhr. Donkers hoeft zich geen zorgen te maken, als hij inderdaad mariku is zou ik hem echt niet discrimineren, maar gewoon accepteren en blij voor hem zijn dat hij eindelijk uit die benauwende donkere kast is gekropen. 😆

  Dat hij ‘groot’ gelijk zou hebben ben ik niet eens met je. A.Donker heeft maar gedeeltelijk gelijk. Het grappige is, of liever, het is typisch dat dhr,Donkers dit jaar al minstens 7 keer over hetzelfde onderwerp heeft geschreven. Nu al de derde keer in Versgeperst.com en zo’n 3 á 4 maal in Papiamentu-talige dagbladen. Ik weet niet precies meer welke, maar La Prensa is er eentje van. Niet dat hij dat niet mag, maar het valt wel op.
  Het zit em goed dwars, ook voor die mw.Ravenau heeft hij geen goed woord over. Zij speelt min of meer de hoofdrol in zijn woeste klaagzangen. Maar goed, beste señor Donkers, het geeft echt niet als je homo bent hoor. Op Curaçao is er volgens mij geen probleem met de acceptatie van marikus en machoros.

  De homobeweging tracht wel een probleem te creeëren, ze willen met alle macht de bevolking tot iets te forceren waar het niet om vraagt. En dat kan wel eens irritatie opwekken. Net als Marlene zal ik zeker niet naar een optocht van dansende behaarde en besnorde kerels met veren in hun reet gaan staan kijken. Dat betekent niet dat ik homofoob ben. De homobeweging dient wel te beseffen dat Curaçao maar een kleine gemeenschap is van veelal gelovige katholieken, ook al zijn zij geen heilige boontjes. Ik heb ook zo mijn gedachten over god, maar ik weet waar, wanneer en met wie ik over mijn gedachten praat. Ik zal respect blijven tonen voor de meerderheid van de bevolking die echt in een of andere onfeilbare god gelooft. Dat heet respect voor het geloof en de mening van de meerderheid die echt niet zit te juichen om een gaypride.

  Enfin, Artuurtjeey, sali for di bo kashi ruman. 😆

 19. @ Roberto
  “Nogmaals, een ieder (ook Donker) dient de zienswijzen en keuzen van de ander te respecteren.”
  O, maar dat geldt dus niet voor mevr Ravenau ? Die wil dingen verbieden en keurt andermans leefwijze af, dat is het toppunt van disrespect! Respect gaat twee kanten op maar dat kunnen onze Dushi Hende vaak niet opbrengen.

 20. @Roberto je stelt…

  “…Donders, je moet anderen respecteren in plaats van je eigen zin door te drijven. Je moet leren de religieuze overtuigingen van een persoon te respecteren…etc”

  Roberto maakt duidelijk dat geloof en religie en debat en argumemten niet samen kunnen gaan. Dat is exact wat ISIS, Boka Haram, Al Quiada etc ook beweren. Daarom is geloof zo gevaarlijk in een maatschappij waar we dachten (?) elkaar met ratio en argumenten te overtuigen.

  “Geloof” is nu eenmaal (per definitie! ) niet te bewijzen en heeft dus altijd haar eigen gelijk. Het is geen wetenschap die met argumenten en onderzoek en dialoog tot gezamenlijke conclusies kan leiden. “Geloof” schrijft voor wat er gedacht moet worden, dus dan stopt de dialoog al snel, want de “gelovige” ander kan of mag niet verder.

  Er zijn daarom tijden geweest met boekverbranding. Immers..alles wat in de “heilige boeken” stond was de “waarheid” en dat was genoeg. Verder nadenken was niet nodig…er is al een boek… Wat dat impliceert voor de vrijheid van denken, dialoog en redelijkheid, laat zich voorspellen, want de “rede” mag niet meedoen.

  ISIS, Boka Haram, en in het verleden de Inquisitie etc etc.

 21. roberto,

  de tiltel luidt : Domheid is een keuze.
  Deze titel is dus helemaal op jou van toepassing.

 22. Nardy, op 13-08-2014 om 07:37 schreef:

  $ heeft groot gelijk, niets tegen homofilie maar als je naakt met een banaan in je reet en tomaten aan je tepels wilt lopen doe dat dan thuis en val ons er niet mee lastig.

  @Nardy: we hebben het over de Gay pride, niet Carnaval!

 23. @Roberto:

  Onbegrijpelijk stuk van jou: geen redenatie, alleen ¨beleefde¨ aantijgingen in gezwollen (van taalfouten vergeven) taal . Door domheid als religieuze overtuiging te betitelen haal je het begrip ¨religie¨ behoorlijk onderuit.
  Ook hoeft niemand zeker niet de zienswijzen en keuzen van een ander, waar deze gebaseerd zijn op louter domheid, te respecteren. Integendeel, je hebt de morele plicht om deze aan de kaak te stellen. Maar let wel: een persoon moet je respecteren, voor zijn zienswijzen, handelen etc. is dat wat anders!

 24. @Roberto, zeer goed verwoord, chapeau!

  Eindelijk iemand die deze man aankan en aandurft.

 25. @ Sander

  die schrijft: dit soort stukjes zijn absoluut noodzakelijk als tegenhanger van mensen zoals jullie

  Wat bedoel je precies hiermee? Ik begrijp even niet in welk hokje jij me plaatst terwijl ik me vrij neutraal en begripvol heb uitgelaten naar de schrijver toe…..

 26. Wel grappig dat dhr Donker toch nog even moet laten weten dat hij hetero is. Zou hij het toch niet zo fijn vinden als men zou denken dat hij homo was? Verder heeft hij natuurlijk groot gelijjk.

 27. ARTHUR DONKER. Hoewel de domheid en koppigheid van de ezel spreekwoordelijk zijn, gelooft men, en bewezen is dat de ezel in werkelijkheid intelligenter is dan het paard. Hij is ook geduldig en verdraagzaam en wordt net als andere dieren dikwijls door de mens voor dom gehouden. Jij Donker, jouw gedachten en bedoelingen worden beheerst door domheid en verkeerd gerichte agressieve impulsen. Je bezit een uitzonderlijk mengsel van domheid en hebzucht, waartegenover zeldzame of zelfs geen flitsen van doorzicht en/of en liefdadigheid hun toegang kunnen vinden. In dit geval is jouw domheid adembenemend. Je spreidt een onreine en gedegradeerde toestand ten toon in jouw gedachten. Of bezit jij een domheid op verstandelijk vlak??

  Donders, je moet anderen respecteren in plaats van je eigen zin door te drijven. Je moet leren de religieuze overtuigingen van een persoon te respecteren, en je moet niet anders dan waardering hebben voor degenen die hiertoe bereid zijn. De persoonlijke waardigheid van anderen respecteren, betekent ook hen accepteren zoals zij zijn en niet te proberen hen in een vooropgezet ideaalbeeld te passen of onbillijke vergelijkingen met anderen te maken. Vergeet niet Donker, goede manieren zijn fundamenteel,om zowel iemands eigen waardigheid te behouden als die van anderen te respecteren.

  Nogmaals, een ieder (ook Donker) dient de zienswijzen en keuzen van de ander te respecteren. Bovendien moet een ieder de waardigheid van de ander respecteren door die persoon niet tot het voorwerp van vernederende commentaren of grappen te maken, hetzij in het openbaar of privé, zoals jij het doet. Let op jouw waarde als individu. Iedere Curacaoënaar heeft een evenwichtige kijk op zijn eigen waarde. En daar moet jij afblijven, hou jij jezelf dr buiten. Bemoei je je er niet mee. Je gebruikt en keurt iemands maatstaf af om jouw eigen waarde aan af te meten. Wat een sluwe en geniepige gemenerik ben je Donker. Je eigen gevoel voor onverantwoordelijkheid en domheid druipt van je af, het is zo af te scheppen. Je zoekt je eigen belangen Donker, maar op de rug van anderen, je wilt in the picture staan, faam verwerven, maar jouw eigen domheid houdt je tegen. En hiermee heb je een stoere tegenstander.

 28. @marlene, Zucht en $,
  dit soort stukjes zijn absoluut noodzakelijk als tegenhanger van mensen zoals jullie en mevrouw Ravenau..
  op dit eiland zijn nog steeds een hoop hypocriete wezens aanwezig, die zondags in de kerk zitten met hun hoedje op en door de week zo verrot zijn als een mispel.
  vreemd gaan is gewoon, incest gebeurt heel veel op dit eiland, pedofielen suikeroompjes die meisjes en jongetjes aanranden.
  Allemaal in het geniep…
  de ouders weten ervan, maar zwijgen uit angst voor hun goede naam.
  Hypocriet is dat.
  in NL gebeuren deze dingen natuurlijk ook, maar daar wordt tenminste nog aangifte gedaan en krijgen de daders zware straffen..
  daar is men minder bang voor de zogenaamde goede naam….

 29. Beste Arthur, ik ben het niet eens met je “domheid is een keuze” ik vind en ervaar het eerder als “domheid is een zijn”.

 30. @ $. Curaçao heeft belangrijkere dingen aan haar hoofd.

  Dat geldt dan in de eerste plaats voor politicus Raveneau, die bij mijn weten nog niets spectaculairs heeft gedaan, waarvoor ze wel door ons vorstelijk wordt overbetaald. Haar herhaaldelijk dement gezeur op verkeerde gronden over holebi-zaken, vraagt gewoon om een reactie. Wie kaatst moet de bal verwachten.

 31. $ heeft groot gelijk, niets tegen homofilie maar als je naakt met een banaan in je reet en tomaten aan je tepels wilt lopen doe dat dan thuis en val ons er niet mee lastig.

 32. Mr.A.Donker heeft razend groot gelijk!
  Wie zonder zonde is,werpe de eerste steen.
  Wie,oooo wie,… zou het durven?

 33. Chapeau!
  Dit is nou stof tot nadenken!

 34. @Mevrouw Raveneau, heeft meer ruggengraat dan jij. Mevrouw Raveneau durft tenminste haar mening te geven en dat moet kunnen. Lafaards zwijgen. Dunker, doe jou ding en val ons niet meer mee lastig. Curaçao heeft belangrijkere dingen aan haar hoofd (hoe te overleven) maar jij zit dagelijks te zeuren over hetzelfde. Wordt je soms betaald om dit evenement te organiseren op Curaçao? Als Curaçao dit niet wil wie ben jij dan om dit door te drukken?
  Zelfs in Nederland zijn ze dat aanstellerige gedoe van Gay pride zat. Mannen met neptieten in een string dansend op een boot voor het publiek, heel normaal voor jou, maar anderen mogen ook hun mening geven. Nergens in de bijbel staat dat mannen het met mekaar moeten doen, het is maar net wat je onder liefhebben versta.

  Neem een voorbeeld aan andere column schrijvens, die zijn bezig met belangrijkere zaken. Educatief, informatief, preventief.

 35. goed stuk!!

 36. De enige reactie die op deze ingezonden brief. die volkomen raak is, past: volledig mee eens!

 37. Homoseksualiteit komt ook voor in de dierenwereld. Uit studies is gebleken dat ongeveer 10 % van alle diersoorten homoseksueel gedrag vertoont.
  Bij mensen ligt het percentage ook op ongeveer 10 %, dus wat dat betreft komt het redelijk goed overeen.

  Bovendien, de gelovigen gaan er vanuit dat hun God de wereld heeft geschapen naar zijn evenbeeld oftewel ook de homoseksuelen. Tevens geven ze aan dat hun god onfeilbaar is en dat zou inhouden dat homoseksualiteit dus geen fout is.

  Volgens mij staat er in die bijbel ook: ‘heb uw naaste lief’, maar dat is voor veel gelovigen een lastig begrip. Het gebod van ‘gij zult niet stelen en gij zult geen overspel plegen’ laten ze ook maar voor wat het is. Kortom, de gelovigen gebruiken uit de bijbel alleen wat hen uitkomt, de rest gaat de prullenbak in.
  Dat is dan ook precies de reden dat de bijbel bij mij al heel lang geleden in de prullenbak is gegaan.
  Niet alleen domheid is een keuze, onwetendheid is ook een keuze. Veel van de sprookjes uit de bijbel zijn reeds onjuist bewezen door wetenschappers en daar kun je dus kennis van nemen. Doe je dat niet dan kies je dus voor onwetendheid en het gevolg daarvan is domheid.
  Maar dan ga je hier gewoon in de politiek, val je tenminste niet op.

 38. Arthur Donker schrijft prima columns, zoals laatst over Fraudelyne Wiels, maar zijn colums over of beter tegen homofobie beginnen te vervelen.

  Volgens mij valt het reuze mee met de discriminatie van homos anno 2014, en zijn er veel belangrijker zaken waarvoor Donker de barricaden op kan.

  En ja,dat er mensen tegen de Gay Pride zijn dat kan. Ik hoef het ook niet te zien, mannen met een veter tussen hun billen dansend voor mijn neus.

 39. Wat een brief zeg. Sommige (met name de Bijbelse) conclusies zijn wel een beetje gewaagd. Volgens mij hadden Adam en Eva namelijk ook dochters….

  Ik ben zeer benieuwd naar de reacties die hierop zullen gaan volgen.

  Hoe dan ook, ook uw mening telt en ik begrijp wel het moraal van uw verhaal (tolerantie in mijn optiek). Bedankt dat u dit wilde delen met ons.