• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

borstkanker thumb aangepastCURAÇAO – Het Nederlandse theaterstuk ‘Ontboezemingen’ krijgt een Curaçaose versie. De vertaling, die ‘Na Pechu’ heet, heeft als doel om heersende taboes over borstkanker in de Curaçaose samenleving te doorbreken. Het stuk is geproduceerd door theatermaker Roland Colastica. Lees meer »

Nicolas MaduroCURAÇAO – Venezuela zet drie Amerikaanse diplomaten het land uit. Volgens president Nicolas Maduro zweren ze samen met zijn politieke tegenstanders. De drie krijgen 48 uur om het land te verlaten, zei hij vandaag live voor de televisie. Lees meer »

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in de afgelopen week. Lees meer »

drugsCURAÇAO – De Colombiaanse justitie heeft opnieuw een voormalige veiligheidschef van de vroegere president Alvaro Uribe opgepakt in verband met de handel in drugs. Gepensioneerd politiegeneraal Flavio Buitrago wordt verdacht van witwassen van drugsgelden. Lees meer »

 DrieDubbel Cabaret thumbCURAÇAO – Toe aan een avondje lachen, gieren en brullen? Vrijdag om 20.00 uur staat DrieDubbel Cabaret in Brakkeput Mei Mei. Roel C. Verburg, Edo Berger en Jasper Smit staan garant voor een avond vol scherpte, humor en muzikaliteit. Bij Versgeperst.com kun je kaartjes winnen door mee te doen aan de prijsvraag. Lees meer »

Boek mijn droom voor ons landCURAÇAO – Het Nationaal Comité Inhuldiging laat nog eens driehonderdduizend exemplaren van het Droomboek bijdrukken. De meer dan 1,2 miljoen boeken uit de eerste en tweede oplage zijn nagenoeg allemaal opgehaald of besteld, zo meldt het comité vandaag. Lees meer »

asjes plasterk thumbCURAÇAO – Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk en premier Ivar Asjes hebben zojuist gezamenlijk een perconferentie gegeven. Dat gebeurde in Fort Amsterdam. Plasterk is vandaag op werkbezoek op Curaçao en vertrekt later naar Bonaire. Lees meer »

Gay Pride ThumbCURAÇAO – Niet meer dan een handvol mensen deden afgelopen zaterdag op een afgesloten terrein bij het Floris Suite Hotel mee aan de manifestatie tegen homofobie. Ondanks deze teleurstellende opkomst is de homogemeenschap hoopvol gestemd en heeft grootse plannen. Dat meldt Caribisch Netwerk. Lees meer »

Marvelyne WielsCURAÇAO –  Nicholas Alexander, plaatsvervangend hoofd van de missie van het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland in Nederland, heeft een bezoek gebracht aan de Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels. Dat meldt het Kabinet van Curaçao. Van 8 tot 11 oktober brengt hij een officieel bezoek aan Curaçao. Lees meer »

Gebouw Openbaar MinisterieCURAÇAO – De in Nederland geboren verdachte J.D.C.B. (28) is vandaag op vrije voeten gesteld. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). B. was recentelijk aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op parlementariër Helmin Wiels. Lees meer »

voetbal undeba victory boysCURAÇAO – Centro Dominguito, Jong Holland, Victory Boys en Centro Barber hebben zich dit weekeinde geplaatst voor de Kaya Kuater in de Liga MCB. In de laatste wedstrijd van de Kaya Seis ging kampioen Centro Dominguito verrassend onderuit. De ploeg van Ingemar Pieternella was echter al geplaatst. Lees meer »

Johannes Paulus Thumb CURAÇAO – Wijlen de pausen Johannes Paulus II en Johannes XXIII worden op 27 april 2014 heilig verklaard. Paus Franciscus heeft de datum maandag bekendgemaakt. Franciscus liet in juli al weten zijn twee voorgangers gelijktijdig heilig te willen verklaren. Lees meer »