• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ik zal het maar abrupt zeggen. Dit is mijn laatste maand bij Versgeperst.com. Na anderhalf jaar ga ik 1 mei bij een ander bedrijf aan de slag. Als ik terugblik op wat ik gedurende de laatste 16 maanden heb meegemaakt moet ik echt lachen. Binnen de journalistiek werken, vooral op Curaçao, heeft mooie voordelen.

Ten eerste, doordat je elke dag midden in het nieuws zit, voel je je slimmer dan je daadwerkelijk bent. Ik maak hier regelmatig gebruik van…

Kennis: “Hey Dave, hoe staat het met het regeerprogramma?
Dave: “Gerrit (ik zeg opzettelijk ‘Gerrit’ zodat het klinkt alsof we goede vriendjes zijn) zegt dat het klaar is. Het ligt samen met de suppletoire begroting bij Frits (zie je, echt een vriendenclub!). Het is budgetneutraal en gebaseerd op de beslissingen die de vorige regering heeft genomen.”
Kennis: “Wow Dave, jij kent woorden zoals ‘suppletoire begroting’. Jij bent zo cool als een egel die kan fietsen.”
Dave: * heeft geen idee waarover het gaat *

Op Curaçao zijn ministers en mensen binnen de politiek over het algemeen redelijk gemakkelijk te bereiken. Als je ze niet te pakken krijgt is de kans groot dat ze je zelfs terugbellen.

* Dave wordt gebeld *
Dave: “Hallo?”
Persoon: “Goedemiddag, met Emily de Jongh-Elhage. Ik had een gemiste oproep van u.”
Dave: * gets “street cred” * * plast meteen in broek * * verliest street cred *

Het is ook best cool om als eerste het nieuws te weten…

Grootmoeder: “Hey Dave, hebben ze al gezegd wat de nieuwe naam van het Peter Stuyvesant College is?”
Dave: “Ja, ik was net in Fort Amsterdam toen René (see what I did there again?) het bekend maakte. De school heet nu Kolegio Alejandro Paula…”
Grootmoeder: “Wie?”
Dave: “Ja, de meneer zat daar, maar niemand herkende hem totdat René om applaus vroeg.”
Grootmoeder: “……………………………………………..”
Dave: “You have to admit, de regering heeft het wel netjes en democratisch geregeld. Er werd echt geluisterd naar de PSC-leerlingen. Very fitting for a new country!”
Grootmoeder: * heeft geen sarcasmemeter * * slaat Dave ‘knock out’ *

Nou ja, wat ik het meest zal missen zijn de persconferenties van de regering. Ik heb al een keer eerder hierover geschreven en vorige week donderdag is er een nieuw hoogtepunt bij gekomen.

Norman Serphos: “Heeft iemand nog vragen voor premier Schotte?”
Yves Cooper: “Premier Schotte, hoe voelt het om te weten dat iedereen die hier zit over u roddelt? Iedereen die hier zit praat achter uw rug om, maar wanneer we hier zitten durven we u geen vragen te stellen. De geruchten gaan al weken rond dat u een affaire heeft. Dit wordt op de radio gezegd, het stond in de kranten… Wij zitten hier, kijken u in uw gezicht aan en vragen het niet. Daarom ga ik het nu vragen. Wilt u een reactie geven op deze geruchten?”

Ja, wat zal ik die momenten missen…..

12 reacties op “Mijn laatste dagen bij Versgeperst.com”

 1. Dave,
  Veel succes met je nieuwe baan.
  All the best.
  Oom Broer

 2. @ Sabine en Websterrrr…Nou nou dat is wel heel dramitsch hoor wat jullie schrijven: Dat gaat lezers kosten en dat niemand Dave kan vervangen. Ik zal je een ding vertellen wat een FEIT is, in dit leven is iedereen vervangbaar in het bedrijfsleven, niemand is onmisbaar, We worden allemaal vervangen alsof het niks is. Wanneer iets goeds weg gaat komt altijd iets beter voor terug, hetzij snel of later maar het komt hoe dan ook.

  Maar een ander feit is dat Dave leuk en grappig schrijft Dus wat dat betreft top 🙂 en ik wens Dave veel succes met zijn nieuwe baan natuurlijk….

 3. Dave, heel leuke schrijfstijl en ook nog journalistiek! Misschien kun je af en toe invallen voor Versgeperst? Voor de smeuïgheid, of de broodnodige afwisseling?

 4. Zo is het maar net Carl! Een groot gemis voor versgeperst, dat gaat lezers kosten!! Veel succes en vooral veel PLEZIER bij je nieuwe baan Dave!

 5. Dave, ik ga je stukken heel erg hard missen.

  Wie kan Dave vervangen beste mensen? Ik zal het jullie verklappen: NIEMAND kan Dave vervangen. Dave is een uniek verschijnsel. Om te beginnen zijn de onderwerpen waar Dave over schrijft ‘half the fun’. Want de manier waarop hij schrijft is ongeevenaard. Hij komt niet met een mooi verhaaltje, nee Dave komt met pure kunst. Gebruikt engels, papiamentu en allerlei ongebruikelijke en grappige uitdrukkingen door elkaar. Zijn stijl is werkelijk uniek. Dave, ga een boek schrijven! Ik ga je stukken missen in ieder geval.

 6. Veel plezier en succes in je nieuwe baan!! 😉

 7. Ze gaan je missen bij vers dave dat kan niet anders.
  Leuk stukje ik mis alleen het antwoord van Gerrit op de vraag van Yves Cooper.
  Suc6 bij je nieuwe baan en hopeljk zien we elkaar snel.

 8. Het waren zekr relaxe stukjes om te lezen! Hopelijk blijf je wel in de journalistieke sector voor je omgeving…….

 9. dat is wel jammer , ik zal het missen om je stukken te lezen. Wie gaat nou het voetbal voor versgeperst verslaan?

 10. Dave weg bij Versgeperst. Het lijkt wel of er een hele periode in mijn leven wordt afgesloten. Haha, wat klinkt dat dramatisch he. Maar ik zal je zeker missen bij Vers, je sportverhalen, je colomns en de manier waarop je alle stukken op z’n Daves schrijft. Ik wens je in elk geval veel succes bij je nieuwe job en we keep in touch!

 11. Succes met je nieuwe baan, we komen elkaar el weer tegen toch?!

 12. We zullen je missen bij Versgeperst, maar die nieuwe baan is vast ook wel leuk 🙂