• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

danny de munkCURAÇAO – Het Jordaanfestival komt naar Curaçao. In Amsterdam en omstreken is het festival al tientallen jaren een begrip onder liefhebbers van Amsterdamse klassiekers als Willy Alberti, Tante Leen, Johnny Jordaan en Andre Hazes. Versgeperst.com sprak met hoofdact Danny de Munk. Lees meer »

Vers KortjeCURAÇAO – Luigino F (Pretu) komt niet eerder vrij. Gisteren vroeg zijn advocaat Marije Vaders om vervroegde vrijlating van haar cliënt. Dit verzoek is afgewezen, meldt het Openbaar Ministerie. Pretu zit vast op verdenking van de moord op Raul Martinez (Bolle), die verdacht wordt van de moord op Helmin Wiels.

Elektronisch dossierCURAÇAO – Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie (het Hof) heeft op 15 juli prof. mr. Willems als onderzoeker benoemd, met de opdracht een onderzoek in te stellen naar het beleid en de gang van zaken bij de Curaçaose overheidsvennootschappen Aqualectra, Curoil en RdK. Dat meldt het Hof zelf. Lees meer »

kustwachtCURAÇAO – Kustwacht Caribisch gebied heeft maandag toezicht gehouden op het scheepvaartverkeer dat het August Monday festival bezocht op Anguilla. Hierbij zijn twee Super-RHIB’s van het steunpunt St.Maarten en de Zr. Ms. Holland met de snelle FRISC interceptor ingezet. Lees meer »

Curacao Salsa Winner 2013CURAÇAO – Afgelopen zaterdag vond de derde editie plaats van de Curaçao Salsa Competition. In een afgeladen Brakkeput Mei Mei streden de zes koppels voor een prijzengeld van totaal 5000 gulden. Na drie spannende rondes werden de winnaars bekend. Lees meer »

Gevmin ontvangt plvgevmin SXM  Foto_©Nico van der Ven  03CURAÇAO – De nieuwe plaatsvervangend gevolmachtigde minister van Sint Maarten, Josiane Fleming-Artsen heeft kennisgemaakt met de gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels. Fleming is op 29 juli samen met de SintMaartense bursalen in Nederland gearriveerd, en is vanaf die datum met haar nieuwe functie begonnen. Lees meer »

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) over negatieve milieu-impact van Raffinaderij Isla. Lees meer »

HonkbalCURACAO – In de AA League hebben de Santa Maria Pirates zich gisteravond gerevancheerd voor hun eerdere nederlaag tegen de Royal Scorpions. In het Tio Daou Ballpark won de formatie van de Wild Cats met liefst 11-1. Gerald Grigorius werd de winnende pitcher namens Santa Maria. Lees meer »

plantageCURAÇAO – De politie heeft vanochtend in een uitgebrand huis in Las Almas 1595 marihuanaplanten en ruim vier kilo gedroogde marihuana gevonden. Het huis is gisteravond uitgebrand, maar de marihuanaplanten werden vanochtend pas ontdekt. Lees meer »

PolitieCURAÇAO – De politie is gisteren om 17.07 uur met een patrouille richting Commandeursbaai uitgerukt. Ter hoogte van Baya Beach was een 59-jarige Venezolaanse toerist beroofd. De man was in zijn huurauto naar de pier van Caracasbaai gereden om daar vis te kopen. Drie mannen hadden echter hele andere plannen. Lees meer »

Boek mijn droom voor ons landCURAÇAO – Europese en Caribische Nederlanders hebben vanaf april hun droom voor de koning kunnen delen. De driehonderd meest inspirerende wensen worden gebundeld in een boek dat 5 september wordt aangeboden aan het koningspaar. Iedereen in het Caribisch deel van het Koninkrijk komt in aanmerking voor een gratis exemplaar. Lees meer »

homovlagCURAÇAO – Kris van der Veen is een fundraising begonnen voor de documentaire ‘5000 Roebel’. De docu brengt de gevolgen van de Russische anti-homowet in beeld. Kort geleden werden de makers in het Russische Moermansk opgepakt, onder hen was de Curaçaose documentairemaker Sharelly Emanuelson. Lees meer »