• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Met iedere jaarwisseling blikken alle kranten, tijdschriften, radiostations, publicaties en websites terug op het jaar dat is geweest. Bij Versgeperst.com is dat niet anders. De rubrieken Nieuws, Sport en Lifestyle hadden vorige week hun eigen jaaroverzicht en nu kijk ik terug op mijn hoogtepunten van 2010.

Ik ben in januari begonnen bij Versgeperst.com en het duurde maar even voordat ik naar mijn eerste grote persconferentie mocht gaan. Het was in Fort Amsterdam en minister-president Emily de Jongh-Elhage en minister Maurice Adriaens (Verkeer en Vervoer) kwamen vertellen over de stand van zaken in Haïti na de allesverwoestende aardbeving. Ik maakte voor het eerst kennis met de premier, wat toch wel redelijk spannend was.

Ex-premier De Jongh-Elhage: “Goedenavond.”
Dave: “Goedenavond uwe Excellentie…uhhh….uwe Hoogheid…uhhh… * stottert * uhhh… * durft premier niet aan te kijken * uhhh..
Ex-premier De Jongh-Elhage: * kijkt Dave lief en vriendelijk aan *
Dave: * plast in broek *

De eerste ontmoeting met toenmalig Justitie-minister Jacoba in Gibraltar was ook spannend.

Ex-minister Jacoba: “Goedenmiddag”
Dave: “Ik heb niks gedaan! I’m innocent!! * gooit handen in de lucht * * gaat op de grond liggen * * probeert advocaat te bellen *
Ex-minister Jacoba: * loopt door * * groet andere journalisten *
Dave: * huilt *

Ik moet wel zeggen dat ik goede vrienden ben geworden met ex-gedeputeerde van Infrastructuur Anthony Godett. Nou, ik weet niet of hij mij nog kan herinneren, maar we hebben wel een praatje gemaakt bij een persconferentie in het SDK-stadion.

Ex-gedeputeerde Godett: “Wat een coole tattoeages heb jij. Ze zijn best blitz.”
Dave: * glundert * * wil ‘cool’ doen’ * * stottert * * struikelt over een kabel * * loopt naar de auto *

Buiten de ontmoetingen met alle ministers en gedeputeerden had ik ook een leuk moment op sportgebied. Het gebeurde bij de persconferentie van Vurnon Anita. Als Ajax-fan is het zeker geweldig om een Curaçaose Ajacied te spreken, maar ik vond het nog leuker om te zien dat ik langer ben dan Vurnon.

Volgens mijn paspoort ben ik 1 meter 74. Het gebeurt dus niet vaak dat ik langer ben dan anderen, vooral niet profvoetballers. Daarom moet je deze momenten fotograferen en als bewijs bewaren.

Vurnon Anita: “Oh, had je nog vragen voor mij?”
Dave: “Ik ben langer dan jij…..”
* ijzige stilte * * tien minuten gaan voorbij *
Dave: “Dus het was profvoetballer of jockey?”
Vurnon Anita: * schopt Dave in gezicht *
Dave: * gaat weer op de grond liggen * * probeert weer advocaat te bellen * * wordt genegeerd * * gaat hier wonen * * is nog steeds niet de langste *

www.versgeperst.com