• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

tennis SDCURAÇAO – Veertien jeugdtennissers zijn vandaag naar Santo Domingo gevlogen om mee te doen aan het regionale JITIC-kampioenschap. Het tennistoernooi vindt plaats vanaf zaterdag en duurt een week. Het toernooi trekt deelnemers uit diverse landen uit de regio. Lees meer »

Op zoek naar Young ProfessionalsCURAÇAO – Gedurende twee dagen kunnen werkgevers en werkzoekenden elkaar treffen op de UNA. Daar wordt morgen en zaterdag de Caribbean Job Fair georganiseerd. Ook afgestudeerden zijn welkom, evenals mensen die traineeships zoeken. Lees meer »

Schietpartij kapperzaakCURAÇAO – De negen ministers van het kabinet Asjes op Curaçao mogen op schietcursus. Drie ministers hebben hun eerste les al achter de rug. De regering van het eiland hoopt op deze manier te kunnen bezuinigen op de beveiligingskosten van ministers. Lees meer »

The MoviesCURAÇAO – De smurfen zijn terug. In The Smurfs 2 creëert tovenaar Gargamel een paar smurfachtige wezens, waarmee hij de magische krachten van de smurfen kan benutten. Maar alleen een geheime spreuk die Smurfin kent, kan Gargamel geven wat hij wil. Hierop kidnapt hij Smurfin. Lees meer »

verskortje_sport (1)CURAÇAO – Vijf- tot zestienjarigen die willen honkballen krijgen dit weekeinde de gelegenheid een kijkje te nemen in Koraal Specht. Tussen 09.00 en 12.00 uur is er op zowel zaterdag als zondag een open dag georganiseerd op het veld van Chofi. Naast jeugdspelers zoekt de club ook volwassenen die willen coachen.

tula set opnamesWILLEMSTAD – “Leijnders koos voor het koloniale verhaal van Tula als lulletje rozenwater en niet de echte leider”, schrijft de Surinaamse historicus Sandew Hira over de film ‘Tula, The Revolt’ in een column die de lokale pers ruim heeft gehaald. Dat meldt Caribisch Netwerk. Lees meer »

IslaCURAÇAO – De Isla-raffinaderij op Curaçao heeft in juli zwaveldioxide uitgestoten boven de World Health Organization-normen. Dat wijzen metingen uit bij Beth Chaim, zo meldt milieuorganisatie SMOC vandaag. In augustus komen de Statenleden bijeen om te praten over de toekomst van de raffinaderij. Lees meer »

schaken Sherman Maduro vs RomarioCURAÇAO – Op het Curaçao Chess Festival gaat de Surinaamse kampioen Romario Sanches met 4,0 punten op kop na vier speelrondes. Lokale spelers Sherman Maduro (3,5), Rudsel Wolf, Nigel Silvania en Jimmy Izijk volgen de koploper op een vol punt afstand, evenals de Venezolaanse Ailen Mena. Lees meer »

grafiekCURAÇAO – Investeringen door bedrijven zijn afgenomen ten opzichte van december 2012. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse conjunctuurenquête van het Centraal Bureau voor de Statistiek onder bedrijven. Investeerde eind vorig jaar nog 42 procent van de bedrijven, eind juni was dat 36 procent. Lees meer »

IslaCURAÇAO – Milieurorganisatie SMOC stelt het Ecorys-rapport uit maart 2012 niet gelekt te hebben. Het rapport gaat over mogelijke toekomstscenario’s voor de Isla-raffinaderij. Eergisteren plaatste SMOC het rapport op hun website, tot woede van MFK-Statenlid Amerigo Thodé. Lees meer »

SnowdenCURAÇAO – Klokkenluider Edward Snowden bevindt zich nu op Russische bodem. Hij heeft papieren gekregen zodat hij de transitruimte van de Moskouse luchthaven Sjeremetjevo heeft kunnen verlaten. Hij heeft nu een verblijfsvergunning voor een jaar. Dat heeft zijn advocaat vandaag gezegd. Lees meer »