• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Ik houd niet van verhuizen. (Dat was abrupt en onverwachts, net als een persconferentie van de regering). Het is wel leuk als je naar een coole woning verhuist, maar alles wat je moet regelen maakt het soms heel onaangenaam. Ik ben momenteel aan het verhuizen, dus het zijn weer frustrerende dagen.

De meubels verhuizen, de adreswijzingen en het afzeggen van mijn DirecTv zijn allemaal geen probleem. Dat wordt snel en gemakkelijk opgelost. Het probleem zit echter bij mijn internetverbindingen. Ik heb momenteel twee verbindingen thuis (Flow en UTS) en ik weet niet wanneer ik ze bij mijn nieuwe woning zal hebben.

Ik ben heel erg blij met mijn Flow-verbinding en ik heb er in de afgelopen vijf maanden geen enkel probleem mee gehad. Ze zijn momenteel ook kabels aan het hangen in de buurt waar ik ga wonen, dus met een beetje geluk kan ik begin februari in mijn nieuwe huis mijn vertrouwde Flow-verbinding hebben.

Wegens de tweejarige contracten die stilzwijgend verlengd worden, zit ik voorlopig vast aan mijn ADSL-verbinding, maar op zulke momenten is het eigenlijk wel handig. Stel je voor dat het hangen van de Flow-kabels iets langer duurt dan verwacht. Dan zou ik in de tussentijd mijn UTS-verbinding in mijn nieuwe huis kunnen gebruiken, totdat Flow klaar is in de buurt en ik weer mijn goede verbinding kan hebben.

Maar hier zit een groot probleem. Het verhuizen van een UTS-verbinding is net als de loterij spelen. Je hebt gewoon geen idee wat er gaat gebeuren. You may get lucky and win, maar de kans is groot dat je heel erg teleurgesteld raakt en als een baby gaat huilen.

Ik heb drie weken geleden mijn de verhuizing aangevraagd bij een UTS-kantoor. Ik ben nog steeds niet teruggebeld en ik weet nog steeds niet wanneer de verbinding verhuisd wordt. Twee jaar geleden, toen ik in dit huis kwam wonen, moest ik twee maanden wachten. Het probleem was dat mijn verhuizing als ‘completed’ stond in het systeem, terwijl het niet zo was.

Nu is het probleem dat ik waarschijnlijk een machtiging van mijn huisbaas nodig heb, maar dat kan mij niet zeker verteld worden. Ik kan begrijpen dat ik een machtiging nodig heb wanneer ik met mijn verbinding wil komen, maar ik kan met niet voorstellen waarom ik er ook eentje nodig heb wanneer ik die weg wil halen.

Maar ja, dat zijn de leuke momenten wanneer je op Curaçao gaat verhuizen. Net zo leuk als een stier een bad geven… of een leeuw met de hand voeren…of een stekelvarken omhelzen…ah, you get the point…

9 reacties op “Verhuizen op Curaçao, leuk zeg!”

 1. Nou lekker dan…. wij hebben een eigen bedrijfje en een contract bij UTS en we verhuizen per 1 mei, leuk vooruitzicht…….

 2. Verzamel alvast een paar telefoonboeken (van UTS) om je woede op te verscheuren na je 300ste bezoek aan hun vestiging, het 10.000ste telefoontje waarin ze zeggen dat ze je nog terug zullen bellen (maar nooit doen) en je 50.000ste “afspraak” die je mist, omdat de UTS-guy op de stoep staat zonder afspraak terwijl je op je werk bent, omdat jij je nou eenmaal wel aan afspraken moet houden.

  Sterkte!

 3. charlotte een week wachten op internet en tv dat zal al perfect zijn als UTS dat kan regelen. Wij moest voor de aansluiting van internet 3,5 week wachten, veel klachten erna omdat er elke keer geen verbinding was. Na 3x langskomen hebben ze het nieuwe kastje vervangen. TDS was binnen drie dagen geregeld, echt TOP (alleen nu al 2 dagen slecht beeld en geluid).

  David blijven bellen!! Succes!

 4. Maak je borst maar nat; na uts is inmiddels flow ook geintregreerd ik heb weken geleden een mail gestuurd met vragen over de aansluitings mogelijkheden, ik werd na 4 dagen terug gebeld (best O.K.) 1 van de vragen kon niet direct beantwoord worden “hierover bellen we u terug” we zijn vandaag 4 weken verder. misschien maar eens tres proberen…

 5. Ik heb gisteren mijn 2 jarig abonnemment opgezegd. Maanden van tevoren. Heb ook alles ingediend en op tijd voor mijn verhuizing. Niks gehoord. Na de zoveelste slechte service, telefoontjes en frustratie dacht ik, weg ermee. Ik weet niet eens of ik bij Tres of flow terecht kan, maar dat kan me helemaal niks schelen weg bij dat bedrijf. Ben een ondernemer en zie wel hoe het gaat, dan maar een paar digicel prepaid telefoontjes aanschaffen.

 6. Duidelijke column.
  Het wordt de hoogste tijd dat de service verbetert bij UTS en mensen verplicht worden brieven en mails te beantwoorden.
  Ik breng mijn post meestal naar de Rigelweg en vraag dan om bevestiging.
  Niet dat het wat helpt hoor, maar dan heb ik voor mezelf minder dat frustratiegevoel.
  Kortom mogen we met zijn allen concluderen dat het een zooitje was en is bij UTS.

 7. Ik denk dat het management van UTS veeeeel groter moet worden. Dan zijn dit soort problemen direct opgelost ha ha ha…. Misschien enkele politici in de top plaatsen die voor een riant salaris ook lekker achterover leunen. Het is niks en het zal ook nooit iets worden met UTS.!!!

 8. De meeste dingen zijn in NL een stuk sneller geregeld dan op Curaçao (zoals een auto op je naam zetten of belastingaangifte doen!), maar ook in NL is verhuizen een ramp. Er moeten zoveel dingen geregeld die dan ook weer over zoveel verschillende schijven in een bedrijf moeten gaan en daar ben jij als verhuizende dan de dupe van. Helaas. Toen ik vanuit Curaçao terug verhuisde naar NL heb ik ruim een week zonder internet, radio én tv gezeten. Ze hadden mijn mailtje even over het hoofd gezien, dus ik zat te wachten op iets dat niet eens bezig was om geregeld te worden. Nou ja kortom, ook in NL is het rampzalig om te verhuizen. En dan woon jij nog op het mooie Curaçao David, dat maakt het allemaal wat minder erg. Veel geluk in je nieuwe huis!

 9. heel herkenbaar, fijne column!

  thnx!