• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje? Soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Joseph Hart is erg bezorgd over de criminaliteit en schetst de mogelijke gevolgen.

We zijn zeer bezorgd over de golf van gewelddadige overvallen, inbraken in winkels, bezorgd over het overheersende negativisme dat de imago van ons dushi Kòrsou kapot maakt. Ons eiland is een nest van geweld geworden, van corruptie, van misdaad; nu hebben we het over de maffia, over georganiseerde bendes! Inmiddels blijven wij hééél stil. Wachten we soms totdat wij worden afgeslacht als makke, onderworpen schapen op weg naar het slachthuis?

Word wakker, broeder! Besef wat er gaande is: winkeliers zijn begonnen Curaçao te verlaten; men gaat ’s avonds de deur niet meer uit. Wij zijn in de greep van de angst! Naargelang meer toeristen overvallen worden, zal dit onze reputatie schaden en ons toerisme ruïneren. Investeerders die afhankelijk zijn van toeristen, zullen weggaan en Otrobanda, Piscadera, Pietermaai en Jan Thiel achterlaten als een woestijn van beton met een leger van werklozen!
De beter gesitueerden en professionals zullen elders een betere toekomst zoeken en iedereen achterlaten die geen opleiding heeft. Een eiland zonder toekomst!

GENOEG! Word wakker, mijn vriend; laat blijken dat je het niet meer pikt! Wij blijven niet langer stil en gedwee! We weten wie gestolen goederen kopen. We weten wie de criminelen zijn: zij die niks gepresteerd hebben en met dure spullen pronken die ze nooit en te nimmer hebben kunnen kopen! Wij moeten dit doorgeven aan de betrokken autoriteiten en van hen eisen dat ze er iets mee doen! Laten we de beveiliging van onze wijk organiseren en orde op zaken stellen!

De politie moet in sommige wijken elk huis doorzoeken op gestolen goederen. Er moet meer politie op straat zijn! Als er niet genoeg personeel is, vraag de militairen om ’s nachts te helpen patrouilleren. Als de winkeliers samen met hun allen de beveiliging regelen en constant in contact met elkaar en de politie blijven, zal dit het aantal inbraken doen verminderen. Geef verplichte na- en bijscholing ten bate van de jeugdige schoolverlaters die ook nog werkloos zijn. Zorg dat ze allemaal geregistreerd zijn! Verwaarloosde gezinnen en wijken schreeuwen om professionele bijstand. Geef hen de hoogste prioriteit!

Ik blijf positief, omdat deze regering het initiatief heeft genomen om corruptie te bestrijden en publieke dienstverlening te optimaliseren. Men gaat onze kinderopvangverblijven (nul- tot vierjarigen) professionaliseren om de toekomst van de Bon Yu di Kòrsou veilig te stellen en de regering heeft zich verplicht om onze Werelderfgoed stad op te knappen en opnieuw tot leven te brengen. Dames en heren bestuurders en politici, jullie hebben geen ruimte meer om te falen!

Ik heb vertrouwen in mijn land, vertrouwen in mijn volk, dat van heinde en ver hier naartoe is gekomen om een toekomst op te bouwen. Samen zullen we overleven, zoals we dat al bijna 400 jaar doen!

10 reacties op “Ingezonden: In de greep van de angst”

 1. @ Makayu. “Alleen God kán en zál Curaçao kunnen bevrijden van zulke meedogenloze wrede BLOEDZUIGERS”

  Als er echt 1 God met zo veel goedertierenheid zou bestaan, weet ik zeker dat miljoenen mensen op deze aardkloot een pittig functioneringsgesprek met Hem zouden willen hebben. Misschien heeft Hij zo zijn ook voor mensen begrijpelijke redenen hebben om aan Curacao heel lang geen aandacht te besteden en op een zwarte lijst heeft geplaatst.

 2. Roberto, De zgn doctors de barrio zijn gratis en daardoor hebben cubanen makkelijk en gratis medische hulp. Echter voor operaties etc moeten ze jarenlang wachten. Specialistische hulp is alleen voor de Castro vriendjes. Doctors verdienen vrijwel niets.

 3. Mooi gezegd Roberto. Het is de enige echte waarheid.

 4. Mooie brief Joseph Hart, top geschreven en een optimistisch signaal!

  Met name de overheersende negativisme is een groot probleem aan het worden. Het lijkt wel alsof men niets meer kan onderscheiden van elkaar. Positieve impulsen worden voornamelijk beantwoord met heftig commentaar. Sommige reacties op uw brief zijn hier duidelijke voorbeelden van (helaas).

  Ja er zijn grote problemen op het eiland
  Ja de aanpakwijze en priotisering is in vele gevallen ondermaats
  Ja deze problemen zorgen voor een laag vertrouwen en ontevredenheid

  Maar wat schieten we ermee op als we alleen maar blijven afgeven en schelden??
  Maar wat winnen we ermee als we alleen maar blijven klagen dat een ander het zo slecht doet??

  Kritiek leveren is 1, maar opstaan en ook meehelpen en proberen er een beter milieu van te maken is veel effectiever. Hou aub op met langs de zijlijn staan en gillen uit frustratie alsof u het allemaal beter WEET. Sta op voor je eiland en laat zien dat je het beter KAN!

  Mijn stem heb je!

  Zucht

 5. “Alleen God kán en zál Curaçao kunnen bevrijden van zulke meedogenloze wrede BLOEDZUIGERS”

  Deze quote geeft EXACT aan waar het probleem op ons eiland zijn oorsprong heeft …

  ONNOZELE geloof dat “de goden” het wel voor ons oplossen .. lekker makkelijk je hierachter te verschuilen hoef je zelf ieder geval geen verantwoording af te leggen Pffffffftttt

 6. Dat is zeker, Curacao leeft momenteel in een klimaat van angst. Het is een “onzichtbare” maar wel “voelbare” gemoedstoestand, een sfeer die op bijna alle mensen op het eiland van invloed is, ook al merken ze dat zelf vaak niet, en veel mensen bezien bepaalde wijken en omgeving op Curacao als gevarenzones. Wijken die vroeger als veilig bestempeld werden, zowel overdag,’s avonds en zelfs ‘s nachts. Nu zijn er veel wijken met weinige straatverlichting en waar weinig politie komen, met alle gevolgen van dien. Zo te lezen en te horen is het geen overdrijven angst. En zelfs plaatsen en organisaties die als veilig werden beschouwd, worden nu als een bedreiging gezien. Sommige bewoners zeggen dat angst voor de reactie van de dader de voornaamste reden was waarom ze niet protesteren en zelfs geen klacht indienen. Maar de grote vraag is: wat is het oorzaak van al het kwade op Curacao? Wie zijn dat? Juist, de op geld en macht beluste leden van de overheid. De regering. Zij kunnen hun verleiding naar geld niet weerstaan, zij kunnen de schadelijke strik van hun hebzucht niet tegenwerken en ontvlieden en zodoende slaan zij geen acht op de akelige noodroep om hulp van het volk om hulp. Immers, zij hebben hier ook geen tijd voor. Hulp voor het volk komt later, het is immers niet zo belangrijk. En de manieren waarop zij aan geld komen, hun huichelachtige smeekbeden, de trucjes, het gebedel, het bedrog, de leugens, etc.etc. viert hoogtij. Dat men het de armen, het volk dus door bedrog en zwendel ontfutselt, dát is slecht. Deze mensen van de overheid geraken in verzoeking en in de strik van allerlei dwaze en kwalijke begeerten, en hiermee storten zij zich in verderf en verzegelen zij stellig hun ondergang. Men zegt dat Fidel Castro een wrede dictator is, maar zit er verschil tussen Curacao en Cuba? Op Cuba is geneeskunde tenminste compleet en geheel gratis. Onderzoekende wetenschappers zijn vorig jaar tot de conclusie gekomen dat Cubanen een TOP geneeskundige behandeling hebben. Dat Cubanen tot een van de armste (ei)landen behoort, maar met een uiterst gezonde bevolking. Is dat het geval op Curacao???. No señor. Het volk mag creperen, het volk zoekt het maar zelf uit. Wij doen wat wij doen, en vragen niet waarom. Laar de boeren maar dorsen. Wij leven toch in alle rust en veiligheid. Dát is hun motto. Alleen God kán en zál Curacao kunnen bevrijden van zulke medogenloze wrede BLOEDZUIGERS.

 7. ” … zij die niks gepresteerd hebben en met dure spullen pronken die ze nooit en te nimmer hebben kunnen kopen!”

  ” De politie moet in sommige wijken elk huis doorzoeken op gestolen goederen. Er moet meer politie op straat zijn!”

  Dusse…. hoe herkennen wij deze mensen en deze wijken. Gaan wij lekker op z’n Amerikaans mensen fouilleren, zonder reden omdat zij er niet welvarend uitzien of niet in Jan Thiel wonen? Dus alle iets-minder-welvarend-persoon is bij voorbaat verdacht en als je in Kanga woont, bijvoorbeeld, ben jij bij voortgaat jouw privacy kwijt. En gaan wij de criminaliteit van de welvarende crimineel die er welvarend uitziet en in, misschien, Jan Thiel woont negeren? Dat is dan minder erg? Waarom precies?
  Ik weet niet. Beetje eenzijdige bestrijding van criminaliteit, denkt u niet?

  En hoe boos denk jij dat wij het niet-welvarend uitziende persoon, in de niet chqiue wijk gaat reageren? Denk jij, misschien, dat zij in opstand komen en heel boos worden, en dat er onder hun ook figuren zijn die dit op een niet al te vriendelijke manier zouden uiten.

 8. We hebben.hier een door en door corrupte regering. Denk je nou echt dat er wat gebeurt? Zou hun een rotzorg zijn als een ander niet te vreten heeft. Ze zorgen goed voor zichzelf.

 9. Deze regering heeft het initiatief genomen om corruptie te bestrijden?

  Wat doet Gerrit Schotte dan nog in de Staten?

  Waarom houdt PS Fraudelyne Wiels dan nog steeds de hand boven het hoofd?

 10. Geachte , Joseph Hart
  Hebt u nooit uzelf gevraag : Hoe komt dat , dat de vluchtelingen uit Curaçao in Nederland toch vooraanstaand in hun leven ?.
  En de antwoord is door de Werkwijzer van Sociale Dienst van Nederland ( Den Haag ) .
  Probeert alleen maar de Werkwijzer te transporteren naar Curaçao !!
  En al uw verdrietig en bezorgden verdwenen automatisch !!