• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Alex RosariaCURAÇAO – Met steun van alle politieke partijen is in het parlement een motie tegen het initiatiefwetsvoorstel van André Bosman aangenomen. Dat meldt Radio Hoyer 2. De Bosmanwet stelt voorwaarden aan de vestiging in Nederland van mensen uit Curaçao, Sint Maarten en Aruba. Lees meer »

SchoolboekenCURAÇAO – Sinds het begin van dit jaar ontstond er ophef over de late levering van schoolboeken. Hierdoor zitten middelbare scholieren terwijl de proefwerkweken gewoon doorgaan. Om hun ongenoegen te uiten, gingen leerlingen vandaag in het zwart gekleed naar school. Lees meer »

CNSJCURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Al bijna barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Mud Morganfield en Sherry Dyanne. Lees meer »

thumb wietCURAÇAO – De politie van Barber en Westpunt is vandaag drie huizen binnengevallen en heeft daarbij een flinke drugsvangst gedaan. Allereerst ging de politie naar twee huizen in St. Martha. In het eerste huis zijn 24 wietplanten aangetroffen, in het tweede huis ging het om 1494 wietplanten in de mondi achter het huis.

Achter het derde huis, in Filip, troffen agenten 53 planten aan in de nabijgelegen mondi. Er zijn op de adressen geen aanhoudingen verricht.

thumb jazzCURAÇAO – Jazzcafé Miles speelt in op de komst van Curaçao North Sea Jazz Festival. Naar aanleiding daarvan vindt een reeks van optredens en jamsessies plaats onder de naam ‘Jazz ’n Jamm’. DJ Maestro en een band onder leiding van Mike Del Ferro luisteren de boel muzikaal op. Lees meer »

Mambo beachCURAÇAO – DJ Johan Gielen, bekend van de grootste evenementen zoals Dance Valley, Tomorrowland, Sensation White en Trance Energy komt naar Curaçao. Hij staat morgen achter de draaitafels op Mambo Beach. Het feest gaat los vanaf 22.00 uur. Lees meer »

DAE vleugelCURAÇAO – Luchtvaartwaakhond Casas gaat onderzoek doen naar de vliegoperaties van Dutch Antilles Express (DAE) op Suriname. Dat meldt De Ware Tijd. Directe aanleiding zijn de aanhoudende klachtenstroom van passagiers, talrijke vertragingen en andere perikelen. Ook deze week was het raak. Lees meer »

MMACURAÇAO – Vechtsportmengelmoes Mixed Martial Arts (MMA) zit in de lift op Curaçao. International Cage Warriors organiseert daarom ‘A New Era’ op 5 oktober in de International School, het eerste volledig aan MMA gewijde evenement. Nieuw is daarbij ook dat er in een kooi gevochten wordt. Lees meer »

ColombiaansevlagCURAÇAO – De linkse rebellenbeweging FARC heeft het vredesoverleg met de Colombiaanse regering in het Cubaanse Havana vrijdag opgeschort. De FARC wil zich beraden, omdat president Juan Manuel Santos weigert in te stemmen met een grondwetswijziging als er een akkoord is gesloten.

De FARC wil dat een grondwetgevende vergadering zich buigt over een vredesakkoord. Donderdagavond maakte Santos echter bekend dat hij het Congres gaat vragen een datum te bepalen voor een referendum over een eventueel vredesakkoord.

Eerste keer
Het is de eerste keer dat een van de beide partijen wegloopt bij het vredesoverleg. De FARC zei echter niet van plan te zijn de stekker helemaal uit het overleg te trekken. ‘De FARC heeft besloten een pauze in het overleg in te lassen om zich te buigen over de gevolgen van het voorstel van de regering’, liet de rebellenbeweging in een verklaring weten. Hoe lang de FARC zich wil beraden is niet bekendgemaakt.

Punt twee
Het vredesoverleg in Havana begon vorig jaar en werd maandag na een onderbreking voortgezet. De gesprekken concentreren zich momenteel op punt twee van de vijf punten tellende agenda: de rol die na de beëindiging van het conflict voor de FARC is weggelegd in de politiek.

© Novum

PolitieCURAÇAO – Een auto die gisteravond is gestolen, is vanmorgen door de politie aangetroffen bij Cabana Beach. Het gaat om een witte Suzuki Alto uit 1998. De rechtmatige eigenaar meldt tegenover Versgeperst.com dat de kentekenplaten al verwisseld waren. Lees meer »

PolitieCURAÇAO – De politie heeft gisteren om 05.10 uur een huiszoeking verricht in een huis aan de Kaminda Turkuas. De inval is uitgevoerd inzake de vernieling van een auto eerder deze maand. De 46-jarige R.M.L. is daarbij aangehouden. Lees meer »

verskortje1CURAÇAO – In de omgeving Gosieweg zitten huishoudens zonder water door reparatiewerkzaamheden die gedaan worden ter hoogte van de Sergeantenweg. Dat meldt Aqualectra. De overlast in de omgeving Sergeantenweg tot omgeving Comandeursweg duurt ongeveer een uur, volgens het bedrijf.