• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  koninkrijksvlaggenCURAÇAO – Het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) gaat een opinieonderzoek verrichten over de relaties binnen het Koninkrijk na de veranderingen van 2010. Het onderzoek wordt op alle eilanden van het Koninkrijk uitgevoerd in de periode van 14 september tot 31 oktober 2015. Lees meer »

  GevMin Marvelyne Wiels thumbCURAÇAO – Het rapport over het handelen van de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels, wordt op donderdag 13 augustus besproken tijdens de Statenvergadering. Het onderzoeksrapport van Ombudsman Alba Martijn werd in juni gepubliceerd. Wiels spande daarop een kort geding aan tegen de Ombudsman. Lees meer »

  OnderwijsCURAÇAO – “Ik moet in het Nederlands lesgeven, maar in mijn mentorklas zitten leerlingen met allerlei nationaliteiten door elkaar. Die horen thuis een andere taal. Als ik uitsluitend in het Nederlands les geef, begrijpen ze het grootste gedeelte niet”, zegt een lerares die op scholen in Montaña en Weis lesgeeft. Lees meer »

  Nelson NavarroCURAÇAO – De extra veiligheidsmaatregelen die vorig jaar juli werden aangekondigd door minister Nelson Navarro van Justitie, hebben effect gehad. Dat zegt Navarro in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2. “De atrako’s zijn in aantal afgenomen.” Lees meer »

  atrako3CURAÇAO – Bij een bakker in Gato is gisteren omstreeks 13.20 uur een gewapende overval gepleegd. De daders maakten geld buit en sloegen daarna op de vlucht op een scooter. Dit leidde tot een korte achtervolging in de richting van Samí Liber. Aldaar werd de scooter namelijk gesignaleerd bij een woning. Lees meer »