• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

DAE vleugelCURAÇAO – De cijfers van DAE zijn bij het SOAB. Dat meldt Radio Hoyer 2. DAE heeft de cijfers vanochtend overhandigd. SOAB adviseert de regering of het bedrijf geholpen kan worden of niet. De regering wil de gevraagde lening van vijf miljoen gulden aan DAE heroverwegen als DAE de jaarcijfers laat zien. Lees meer »

Curasub in action_smCURAÇAO – Kirk Johnson, de directeur van de Smithsonian National Museum of Natural History in Washington, is gisteren aangekomen op het eiland voor het Smithsonian Deep Reef Observation Project. Johnson is verantwoordelijk voor meer dan 126 miljoen specimen en artifacten in het museum. Lees meer »

verskortje1CURAÇAO – Een huis aan de Grebbelinieweg is vanmorgen volledig afgebrand. Dat meldt de politie. Een 56-jarige vrouw kon op tijd uit het brandende huis worden gered door buurtbewoners en is er zonder letsel vanaf gekomen. Het is niet bekend hoe het huis in brand is gevlogen.

DierenleedCURAÇAO — Stichting Dierenbescherming Curaçao organiseert aanstaande weekeinde weer acties in de wijken waarbij honden en katten gratis gesteriliseerd kunnen worden. Op vrijdag wordt bij het dierenasiel zelf ingegrepen en zaterdag wordt gebruik gemaakt van het buurtcentrum van Wishi/Marchena. Lees meer »

PolitieCURAÇAO – Een meisje van zeventien is even na middernacht zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk. De politie meldt dat voor haar leven gevreesd wordt. Het ongeluk vond plaats op de Weg naar Welgelegen in de richting van de Pater Eeuwensweg. Ze droeg geen gordel tijdens het rijden. Lees meer »

Opnames Tula the RevoltCURAÇAO – Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij afschafte. Reden voor het filmfestival World Cinema Amsterdam, Stichting Herdenking Slavernij Verleden 2013 en Vereniging Antilliaans Netwerk om een programma samen te stellen rond het thema slavernij, onder de naam ‘Ketenen Verbroken’. Lees meer »

Foto ANP: BasketbalCURAÇAO – Basketbalcompetitie KJ Hoops gaat vrijdag van start. Dat meldt Game Day Curaçao, dat vandaag het speelschema van de komende drie weken bekendmaakte. De wedstrijden worden gespeeld in de Errol Rooi-zaal op het SDK-complex. Lees meer »

HonkbalCURAÇAO – De honkballers van de Santa Maria Pirates hebben gisteravond gewonnen van de Groot Kwartier Stars. In het Tio Daou Ballpark werd het 9-5. Daardoor staan de Pirates gedeeld eerste in de AA League, samen met de Wildcats. Lees meer »

RechterCURAÇAO – De 36-jarige J.B.C. is vandaag door het Gerecht veroordeeld voor vijf overvallen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De verdachte heeft binnen een paar maanden vijf overvallen gepleegd, waarbij hij het winkelpersoneel onder bedreiging van een mes heeft gedwongen de kassa te openen. Lees meer »

Ben WhitemanCURAÇAO – Minister van Gezondheid Ben Whiteman is op bezoek geweest op Playa Kanoa. Dat meldt het Ministerie vandaag in een persbericht. Daar bekeek hij de werkzaamheden in de visserij op verschillende stranden. Die werkzaamheden staan in het teken van een pilot project om de vissers te ondersteunen. Lees meer »

honkbal_thumbCURAÇAO – Didi Gregorius herstelde gisteren een veldfout door direct daarna een dubbelspel uit te voeren. De korte stop van de Arizona Diamondbacks won van de Baltimore Orioles in elf innings: 4-3. Gregorius kwam tot twee double plays, maar niet tot een honkslag. Lees meer »

Gebouw Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het gerecht heeft vanmorgen de drie politieagenten H.J.E.A., E.G.S. en A.L.d.l.C. veroordeeld wegens mishandeling. Van een andere mishandeling zijn ze vrijgesproken. Slachtoffer G. zou na arrestatie in een politieauto mishandeld zijn, maar dat vond de rechter niet bewezen. Lees meer »