• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Kris Berry thumbCURAÇAO – Zangeres Kris Berry kwam vandaag aan op Curaçao. Haar fanclub bereidde een warm welkom voor bij café De Tropen, waar ze werd opgewacht door vrienden, familieleden en fans. Volgende week is Berry de eerste act die te bewonderen is op het North Sea Jazz Festival. Lees meer »

Gebouw Openbaar MinisterieCURAÇAO – De 53-jarige W.S.F. is gisteren veroordeeld voor het doen van een valse bommelding op 1 mei tijdens Sami Sail in Boka Sami. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man krijgt een jaar celstraf waarvan 358 dagen voorwaardelijk (hij is dus weer vrij man) en moet een taakstraf van 200 uur uitvoeren. Lees meer »

Adele van der Pluijm-VredeCURACAO – Waarnemend Gouverneur Adèle van der Pluijm-Vrede is als getuige gehoord door het gerecht in eerste aanleg. Dat meldt het Gemeenschappelijk Hof van Justitie. Van der Pluijm-Vrede is gehoord als notaris in de civiele zaak tussen Ocean Side Management NV en South Sky NV. Ocean Side Management bracht haar aan als getuige. Lees meer »

Andre BosmanCURAÇAO – De Bosmanwet gaat de stroom van kansarme Antilliaanse jongeren naar Nederland niet veranderen. Dat denkt staatsrechtgeleerde Gerhard Hoogers, meldt Caribisch Netwerk. “Het heeft wel iets van symboolwetgeving. Als Antilliaanse jongere kun je makkelijk onderduiken in Nederland.” Lees meer »

PistoolCURAÇAO – Mervin A. (34), alias Machiavelli, is in Nederland veroordeeld tot twaalf jaar cel vanwege een schietpartij in januari op het Rotterdamse metrostation Slinge. Dat meldt camilleri.nl. Bij de schietpartij raakte één Curaçaoënaar ernstig gewond. Reyno C. (25) kreeg zes maanden celstraf. Lees meer »

ToerismeCURACAO – In juni van dit jaar waren er 5 procent meer bezoekers dan in dezelfde maand in 2012. Dat maakt het Curaçao Tourist Board (CTB) bekend. Vorige maand zijn er 32.944 ‘stay-over’ bezoekers geregistreerd, tegen 31.317 in juni vorig jaar.

Het aantal Noord-Amerikanen is ongeveer gelijk ten opzichte van een jaar terug. De Zuid-Amerikaanse markt trekt nog steeds aan. Vorige maand waren er 4 procent meer bezoekers uit deze regio ten opzichte van juni 2012 (9.398 tegen 9.066). Het merendeel daarvan komt nog steeds uit Venezuela (5.882), maar hun aandeel neemt af.

DAE
De afname in het aantal Venezolanen hangt volgens het CTB samen met de problemen van luchtvaartmaatschappij DAE. De eerste twee weken van mei zagen er cijfermatig goed uit, maar sinds het vliegverbod voor DAE vanaf 15 mei is daar verandering in gekomen. Vooral door bezoekers uit Suriname en Colombia neemt het aandeel Zuid-Amerikanen alsnog toe.

Europeanen
Het aantal Europeanen blijft ongeveer gelijk (11.782 bezoekers vorige maand). Het aantal Nederlandse toeristen neemt 2 procent af, met 9.418 tegen 9.589 vorig jaar. Ook het aantal Duitsers slinkt met 2 procent (928 in juni tegen 943 in juni 2012).

Aantal nachten
Het aantal nachten dat bezoekers op het eiland blijven is gestegen naar 275.574. Vorig jaar was dat nog 261.048. Dat komt vooral door bezoekers uit de Caribische landen (23.124 tegenover 19.524).

honkbal_thumbCURAÇAO – Jurickson Profar is gisteravond twee keer over de thuisplaats gelopen namens de Texas Rangers. In eigen stadion won de ploeg uit Arlington met 16-5 van de Houston Astros. Het twintigjarige talent was los van zijn twee runs ook goed voor een tweehonkslag en een double play. Lees meer »

stanley palm thumbCURAÇAO – Minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling heeft bezoek gekregen van de Colombiaanse luchtvaartmaatschappij Avianca. Directeur Vivian Martín, regiodirecteur David Carrión en airportmanager Omar Fabian Cardona Castellanos praatten met Palm over de ontwikkelingen in de sector. Lees meer »

WandelenCURAÇAO – De Curaçao Footprint Foundation organiseert ook deze maand meerdere natuurwandelingen. Eentje daarvan vindt overmorgen plaats bij Vaerssenbaai, waar de wandelaars zich verzamelen. Met de auto gaan ze daarna door richting Bullenbaai. Lees meer »

riffenCURAÇAO – De Secore Stichting organiseert morgenavond een lezing over koraalconservatie door middel van onderzoek en restauratie. De avond is onderdeel van een veldworkshop op het eiland. Op Curaçao komen enkele van de laatste, sterk bedreigde elandkoraal- en hertshoornkoraalpopulaties voor. Lees meer »

HonkbalCURAÇAO – De Groot Kwartier Stars hebben gisteravond in de AA League een 13-3 overwinning geboekt op de Curaçao Yankees. Elderly Lourens werd in het Tio Daou Ballpark de winnende pitcher voor de Stars. Hij stond in zeven innings maar vier hits toe en stuurde tien slagmensen met een strikeout uit het slagperk. Lees meer »

BonaireCURAÇAO – De driehoek van Bonaire is blij met de constructieve insteek van de leiders van de motorclubs. Eerder ontstonden er grote zorgen bij de driehoek over de veiligheid van burgers bij straatraces en fevers. Daarna volgde er overleg met de betrokken motorclubs. Lees meer »