• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto Ian Horrocks/Newcastle Utd via Getty Images: Vurnon AnitaCURAÇAO – Vurnon Anita is het seizoen bij Newcastle United in mineur begonnen. Uit bij Manchester City waren de Magpies met 4-0 de mindere van City. De Curaçaoënaar viel in na 43 minuten voor Jonas Gutierrez. Door de overwinning gaat City aan kop van de Engelse competitie op basis van doelsaldo. Lees meer »

honkbal_thumbCURAÇAO – Rogearvin Bernadina is ontslagen door de Washington Nationals. Dat maakte de club vandaag bekend. Bernadina is prof sinds 2001, en speelt vanaf 2011 voor de hoofdmacht van de Washington Nationals. De Nationals trokken gisteren David DeJesus aan van de Chicago Cubs. Lees meer »

geld thumbCURAÇAO – Het verhogen van de vergoeding van advocaten die rechtsbijstand verlenen aan min- of onvermogenden is een lastige zaak. Dat zegt de nieuwe president van het gemeenschappelijk Hof van Justitie Evert-Jan van der Poel tegen Radio Hoyer 2. Lees meer »

Lucille Berry-HasethCURAÇAO – Op initiatief van Fred de Haas is Lucille Berry-Haseth door familie en vrienden in het zonnetje gezet tijdens de publicatie van Enkuentro. Het is een selectie van haar Papiamentstalige gedichten, die door De Haas zijn voorzien van een Nederlandse vertaling. De presentatie vond plaats in het Cultureel Centrum Curaçao. Lees meer »

voetbalCURAÇAO – Versgeperst.com volgt het Curaçaose voetbal op de voet. Ook buiten ons eiland zijn echter voetballers met Curaçaose wortels actief. Daarom een overzicht van de verrichtingen van deze voetballers over de grens in het afgelopen weekeinde. Lees meer »

tulamonumentCURAÇAO – De strijd van Tula begon gisteren 218 jaar geleden bij Landhuis Knip, zo meldt Caribisch Netwerk. Het begin van deze strijd wordt elk jaar gevierd op Curaçao met Tula-dag. Er worden vaak activiteiten georganiseerd zoals tentoonstellingen, optredens en de officiële herdenking bij het Rif. Lees meer »

honkbalCURACAO – De honkballers van de Wildcats hebben de Groot Kwartier Stars in de AA League met 15-7 verslagen. In het Stadion Johnny Vrutaal nam Groot Kwartier een 6-0 voorsprong na twee innings. Met acht runs in de vijfde inning wisten de Wildcats het tij echter te keren. Lees meer »

Koninklijke MarechausseeCURAÇAO – De Koninklijke Marechaussee stelt een onderzoek in naar de 25-jarige E.M. uit Curaçao op verdenking van huiselijk geweld. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee zelf. De man is zaterdagavond door het Korps Politie Curaçao aangehouden in een huis in San Mateo. Lees meer »

IslaCURAÇAO – De Europese Investeringsbank (EIB) betuigt met een ‘Letter of support’ steun aan de plannen van stichting GreenTown. Dat meldt GreenTown. De stichting wil het Isla-terrein wil herontwikkelen als de beheersovereenkomst met de Venezolaanse oliemaatschappij PDVSA afloopt.  Lees meer »