• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

stanley palm thumbCURAÇAO – Politieke partij Partij PAIS heeft er geen problemen mee als minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm opnieuw gescreend zou worden. Dat verklaart PAIS-leider Alex Rosaria tegenover Radio Hoyer 2. De PAR heeft opgeroepen tot een herscreening omdat Palm zich zou hebben ingelaten met illegale zaken. Lees meer »

North Sea JazzCURAÇAO – Het aftellen is begonnen. Over enkele weken barst het Curaçao North Sea Jazz los op het eiland. Wereldberoemde, regionale en lokale artiesten zullen zorgen voor onvergetelijke dagen. Versgeperst.com neemt de muzikanten stuk voor stuk met je door. Deze week: Kizzy McHugh en Paul Anka. Lees meer »

Vers KortjeCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) is in beroep gegaan tegen de beslissing om de chauffeur die een dodelijk ongeluk veroorzaakte op vrije voeten te stellen. Dat meldt het OM zelf. De rechter-commissaris besliste dat hij na een week in vrijheid zijn rechtszaak af kon wachten. Bij het ongeluk op de EEG-weg kwamen drie mensen om het leven.

friso_en_mabel_2013CURAÇAO – Sinds de dood van zijn vader liet prins Friso meer ruimte voor gevoelens. Dat zei dominee Carel ter Linden vrijdag tijdens de uitvaartdienst van de prins in de Stulpkerk in Lage Vuursche. Friso kon volgens Ter Linden heel direct zijn en een uitgesproken mening hebben. Lees meer »

barryhayCURAÇAO – Barry Hay weet niet van ophouden. Na twee jaar niet te hebben opgetreden, geeft hij morgen een liveshow weg samen met de leden van Diverse Sauzen. De bezonnebrilde Golden Earring-zanger betreedt het podium op het All Jacked Up Festival op Cabana Beach. Lees meer »

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag luidt Fundashon Pro Monumento de noodklok over een overheidsplan over een cruise village. Lees meer »

verskortje_sport (1)CURAÇAO – Churandy Martina heeft de finale bereikt op de 200 meter op het WK atletiek in Moskou. De Curaçaoënaar liep de afstand in 20,13 seconden en werd daarmee derde. Dat was voldoende voor een finaleplaats. De finale vindt zaterdagavond Russische tijd plaats.

Foto Koninklijkhuis: Johan FrisoCURAÇAO – De begrafenis van prins Friso is voorbij. Iets voor 16.30 uur Nederlandse tijd liepen de naaste familieleden van de maandag overleden prins terug van de Stulpkerk naar het naastgelegen Kasteel Drakensteyn. De uitvaart begon om 15.00 uur. Lees meer »

autokeuringCURAÇAO – Voor dames een kort rokje of het topje ietsje lager, voor heren wat geld toeschuiven. Deze hulptechnieken worden het vaakst genoemd om een auto door de keuring te krijgen, meldt Caribisch Netwerk. Richard laat elke twee jaar wat guldens rollen om zijn auto door de keuring te loodsen. Lees meer »

custom_RosarioFront400pxCURAÇAO – De roman ‘E rais ku no ke muri’ door Guillermo E. Rosario wordt zondag gepresenteerd in Amsterdam. Het boek is vertaald uit het Papiaments door dochter Libèrta Rosario, en draagt in het Nederlands de titel ‘Onsterfelijk’. Onsterfelijk speelt zich af tegen de achtergrond van de opstand van 1795 op Curaçao. Lees meer »

HonkbalCURAÇAO – In de AA League staan Santa Maria Pirates opnieuw aan kop van het klassement. In het Stadion Johnny Vrutaal (Rifstadion) won de equipe gisteravond met 9-0 van de Santa Rosa Indians. Naaste belager Wildcats loopt een winstpartij achter, maar heeft nog een wedstrijd tegoed. Lees meer »

Tula The revolt.CURAÇAO – Bij de National Archaeological – Anthropological Memory Management (NAAM) wordt vanavond de film ‘Tula The Revolt’ besproken tijdens ‘Kòrsou ban Chèlèlè’. Filmproducent Dolph van Stapele is daarbij aanwezig. Ook Mario Kleinmoedig is te gast bij de bespreking. Lees meer »