• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Ben WhitemanCURAÇAO – De minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Ben Whiteman heeft de fluoridedosering in het drinkwater niet verhoogd. Dat meldt Radio Hoyer 2. MFK-Statenlid Jacintha Constancia heeft Whiteman eerder al om opheldering gevraagd over de huidige dosering fluoride in het drinkwater. Lees meer »

ZeilbootCURACAO – De Kustwacht heeft woensdag een op drift geraakte zeilboot naar Curaçao gesleept. Rond 12.30 uur werd door de Dash-8, het maritiem patrouille vliegtuig van de Kustwach,t een mogelijk verlaten zeilboot waargenomen. Deze boot bevond zich op dat moment op 120 mijl ten noorden van Curaçao. Lees meer »

paardCURAÇAO – De kinderboerderij van Parke Tropikal heeft er sinds vorige week een nieuwe bewoner bij. Hij heet Robbie en het is een lief miniatuurpaard van het ras fallabella . Robbie komt van de manège Société Hippique en is geschonken door dokter Alex den Ouden en meneer van Vliet. Lees meer »

FMdKCURAÇAO – Fundashon Mayor di Kriansa (FMdK) heeft traditiegetrouw 150 schoolkinderen van schoolspullen voorzien. Aan het materieel is bijgedragen door de Rotary Club. Behalve een tas kregen ze onder meer ook een uniform, drinkbeker, broodtrommel, kètsen, en andere benodigdheden voor school. Lees meer »

Slide2CURAÇAO – De Kustwacht heeft gisteren 360 kilo cocaïne onderschept afkomstig van een ‘go-fast’ nabij Aruba. De go-fast bevond zich op dat moment 60 mijl ten noorden van Aruba. De kustwacht helikopter, de AW-139, de cutter Jaguar en Super RHIB’s vanuit het steunpunt Aruba vertrokken voor een onderschepping Lees meer »

honkbal_thumbCURAÇAO – Vier landen hebben hun deelname aan het Crème De La Crème-toernooi toegezegd. Het gaat om Aruba, Bonaire, Puerto Rico en Venezuela. Het is de bedoeling om honkbalteams te sturen die spelen in de Little en Minor-divisies. Lees meer »

denguemugCURAÇAO – Op een industrieterrein in Almere is vorige week maandag een Aziatische tijgermug (denguemug) aangetroffen. Dit is bevestigd door laboratoriumonderzoek, meldt de gemeente vandaag. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is begonnen met het bestrijden van de mug. Lees meer »

CactusCURAÇAO – Dr. Sophie Petit bestudeert al 24 jaar lang de cactussen en vleermuizen van Curaçao. Een deel van haar onderzoek heeft aangetoond dat hier op Curaçao heel weinig cactusvruchten de gelegenheid krijgen om rijp te worden. Dr. Petit roept eilandbewoners op om mee te helpen met het onderzoek. Lees meer »

mesCURAÇAO – De politie van Otrobanda heeft vanmorgen een man opgepakt  op verdenking van het neersteken van zijn ex-partner. De 50-jarige E.J.J. zou dat vanmorgen gedaan hebben op het terrein van Colon. Het 49-jarige slachtoffer heeft diverse steekwonden opgelopen en is naar het ziekenhuis overgebracht. Lees meer »

HonkbalCURAÇAO – De honkballeague in de AA-klasse start morgenavond in het Tio Daou Ballpark. Dat meldt honkbalbond Febeko. Het begin van de honkbalcompetitie is daarmee enkele maanden vertraagd. De reguliere competitie duurt volgens de huidige planning tot 6 oktober. Lees meer »

schilderijen_Maritiem Museum 1CURAÇAO – Bij het Maritiem Museum Curaçao is vanaf aanstaande zondag een expositie te zien met werk van Annemieke Dicke. Dicke werd uitgenodigd om een bijzondere installatie te maken binnen de muren van het Museum dat betrekking heeft op het feit dat de slavernij op Curaçao 150 jaar geleden werd afgeschaft. Lees meer »

Jurickson ProfarCURAÇAO – In de Major League Baseball (MLB) stonden gisteravond twee Curaçaose spelers tegenover elkaar. De Texas Rangers, met Jurickson Profar als korte stop, versloegen de Arizona Diamondbacks, waar Didi Gregorius op diezelfde positie speelde. In Arlington werd het 7-1 voor de thuisploeg. Lees meer »