• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Arthur Donker levert commentaar op de recente ontwikkelingen in het Curaçaohuis.

Ik lag in een deuk toen ik las dat meneer Sulvaran beweerde dat er een samenzwering tegen madam Wiels was in de Tweede Kamer in Nederland, de regentes van het Curaçaohuis die de laatste paar maanden zoveel in het nieuws kwam vanwege haar dictatoriaal beleid. Vrienden, kennissen, jaknikkers en partijgenoten worden aangenomen en professioneel capabele mensen die daar jarenlang werken worden opzij gezet zodra men vragen durft te stellen en haar beleid bekritiseert, aangenomen personeel zoals Andrew Wilsoe (zoon Elmer ‘Kade’ Wilsoe), Jassir de Windt (zoon Francis ‘Gibi’ de Windt), dochter Gilanne Wiels, en de beide vriendinnen van Marvelyne, Linda Tonkes en Mylene Gerard, waarvoor het door alle Gevolmachtigde Ministers gewaardeerde en contentieuze hoofd Sherwin Burke naar het archief werd verbannen teneinde de volledige controle te hebben over de financiën van het Curaçaohuis, zonder controlemogelijkheden van buitenaf.

Geld wordt uitgegeven alsof zij de Miami Lotto heeft gewonnen en absoluut geen verantwoording hoeft af te leggen. Zoals zij men doet geloven, zijn alle uitgaven verantwoord en door onze regering goedgekeurd, wat alsnog zal moeten blijken dankzij vragen die Omayra Leeflang gesteld heeft over de budget overschrijding van het Curaçaohuis van een kleine 2,3 miljoen euro (=5,4 miljoen gulden) Ze kwam binnen en wilde gelijk de ambtswoning verbouwen (81 duizend euro) wat ook gelijk ingericht moest worden (meer dan 40 duizend euro), niet te vergeten haar werkkamer (meer dan tienduizend euro). Waarvoor weet ik niet, want Curaçaoënaars en werken is nog altijd een groot mysterie hier.

Daarna kwam als een verschijning van de Heilige Maagd Maria opeens het fenomeen van het instortingsgevaar van die hele tent, waarvan de kosten geraamd werden rond de 2 miljoen euro en niet te vergeten verhuiskosten en een jaar huur van Villa Bon Air van 200 duizend euro. Maar daar kwam nog bij kijken dat zolang de verbouwing duurt, madam een woningtoelage krijgt van pakweg 2500 euro per maand voor haar eigen woning. En dan zijn we niet die klap vergeten van de communicatiemedewerker die zij zonder reden heeft ontslagen, wat iets meer dan 300 duizend nafjes 123 duizend euro) heeft gekost. Dan ben ik de kosten vergeten van de chauffeur die madam 24/7 tot haar beschikking wilde hebben. Buiten dat allemaal heeft madammeke net een glossy semi-partijblad gelanceerd onder de mom van Curaçaoënaars in een positief daglicht te zetten in de Nederlandse gemeenschap.

Ook is zij bezig met haar eigen tokootje om de zogenaamde ‘freemovers’ (kinderen die zonder studiefinanciering in Nederland gaan studeren) te begeleiden wat schijnbaar ook door ons betaald zal moeten worden. Ondanks dit alles, wat tegen alle regels in van de zogenaamde ‘transparantie’ van onze regering gebeurt, houden Asjes en Sulvaran haar nog steeds hun handen boven het hoofd en komen met allerlei vertragingstechnieken om een onderzoek naar madams reilen en zeilen te voorkomen, te vertragen of helemaal te vermijden. Dat ze Tula en Zwarte Piet er nog niet bij gehaald hebben, snap ik niet want dat is natuurlijk de makkelijkste kaart die je kunt spelen. Gooi het gelijk op discriminatie want dat trekt weer zieltjes voor de toch verdwijnende Pueblo Soberano-partij. En dit zijn dezelfde mensen die van de daken lopen te schreeuwen dat ze het zo goed menen met ‘hun volk’ en die op Brionplein staan met hun hand op hun hart als het volkslied gespeeld wordt met Dia di Bandera. Ze beschouwen zichzelf als Bon Yu Di Korsow. Ik blijf lachen op deze klip want zeer binnenkort zal die hele club in elkaar storten en zullen er een paar grote koppen rollen. Dan kunnen we de boel weer opruimen en zal de waarheid boven komen drijven want zoals in elke beerput, ook die van het Curaçaohuis, zal de stront altijd boven komen drijven. Kijk maar naar Marie Antoinette, die dacht ook dat ze boven de wet stond.

4 reacties op “Ingezonden: Marie Antoinette van het Curaçaohuis”

 1. hoogmoed komt voor de val
  kijk naar Gerrit S.

 2. Ons eiland is klein landje met veel problemen
  bruha manera un konjo.Ki dia nos pais lo drecha.
  Ma kere den generashon nobo kaba generashon
  nobo no ta hasi niun pataka di Watamula a lo peor.

 3. Ene grote corrupte bende hier. En niemand die in opstand komt.
  Je kan het land net zo goed door kinderen van 5 laten regeren. Die hebben waarschijnlijk nog een hoger iq dan deze ongeschoolde amateurs.

 4. De spijker op de kop, maar of er koppen zullen rollen dat is in ons dorp nog maar de vraag.