• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Versgeperst Column David DovaleGisteren was het weer zo ver. We moesten afscheid nemen van een collega die vandaag teruggaat naar Nederland. Na een lekker etentje, was het tijd om gedag te zeggen. “Nou Dave, misschien zie ik je wel een keertje in Nederland!” Mijn andere collega’s beginnen heel hard te lachen…

Ik denk dat ze het grappig vinden omdat ik nog nooit in Nederland ben geweest. Iedereen vraagt zich af hoe ik met de kou om zou gaan. “Je zou er best grappig uitzien met een muts op.” “Haha, ik wil jou wel met een dikke jas zien.” “Ik denk dat je direct op het vliegtuig stapt en teruggaat.” Dit zijn een aantal voorbeelden van opmerkingen die ik dan te horen krijg. Ik ben die zielige Antilliaan die niet tegen kou kan.

Maar natuurlijk kan ik tegen kou! Ik slaap ’s nachts met de airco op 18 graden. Ik zet de airco in de auto ook altijd op standje ‘vriezen’ en ik vind het heel prettig als het regent. Met andere woorden….ik zou Nederland heel goed aankunnen. Misschien nog wel beter dan menig Nederlander! Dikke jas? Muts? Grijze, koude dagen? Bring it on! 

Nadat iedereen mij eerst uitgebreid uitgelachen heeft, krijg ik tips over waar ik in Nederland naar toe moet. De Amsterdam Arena! Het gesprek gaat dan als volgt..

Collega: “Je bent zogenaamd Ajax-fan, maar je hebt de Arena nog nooit gezien. Dat is schandalig. Je moet minstens een wedstrijd in de Arena bijwonen, anders ben je een nepfan.”
Dave: “Ik ben geen nepfan!”
Collega: “Natuurlijk wel, je hebt de Arena nog nooit gezien.”
Dave: “Dat is niet waar. Ik heb de Arena op foto’s en op de televisie gezien. Jij bent stom en ik geef je geen gelijk!”
Collega: * zucht *
Collega: “Ik bedoel, je bent nog nooit in de Arena geweest. In het echt is het anders dan het op de televisie zien.”
Dave: “Huh, praat je nog tegen mij? Ik ben allang niet meer aan het luisteren. I was too busy being awesome.”
Dave: * doet ‘awesome’ dingen *
Collega: * huilt als een baby *

Een trip naar Nederland (en naar de Arena!) is misschien niet zo’n slecht idee. Wie weet, doe ik een muts op en een dikke jas aan en ga dan naar een Ajax wedstrijd. En wanneer de wedstrijd afgelopen is en Ajax uiteraard gewonnen heeft, zal ik even langs Vessem gaan om mijn collega te laten weten dat ik geen ‘nepfan’ meer ben!

2 reacties op “Ik ben geen nepfan!”

  1. Dave, als je dan toch langs Vessem gaat, kun je meteen een kijkje nemen in het PHILIPS stadion of bij de Herdgang, dat is dezelfde afslag van de A2 als Vessem.

  2. you tell em dave ! and for the record de arena is lelijk! maar heeft wel coole big screens.